5 μυστικά για έξτρα όγκο στα μαλλιά σου

Μπορείς να το πετύχεις ανεξαρτήτως με το τι τρίχα έχεις

Αυτά τα 5 μυστικά και τρικ θα δώσουν περισσότερο όγκο στα μαλλιά σου.

Σε περίπτωση που ανήκεις στον πληθυσμό με την λεπτή τρίχα και τα λίγα μαλλιά, το θέμα όγκος είναι ένα θέμα που πονάει. Σίγουρα έχεις βρεθεί με πεσμένες μπούκλες, αφέλειες που κολλάνε στο μέτωπο και χτενίσματα που δεν διαρκούν παραπάνω από δύο ώρες καθώς δεν υπάρχει τίποτα να τα στηρίξει στην θέση τους. Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν ορισμένα τρικ και κόλπα τα οποία δίνουν έστω την ψευδαίσθηση πως τα μαλλιά μας είναι φουντωτά και η τρίχα μας δυνατή, ακόμα και αν εμείς γνωρίζουμε την σκληρή αλήθεια.
Ιδού:

volume3.jpg


1. Χρησιμοποίησε το πιστολάκι ανάποδα
Φέρε τα πάνω-κάτω στο στέγνωμα, ρίχνοντας το κεφάλι σου προς το πάτωμα και αναποδογυρίζοντας τα μαλλιά σου, έτσι ώστε να έχεις μεγαλύτερη πρόσβαση προς τις ρίζες. Ναι, το γνωρίζουμε πως ακούγεται υπερβολικά εύκολο για να φέρει αποτελέσματα, όμως γιατί νομίζεις ότι είναι η τεχνική που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι κομμωτές του κόσμου; Χρησιμοποιώντας τη φυσούνα του πιστολακίου εξασφαλίζουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση του αέρα και αν επιπλέον ασχοληθούμε με την κάθε τούφα των μαλλιών μας ξεχωριστά, θα έχουμε σίγουρα ογκώδη αποτελέσματα.


2. Άλλαξε την χωρίστρα
Μάλλον έχεις ένα συγκεκριμένο σημείο που προτιμάς να φτιάχνεις την χωρίστρα σου. Είναι το σημείο όπου τα μαλλιά σου προτιμούν να πέφτουν από μόνα τους, συνήθως κάπου προς το κέντρο του κεφαλιού σου ή στην πιο κοντινή μεριά του. Το πρόβλημα όμως είναι ότι εκεί οι τρίχες σου είναι περισσότερο flat και εσύ τις μαθαίνεις να παραμείνουν έτσι. Αν αποφασίσεις να αλλάξεις την χωρίστρα σου προς την αντίθετη κατεύθυνση θα δημιουργήσεις αμέσως περισσότερο όγκο στην κορυφή του κεφαλιού σου και ταυτόχρονα θα ανανεώσεις την εμφάνισή σου.

volume1.jpg


3. Λούσε τα μαλλιά σου με τον σωστό τρόπο
Ναι, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος και τον έχουμε αναλύσει εδώ. Βεβαιώσου πως η θερμοκρασία είναι σωστή, πως κάνεις τις σωστές κινήσεις για να μειώσεις το φριζάρισμα και πως χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα για τα δικά σου μαλλιά. Συμβουλέψου και έναν ειδικό για αυτό το τελευταίο.


4. Πρόσθεσε λίγο χρώμα
Σε περίπτωση που δεν έχεις ξανθύνει έστω και λίγο τα μαλλιά σου, ιδού ένα μικρό μυστικό από όσους το έχουν κάνει: δεν έχει να κάνει μόνο με το χρώμα των μαλλιών σου αλλά και με τα διαφορετικά επίπεδα που δίνει στην εμφάνισή τους. Το πιο ξανθό χρώμα όχι μόνο προσθέτει όγκο αλλά το ελαφρύ ντεκουπάζ βοηθάει τα θυλάκια της τρίχας να σκληρύνουν και να μην λαδώνουν τόσο εύκολα. Βοηθάει δηλαδή σε όσους έχουν προβλήματα όγκου. Φυσικά δεν χρειάζεται να γίνεις Paris Hilton αν δεν το επιθυμείς. Μπορείς απλώς να δοκιμάσεις μερικές πιο ανοιχτές ανταύγειες.
 

volume2.jpg

5. Το dry shampoo είναι φίλος μας

Γενικά, αν έχεις λιπαρά μαλλιά, το dry shampoo σε προστατεύει από τα φυσικά έλαια που παράγουν οι τρίχες σου και σαμποτάρουν τον όγκο. Μην περιμένεις λοιπόν μέχρι να αισθανθείς πως χρειάζεσαι ξανά λούσιμο για να το χρησιμοποιήσεις. Αρκετοί beauty editors προτείνουν μάλιστα να απλώσεις ένα λεπτό στρώμα στην ρίζα με το που τελειώσεις το στέγνωμα, ενισχύοντας το volume των μαλλιών για πολλή περισσότερη ώρα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice