Jeanne Damas
Jeanne Damas
Beauty

Συμβουλές για ανεπιτήδευτη ομορφιά από μια Γαλλίδα εξπέρ

Τα μυστικά της Jeanne Damas για μια ρουτίνα εύκολη, γρήγορη και Παριζιάνικη...

Η Γαλλίδα influencer και επιχειρηματίας Jeanne Damas, μοιράζεται την καθημερινή της ρουτίνα ομορφιάς.

Η Jeanne Damas, είναι ένα μοντέλο, επιχειρηματίας, συγγραφέας, και ιδρύτρια της εταιρίας "Rouje", η oποία ξεκίνησε από το Tumblr, αντιπροσωπεύοντας την Παριζιάνικη νιότη και το ανεπιτήδευτο coolness και η ιδιαίτερη αισθητική της στην πορεία την ανέβασε στο παγκόσμιο προσκήνιο της μόδας. Πλέον έχει δουλέψει με πολλούς γνωστούς σχεδιαστές και περιοδικά μόδας, έχει γράψει 2 δικά της βιβλία και είναι το τέλειο παράδειγμα μιας αυτοδημιούργητης Γαλλίδας. Πριν λίγο καιρό σε μια συνέντευξή της στη γαλλική Vogue, αποκάλυψε τα μυστικά της καθημερινής της beauty routine.

Όπως έχει αποκαλύψει και η ίδια, το πιο βασικό χαρακτηριστικό της γαλλικής φινέτσας είναι να είσαι όσο πιο φυσική γίνεται, καθώς και να μην προσπαθείς να αλλάξεις τις ατέλειες σου, αλλά να τις αγκαλιάσεις, και μόνο τότε θα έχεις πραγματική αυτοπεποίθηση.
Σε αυτό λοιπόν τον οδηγό καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς, της σύγχρονης αυτής ιέρειας της γαλλικής φινέτσας, η πρώτη συμβουλή είναι να δίνετε περισσότερη προσοχή στην φροντίδα της επιδερμίδας σας, υπογραμμίζοντας την αξία των φαρμακευτικών προϊόντων και τη σημασία του αντηλιακού στην ενυδατική ή και μόνο του.

Ξεκινώντας το μακιγιάζ της, με στόχο ένα πολύ φυσικό και ανεπιτήδευτο look, μετά την ενυδατική της (και το lip balm που θεωρείται εξίσου μέρος της ενυδάτωσης), η Jeanne περνάει κατευθείαν στη χρήση concealer. Προτιμάει ένα υγρό αλλά σταθερό και καλυπτικό concealer, και το τοποθετεί σε όλες τις ατέλειες και διχρωμίες του προσώπου, χωρίς όμως να έχει στόχο την πλήρη κάλυψη. Στη συνέχεια προχωράει στο jel φρυδιών, το οποίο χρησιμοποιεί στη θέση ενός μολυβιού, για να κρατήσει το φυσικό σχήμα των φρυδιών της αλλά να τα σταθεροποιήσει. Η Jeanne ούσα καστανή, έχει πυκνές μαύρες βλεφαρίδες και επιλέγει να μην χρησιμοποιεί μάσκαρα αλλά μόνο ψαλίδι για βλεφαρίδες, για να κάνει το βλέμμα της πιο έντονο και ζωντανό, όμως για όσες από εσάς δεν έχετε την ίδια τύχη ως προς τις φλεβαρίδες, συστήνει μια ελαφριά στρώση μασκαράς, μόνο για το χρώμα. Όπως οι περισσότερες γυναίκες σήμερα, έτσι και αυτή δηλώνει εθισμένη στο highlighter, αλλά πάντα με μέτρο. Χρησιμοποιεί μια υγρή μορφή σε βαζάκι, και απλώνει μια ελάχιστη ποσότητα με το δάχτυλο, μόνο για να πετύχει μια όψη φεσκάδας και λάμψης. Αφήνει για το τέλος το χρώμα! Όσο ελαφρύ και σε μικρή ποσότητα είναι το μακιγιάζ του υπόλοιπου προσώπου, τόσο έντονα και σημαντικά είναι τα χείλη για τις Γαλλίδες. Έτσι και η Jeanne, χρησιμοποιώντας την παλέτα του δικού της beauty και fashion brand, το επoνομαζόμενο "Rouje", αναμιγνύει με το δάχτυλο της αποχρώσεις του καφέ και του ροζ και το εφαρμόζει ταμποναριστά με στόχο τη φυσικότητα και όχι την τελειότητα. Πολλές φορές το διορθώνει και γύρω από το περίγραμμα των χειλιών με μια μπατονέτα, γιατί με αυτή τη μέθοδο είναι εύκολο το να ξεφύγεις από το περίγραμμα των χειλιών. Χρησιμοποιεί το ίδιο προϊόν και ως ρουζ, γιατί η υγρή υφή στο ρουζ δίνει μια γυαλάδα πολύ φυσική.

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, προτείνει στο τέλος να εφαρμόσετε λίγη πούδρα στα πιο έντονα σημεία λιπαρότητας, όπως το κούτελο και το πιγούνι. Λίγο πριν φύγει από το σπίτι της, φρέσκια και πανέμορφη με 5 τόσο απλά βήματα, τονίζει ότι για τις Γαλλίδες το άρωμα θεωρείται μέρος του beauty routine τους και δεν θα πρέπει να παραλείπεται!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice