Κοντινή φωτογραφία σε γυναικείο πρόσωπο
©Pexels/ Shiny Diamond
Beauty

Θέλεις πιο μακριές βλεφαρίδες; Να τι μπορείς να κάνεις

Εκτός από το να φορέσεις ψεύτικες

Tips για υγιείς, μακριές, φυσικές βλεφαρίδες

Μέχρι τώρα θα έχεις συνειδητοποιήσει ότι οι βλεφαρίδες είναι αρκετά δύσκολο να πυκνώσουν ή να μακρύνουν αν δεν ήταν από την αρχή έτσι. Εκτός από τη μάσκαρα και τις ψεύτικες που χρησιμοποιούμε για να δίνουμε έξτρα μήκος και όγκο, υπάρχουν φυσικά κάποια μικρά tips που μπορείς να ακολουθήσεις αν θέλεις να πάρουν λίγο τα «πάνω» τους.

Μην τρίβεις τα μάτια σου

Σου ακούγεται υπερβολικό, αλλά το δυνατό τρίψιμο των βλεφαρίδων με τα χέρια αυξάνει τις πιθανότητες να μην μακραίνουν σωστά ή να πέφτουν πιο συχνά. Είτε πρόκειται για πρωινή συνήθεια είτε για νευρική κίνηση όταν έχεις στρες, προσπάθησε να το αποφύγεις.

Βιταμίνες

Οι βιταμίνες είναι η απάντηση σχεδόν σε όλα τα προβλήματά σου. Οι βλεφαρίδες δεν αποτελούν εξαίρεση. Όπως και με τα μαλλιά ή τα νύχια, αν έχεις έλλειψη κάποιας βιταμίνης μπορεί να είναι πιο αδύναμες και να πέφτουν πιο συχνά. Κάνε τις εξετάσεις σου και πάρε συμπληρώματα διατροφής αν χρειάζεται.

Μην κοιμάσαι βαμμένη

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να κοιμηθείς χωρίς να έχεις ξεβαφτεί. Λες και τα μάτια, το δέρμα, οι τρίχες του προσώπου σου (φρύδια και βλεφαρίδες) δεν έχουν κουραστεί αρκετά από το μακιγιάζ τόσες ώρες, αποφασίζεις να τους στερήσεις και την νυχτερινή ξεκούραση και αναδόμηση. Μην παραπονιέσαι μετά που τις βρίσκεις στο μαξιλάρι.

Μαλακό ντεμακιγιάζ

Όταν λέμε μη μένεις βαμμένη, δεν εννοούμε βέβαια πάρε ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ κι όποιον πάρει ο Χάρος. Προτίμησε υγρά ντεμακιγιάζ με έλαια και καθάρισε απαλά χωρίς τρίψιμο, με φορά από τη ρίζα των βλεφαρίδων προς τις άκρες και όχι αριστερά-δεξιά.

Δοκίμασε serum

Μια νυχτερινή περιποίηση των βλεφαρίδων με ένα conditioning serum δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αναζήτησε  κάποιο χωρίς χημικά ή parabens, που να περιέχει θρεπτικά στοιχεία όπως βιταμίνη Ε ή πεπτίδια.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice