Αντιγηραντικά μασάζ προσώπου
Αντιγηραντικά μασάζ για διαφορετικές περιοχές του προσώπου σου © Icons8 Team
Beauty

Αντιγηραντικά μασάζ προσώπου που μπορείς να κάνεις μόνη σου

Διατήρησε νεανικό το πρόσωπό σου μόνο με τη βοήθεια των χεριών σου

Αντιγηραντικά μασάζ προσώπου για τον λαιμό, το σαγόνι, τα μάτια και το μέτωπό, που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι

Δεν έχει σημασία η ηλικία σου. Αν αγχώνεσαι με την τωρινή ή μελλοντική γήρανση του προσώπου σου, όσο νωρίτερα ξεκινήσεις να το φροντίζεις, τόσο το καλύτερο. Δεν χρειάζεται να επενδύσεις μεγάλα ποσά σε κρέμες, ινστιτούτα ή ακόμα και επεμβάσεις. Μπορείς να βοηθήσεις το πρόσωπό σου να παραμείνει νεανικό κάνοντας μόνη σου αντιγηραντικά μασάζ προσώπου σε κάθε περιοχή ξεχωριστά.  

Αντιγηραντικά μασάζ για διαφορετικές περιοχές του προσώπου σου 

Για τον λαιμό σου 
Η περιοχή του λαιμού είναι η πιο πιθανή να παρουσιάσει πρόωρη γήρανση. Η επιδερμίδα σε εκείνο το σημείο είναι ήδη αρκετά λεπτή και όσο μεγαλώνουμε λεπταίνει ακόμα περισσότερο, χαλαρώνοντας και κάνοντας εμφανή τη μύωση της μυϊκής μάζας.  

Με το μασάζ εδώ, θέλεις να καταπολεμήσεις τη βαρύτητα. Βάλε λάδι προσώπου στις παλάμες σου και κάλυψε με αυτές την αριστερή και τη δεξιά μεριά της βάσης του λαιμού σου. Άσκησε πίεση και ξεκίνα να ανεβαίνεις μέχρι την αρχή του σαγονιού κάνοντας κοφτές κινήσεις. Ο λόγος που θέλουμε κοφτές κινήσεις, αντί μίας ενιαίας, είναι διότι με αυτόν τον τρόπο θα πετύχεις τη σταδιακή ανόρθωση της περιοχής.  

Για το σαγόνι σου 
Όσο μεγαλώνουμε, το σαγόνι μας μοιάζει να πρήζεται και να χαλαρώνει. Το αντιγηραντικό μασάζ σε αυτή την περίπτωση έχει σκοπό να συσφίξει και να ανορθώσει την περιοχή. Εδώ θα χρησιμοποιήσεις τον δείκτη και τον αντίχειρά σου, τους οποίους θα πιέσεις μέτρια προς έντονα στο πιγούνι σου και σταδιακά θα κατευθύνεις προς το κάθε αυτί σου, δημιουργώντας ένα V.  

Για τα μάτια σου 
Αυτό το σημείο θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Το δέρμα κάτω από τα μάτια μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και μπορεί από νωρίς να εμφανίσει σημάδια γήρανσης, όπως αφυδάτωση, φούσκωμα ή διχρωμίες. Το πρόβλημα είναι ότι η πίεση ή το τράβηγμα αυτής της περιοχής, στο πλαίσιο του μασάζ, μπορεί να χειροτερέψει τα πράγματα.  

Υπάρχει, όμως, τρόπος να βοηθήσουμε την περιοχή να μείνει νεανική, χωρίς να ακουμπήσουμε τα ευαίσθητα σημεία. Χρησιμοποίησε τις άκρες των δαχτύλων σου, άσκησε πίεση στο κόκαλο των φρυδιών σου και κατεύθυνέ τις αργά προς το μέτωπό σου. Επανέλαβε τη διαδικασία τρεις φορές, μία ξεκινώντας από το κέντρο του μετώπου σου, μία από τα τόξα των φρυδιών σου και μία από τα τελειώματά τους. 

Για το μέτωπό σου 
Οι ρυτίδες στο μέτωπο συχνά είναι από τις πιο έντονες και ενοχλητικές. Το μασάζ σε αυτό το σημείο είναι καλό να γίνει βράδυ, ακριβώς πριν πέσεις για ύπνο. Σκοπός του είναι η άμεση καλύτερη εμφάνιση της επιδερμίδας, αλλά και η ενεργοποίηση παραγωγής κολλαγόνου για τη μείωση και την αποφυγή των ρυτίδων.  

Αυτό το αντιγηραντικό μασάζ πρέπει να το κάνεις για ένα λεπτό. Τοποθέτησε τους αντίχειρες και τα μικρά σου δάχτυλα στους κροτάφους σου. Ένωσε τα άλλα τρία δάχτυλα κάθε χεριού και ακούμπησέ τα στο μέτωπό σου. Κάνε με αυτά κύκλους που θα ξεκινάνε από τη μέση του μετώπου σου και θα έχουν φορά προς τα πάνω και έξω.   

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice