Engin Akyurt / Unsplash
© Engin Akyurt / Unsplash
Beauty

5 μικρές καταστροφές του μακιγιάζ και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Βρώμικο πινέλο; Στραβές και κακοβαμένες βλεφαρίδες; Νεσεσέρ λερωμένο από μέικᾱπ; Έχουμε τη λύση.

Πέντε πρακτικές συμβουλές για λάθη και ατυχήματα που μπορεί να συμβούν την ώρα του μακιγιάζ.

Πολλές φορές συναντάμε προβλήματα στην καθημερινή μας ζωή και ιδιαίτερα στο μακιγιάζ που δεν ξέρουμε πώς να τα λύσουμε ή μας φαίνεται βουνό να τα αντιμετωπίσουμε. Παρακάτω θα βρείτε πέντε χρήσιμες οδηγίες για να λύσετε τέτοια μικρά δράματα της καθημερινότητας.

1. Η συσκευή που κολλάτε τις ψεύτικες βλεφαρίδες σας σε τι κατάσταση είναι; Πολύ συχνά συμβαίνει να είναι λερωμένη με ξεραμένες κόλλες, μουτζούρες από μολύβι και απομεινάρια βλεφαρίδων. Σε αυτή την περίπτωση, παίρνουμε ένα αναπτηράκι, περνάμε τη φλόγα λίγα δευτερόλεπτα επάνω από τη λερωμένη επιφάνεια και μετά σκουπίζουμε εκείνο το σημείο καλά, με ένα χαρτομάντηλο. Θα καθαρίσει στη στιγμή!

2. Είναι οι ψεύτικες βλεφαρίδες σας στραβωμένες και γεμάτες απομεινάρια μπογιάς; Νο πρόμπλεμ. Βάλτε τις σε ένα μπολ με λίγο ειδικό καθαριστικό νερό για ντεμακιγιάζ (μικκυλιακό νερό) και αφήστε τις για 15 λεπτά. Μετά βάλτε τις επάνω σε ένα καθαρό χαρτομάντιλο και βουρτσίστε τις με το βουρτσάκι του μακιγιάζ για να ισιώσουν και να είναι πάλι έτοιμες να πεταρίσουν.

3. Μία καταστροφή που μας συμβαίνει πολύ συχνά είναι να ανοίξει κάποιο μπουκαλάκι ή tube με υγρό καλλυντικό μέσα στο τσαντάκι – νεσεσέρ. Δεν χρειάζεται πανικός. Αδειάζετε το τσαντάκι από τα περιεχόμενα, το γυρίζετε ανάποδα έτσι ώστε το εσωτερικό του να έρθει εξωτερικά, απλώνετε σε όλη την επιφάνεια οδοντόκρεμα και με μία παλιά οδοντόβουρτσα τρίβετε όλη την επιφάνεια καλά. Στο τέλος, το καθαρίζετε με ένα χαρτομάντιλο και το ξεπλένετε με νερό. Θα είναι και πάλι καθαρό και στεγνό σαν καινούργιο.

4. Αν το πινέλο που απλώνετε το blush είναι βρώμικο και γεμάτο απομεινάρια από χρώμα, φορέστε ένα γάντι σιλικόνης για το φούρνο, βρέξτε το με νερό, απλώστε επάνω του λίγο υγρό σαπούνι χεριών και απλώστε με το πινέλο τη σαπουνάδα ώστε να τρίβεται καλά επάνω στην ανάγλυφη επιφάνεια του γαντιού. Θα δείτε ότι με το σαπούνι θα αρχίσει να καθαρίζει το πινέλο. Ξεπλύνετέ το με νερό, αφήστε το να στεγνώσει και είναι έτοιμο για να ξαναχρησιμοποιηθεί.

5. Βάζοντας σκιά με το μαλακό πινέλο στο επάνω μέρος των ματιών θέλει ένα κάποιο σταθερό χέρι για να βγει ομοιόμορφο το σχήμα. Αν δεν μπορείτε να το καταφέρετε, πάρτε ένα κουτάλι της σούπας, καλύψτε το μάτι με αυτό και ακολουθήστε το σχήμα του σαν οδηγό για να βάλετε τη σκιά.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice