10 βήματα για ενυδατωμένο δέρμα

Οδηγίες για την προστασία του δέρματoς το καλοκαίρι

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα |

Η Δρ. Κατερίνα Λαμπρινοπούλου, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, προτείνει τον «δεκάλογο» της αντηλιακής προστασίας.

Το καλοκαίρι είναι εποχή χαλάρωσης, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρό με το δέρμα που μένει εκτεθειμένο στον ήλιο, ενώ η συνεχής έκθεση στο νερό, ιδιαίτερα το θαλασσινό, μπορεί να το αφυδατώσει, τονίζει η Δρ. Κατερίνα Λαμπρινοπούλου, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, η οποία μας προτείνει τον «δεκάλογο» της αντηλιακής προστασίας.

1. Προτιμάτε αντηλιακά που προστατεύουν από την UVA και από την UVB με υψηλό δείκτη προστασίας πάνω από 25 και για τις δύο ακτινοβολίες. 

2. Να αλείφετε με αρκετό αντηλιακό όλα τα σημεία του σώματος που θα εκτεθούν στον ήλιο, χωρίς να ξεχάσετε τα αυτιά και το ντεκολτέ, μισή ώρα πριν βγείτε από το σπίτι και να επαναλαμβάνετε κάθε 2 ώρες την επάλειψη, αν ιδρώσετε. Αν κολυμπήσετε, πρέπει να ξαναβάλετε αντηλιακό μόλις βγείτε ακόμη και αν αναφέρει ότι είναι ανθεκτικό στο νερό – αυτό αφορά την ώρα που κολυμπάμε.

3. Ειδικά το πρόσωπο, αλείψτε το πρώτα με μια καλή ενυδατική και μετά βάλτε το αντηλιακό. Να φοράτε αντηλιακό ακόμα κι αν έχει συννεφιά.

4. Αν έχετε λιπαρό δέρμα προτιμήστε τα oil-free αντηλιακά, αν έχετε ευαίσθητο δέρμα τότε αντηλιακό χωρίς άρωμα και μόνο με φυσικά φίλτρα, αν το δέρμα σας είναι ξηρό ή είστε σε μεγαλύτερη ηλικία το αντηλιακό σε μορφή κρέμας και από κάτω ενυδατική. Αν έχετε πανάδες προτιμήστε κρέμες με βιταμίνη C.

5. Μείνετε μακριά από την παραλία τις ώρες 11.00-17.00, ακόμα και κάτω από την ομπρέλα η άμμος και το νερό αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία. Να φοράτε οπωσδήποτε καπέλο και γυαλιά ηλίου.

6. H ενυδάτωση με κρέμα θα πρέπει να γίνεται μισή ώρα πριν από τη χρήση του αντηλιακού.

7. Το σώμα θα πρέπει να ενυδατώνεται έπειτα από κάθε ντους και να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε γάμπες, χέρια και πλάτη που έχουν αυξημένες ανάγκες το καλοκαίρι.

8. Προϊόντα που περιέχουν υδρόφιλα μόρια όπως η ουρία, το υαλουρονικό οξύ, η βρώμη, το cupuacu butter και η πανθενόλη είναι τα πιο κατάλληλα.

9. Να προτιμάτε τις λοσιόν το καλοκαίρι απ’ ό,τι τις κρέμες, είναι λιγότερο λιπαρές και δεν προκαλούν θυλακίτιδα.

10. Για τους άντρες: αν έχετε φαλάκρα ή πολύ αραιά μαλλιά, χρειάζεται αντηλιακό και στο δέρμα του κρανίου σας σε μορφή spray, αλλιώς μη βγαίνετε έξω χωρίς καπέλο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice