Λάθη στο μακιγιάζ
Η λάθος σκιά μπορεί σε δείξει γερασμένη © Oz Seyrek
Beauty

6 λάθη στο μακιγιάζ που σε μεγαλώνουν

Μπορεί να θέλεις να δείχνεις μαυρισμένη, αλλά συγχρόνως θα μοιάζεις μεγαλύτερη!

Μακιγιάζ: Λάθη στο μέικαπ, το concealer, το μολύβι ματιών, τις σκιές και το ρουζ που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

Το μακιγιάζ σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο. Καλύπτει τυχόν ατέλειες που μάς ενοχλούν και τονίζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά μας. Αυτό, αν γνωρίζουμε πώς να το εφαρμόζουμε σωστά. Διαφορετικά είναι πολύ εύκολο να πέσουμε σε παραπτώματα που θα έχουν αρνητικές συνέπειες, όπως να δείχνουμε μεγαλύτερες. 

Λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ και σε μεγαλώνουν  

Λάθος ποσότητα μέικαπ 
Ή λάθος σύσταση. Συχνά κάνουμε το λάθος να εφαρμόζουμε περισσότερο μέικαπ στο πρόσωπό μας, θεωρώντας ότι έτσι θα μεγιστοποιήσουμε τις καλυπτικές του ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, καταλήγει να κατακάθεται σε ζάρες και ρυτίδες του προσώπου, κάνοντάς τις να φαίνονται πιο έντονα. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις με ένα παχύρευστο μέικαπ ή με ένα σε μορφή πούδρας. Αναζήτησε ένα προϊόν σε υγρή ή κρεμώδη ελαφριά μορφή, ή ακόμα και μία ενυδατική κρέμα με χρώμα, για καλύτερο αποτέλεσμα.  

Λάθος χρώμα μέικαπ 
Υπάρχουν τρεις πιθανότητες. Είτε παραγγέλνεις το μέικαπ σου από το internet και έπεσες έξω στο χρώμα, είτε έχεις μαυρίσει και συνεχίζεις να χρησιμοποιείς την ίδια πιο ανοιχτή απόχρωση, είτε προσπαθείς να δείξεις μαυρισμένη και χρησιμοποιείς ένα αρκετά πιο σκούρο προϊόν. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα θα δείχνει αφύσικο, θαμπό και ξεθωριασμένο. Το αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που θα έπρεπε, λαμπερό και νεανικό.  

Βάζεις ρουζ σε λάθος σημείο 
Πολλές από εμάς έχουμε συνηθίσει να βάζουμε ρουζ στα μήλα μας. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν βάζουμε μόνο εκεί, καθώς δημιουργείται μία αφύσικη διχρωμία στο πρόσωπό μας. Λάθος είναι και να εφαρμόζουμε το ρουζ πολύ πιο κάτω από τα ζυγωματικά μας, καθώς έτσι δημιουργούμε την αίσθηση μία πτωτικής τάσης του δέρματος και των χαρακτηριστικών μας. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι να βάλεις το ρουζ κατά μήκος των ζυγωματικών σου. 

Μαύρο μολύβι κάτω από το μάτι 
Έτσι κι αλλιώς, το μολύβι κάτω από το μάτι έχει το αρνητικό αντίκτυπο ότι θα το κάνει να φαίνεται μικρότερο. Αν επιλέξεις ένα πολύ σκούρο χρώμα και κάνεις μία αυστηρή ευθεία γραμμή με αυτό, τα πράγματα χειροτερεύουν. Τα βλέφαρά σου θα αποκτήσουν μία πτωτική τάση, αυτή που συνήθως συναντάμε στις μεγαλύτερες ηλικίες. Προτίμησε κάποιο καφέ ή γκρι μολύβι, εφάρμοσέ το στη εξωτερική γωνία και στο πάνω μέρος του ματιού και «χάλασε» τη γραμμή με ένα πινελάκι.  

Λάθος τόνος concealer 
Καταλαβαίνεις ότι ένα πιο σκούρο concealer θα κάνει πιο έντονους τους μαύρους κύκλους σου. Το ίδιο, όμως, αποτέλεσμα θα έχεις με ένα πολύ ανοιχτό. Διάλεξε ένα προϊόν έναν τόνο πιο κάτω από το μέικαπ σου, για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.  

Παράλληλα, Οι κύκλοι κάτω από τα μάτια τείνουν να έχουν μωβ τόνους. Αυτό σημαίνει ότι αν διαλέξεις ένα concealer με χρωματική βάση το πράσινο, θα τους τονίσεις ακόμα περισσότερο. Αντίθετα, ένα προϊόν με ροδακινή ή κίτρινη χρωματική βάση θα εξισορροπήσει το μωβ.        

Σκιές με λάμψη 
Μπορεί να τις επιλέγεις για πιο glam εμφανίσεις, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι σου «κόβουν» από τη νεανικότητα. Γιατί; Διότι αν έχεις γραμμές στα μάτια και στα σημεία που την εφαρμόζεις, τότε μία λαμπερή σκιά θα τις κάνει ακόμα πιο έντονες. Χρησιμοποίησέ τις αποκλειστικά στην εσωτερική γωνία των ματιών σου και για το υπόλοιπο βλέφαρο προτίμησε πιο ματ σκιές.  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice