8 αξεσουάρ που σου κάνουν ένα μαλλί κούκλα
Κοκαλάκι Chanel / © Claudio Lavenia/Getty Images
Beauty

8 αξεσουάρ που σου κάνουν ένα μαλλί κούκλα

Πώς να αναδείξεις το χτένισμά σου ή να καλύψεις μια bad hair day

8 αξεσουάρ μαλλιών που θα κάνουν το χτένισμά σου να ξεχωρίσει, ακόμα και αν συναντάς τους φίλους ή τους συναδέλφους σου μέσα από μια οθόνη.

Ένα τρικ να πουσάρεις ένα look χωρίς να ξεπεράσεις τα όρια; Το ’χω! Ένα κόλπο να φωτίσεις ένα μουντό outfit; Το ’χω! Ένας τρόπος να κάνεις τη «δήλωσή σου» χωρίς στιλιστικές φωνασκίες; Το ’χω! Bad hair day και πώς να το σώσεις; Το ’χω!

Από τα απλά λαστιχάκια στα κοτσίδια της Πίπης της Φακιδομύτης μέχρι τις φιούμπες στα νυφιάτικα κεφάλια και τα κοκαλάκια της Chanel, τα αξεσουάρ του κεφαλιού ομορφαίνουν (δεν παχαίνουν - άσχετο). Άλλωστε το έλεγε και το τραγούδι περιγράφοντας ένα όμορφο Κορίτσι του Μάη: «Φοράς κορδέλα βυσσινιά».

Με την τηλεργασία, με τα meetings μέσω Zoom ή με τα διαδικτυακά πάρτι με φίλους μέσω skype, προβλέπουμε πως τα αξεσουάρ μαλλιών φέτος τον χειμώνα θα αποδειχτούν πολύ χρήσιμο κομμάτι. Άσε που κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουμε και ρεβεγιόν online, οπότε ας ετοιμαζόμαστε και για τις γιορτινές κορωνοεμφανίσεις μας.

Μια κορδέλα, ένας φιόγκος, ακόμα κι ένα ταπεινό τσιμπιδάκι, δίνουν χάρη και ομορφιά. Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Εκτός από τα απλά τσιμπιδάκια, θα βρεις σε πολύ χαμηλές τιμές (κάτω του ευρώ) διάφορα με διακοσμήσεις και με χαριτωμένα σχεδιάκια, αλλά πάντα μινιμαλιστικά. Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και less is more.

Με μια στέκα δεν είναι απαραίτητο ότι θα δείχνεις αυστηρή σαν τη Λίνα Μενδώνη. Εξαρτάται από τι υλικό είναι φτιαγμένη η στέκα σου, αλλά και από το πόσο θα τραβήξεις τα μαλλιά σου πίσω και δεν θα αφήσεις τρίχα να πετάει. Η συμβουλή μας: μην τραβάς πολύ, μη δείχνεις πολύ κούτελο.

Και τα απλά κλιπάκια μπορούν να στολίσουν ένα χτένισμα και ένα κεφάλι. Τα οποία κλιπάκια εκτός από στιλιστικούς τα χρησιμοποιείς και για πρακτικούς λόγους, όπως να μαζέψεις μερικές ατίθασες τούφες.

Ένα μαντίλι ή μια μπαντάνα μπορούν κάλλιστα να δεθούν ωραία και να αποτελέσουν έναν πρωτότυπο φιόγκο αναβαθμίζοντας το στιλ σου.

Ο παλιός καλός ογκώδης φιόγκος που τόσο αγάπησαν οι λογοτεχνικές ηρωίδες! Σαν πρωταγωνίστρια σε βιβλίο της Τζέιν Όστιν. Κι αν είναι και βελούδινος, ακόμα καλύτερα. Για ημιεπίσημες και ημικάζουαλ εμφανίσεις.

Παλιά οι γυναίκες έδεναν μαντίλι στο κεφάλι για να κάνουν δουλειές και να μην ενοχλούνται από τη φράντζα τους ή να μαγειρεύουν και να μην πέφτουν τρίχες τους στο φαΐ. Πλέον δεν ισχύουν αυτά. Δέσε ένα μαντίλι και βγες έξω. Δεν θα σε παρεξηγήσει κανείς.

Το κλαμεράκι που χρησιμοποιούμε όταν βάφουμε μόνες μας τα μαλλιά μας μπορεί να κάνει και άλλες δουλειές. Τα πιο εύχρηστα είναι αυτά σε χρώμα ταρταρούγας. Πάνε με όλα.

Κλασικό μάλλινο μπερεδάκι σαν αυτό που το κλισέ θέλει να φορούν οι κομψές Γαλλίδες και η Έμιλι Στο Παρίσι. Και ζεσταίνει και ομορφαίνει.

Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ένα στέμμα και μια κορώνα για τις βασίλισσες του coronavirus (μα τι λογοπαίγνιο! Δεν παίζομαι σήμερα!).

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice