5+1 λόγοι να πετάξεις τα σουτιέν σου
©Unsplash/ Gabriel Nunes
Beauty

5+1 λόγοι να πετάξεις τα σουτιέν σου

Ήρθε η στιγμή της ελευθερίας

Με ή χωρίς σουτιέν; Μήπως η καθημερινότητά σου γίνει καλύτερη αν δεν φοράς σουτιέν;

O Οκτώβριος είναι ο επίσημος Μήνας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, οπότε μη σου κάνει εντύπωση αν συχνά πυκνά βλέπεις στα social αναρτήσεις με το hashtag #NoBraDay. Αυτό που ξεκίνησε ως μια μέρα ευαισθητοποίησης κοντεύει να γίνει καθημερινότητα μέσα στο 2020, αφού περνάμε περισσότερες ώρες και μέρες στο σπίτι και έχουμε περισσότερες ευκαιρίες από ποτέ για #NoBraDays.

Εξάλλου νομίζω πως η πρώτη και πιο χαρακτηριστική κίνηση μιας γυναίκας που γυρίζει στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα, είναι να γυρίσει το χέρι της πίσω από την πλάτη και να ξεκουμπώσει το σουτιέν. Ψέμματα;

Μπορεί για πολλές η απουσία σουτιέν να είναι η πιο άνετη επιλογή, κάποιες γυναίκες με πολύ μεγάλο στήθος ωστόσο προτιμούν να φοράνε γιατί διαφορετικά έχουν πόνους στη μέση και την πλάτη. Υπάρχουν φυσικά και εκείνες που θέλουν ένα πιο απαλό ύφασμα ανάμεσα στη ρώγα τους και τη μπλούζα, ενώ σε άλλες απλά αρέσει περισσότερο το στήθος τους όταν φοράνε σουτιέν. Η επιλογή εξαρτάται καθαρά από τι θέλει μια γυναίκα, όμως για εκείνες που επιλέγουν να κρατάνε τα σουτιέν στο συρτάρι τους, υπάρχουν και μερικά οφέλη.

Μπορεί να μειώσεις τον πόνο

Τα πολύ στενά σουτιέν μπορούν να προκαλέσουν πόνο στους ώμους, την πλάτη και τον αυχένα. Ομοίως, τα χαμηλής ποιότητας σουτιέν μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος ή των ρωγών.

Μπορεί να αναπνέεις καλύτερα

Υπάρχουν στιγμές που το στρες σε καταβάλλει τόσο που έχεις ανάγκη να πάρεις μια βαθιά ανάσα. Φορώντας σουτιέν, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, αφού οι μπανέλες μπορούν να πιέσουν σε υπερβολικό βαθμό το στέρνο και τα πλευρά σου. Αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να αναπνεύσεις σωστά, τότε είναι πολύ στενό (και πολύ λάθος) το σουτιέν που φοράς.

Μπορεί να κοιμάσαι καλύτερα

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσο πιο χαλαρά ρούχα φοράς στον κρεβάτι, τόσο καλύτερα μπορείς να κοιμηθείς. Για την ακρίβεια, το να κοιμάσαι τελείως γυμνή είναι το πιο υγιές πράγμα που μπορείς να κάνεις. Βοηθάει το σώμα σου να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του πιο εύκολα -από το οποίο εξαρτάται πόσο γρήγορα και πόσο βαθιά θα κοιμηθείς. Μακριά τα σουτιέν (και αν μπορείς και οι πιτζάμες) από το κρεβάτι.

Μπορεί να μειωθεί η ακμή στο σώμα

Αν δεν πλένεις καθημερινά τα σουτιέν σου, σκόνη, ιδρώτας και βακτήρια μπορούν να συσσωρευτούν στο ύφασμα προκαλώντας μυκητιάσεις, ερεθισμούς ή σπυράκια στο δέρμα σου. Φυσικά, αν έχεις πολύ μεγάλο στήθος, ισχύει το αντίθετο, μιας και το σουτιέν βοηθάει να μην τρίβεται το δέρμα μεταξύ του και σε γλιτώνει από ερεθισμούς.

Μπορεί να γλιτώσεις λεφτά

Ας είμαστε ειλικρινής, ένα καλό σουτιέν δεν είναι ποτέ φθηνό και η καθημερινή του χρήση (και πλύση) σημαίνει μόνο ότι θα φθαρεί γρήγορα. Σκέψου όλα τα λεφτά που έχεις ξοδέψει μέχρι σήμερα σε σουτιέν και φαντάσου πόσα άλλα πράγματα θα μπορούσες να κάνεις με το ίδιο ποσό.

Ευαισθητοποιεί για καλό σκοπό

Η συμμετοχή σου σε ένα instagram challenge, όπως το #NoBraDay, μπορεί να είναι κάτι μικρό αλλά δεν είναι αμελητέο. Αν θέλεις να συνεισφέρεις περισσότερο στο σκοπό μπορείς να κάνεις μια δωρέα στον οργανισμό Άλμα Ζωής και φυσικά να προσέχεις τον εαυτό σου κάνοντας τους ετήσιους ελέγχους σου. Είτε φοράς σουτιέν, είτε όχι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice