Pilates
© Pixabay

Πιλάτες στο σπίτι: Η παρηγορητική δύναμη της γυμναστικής

​Ένας άνδρας κάνει πιλάτες από το σαλόνι του σπιτιού του, μπροστά στην κάμερα του Ζoom. Διαβάστε την εμπειρία του
  • A-
  • A+
Ένας άνδρας δοκιμάζει πιλάτες με τη βοήθεια του zoom και του Alma Pilates και διηγείται την εμπειρία του

«Zoom ταρατατζούμ αμάν αμάν και τρισαλί, έκανα πιλάτες και κολλούσε η σύνδεση». Δευτέρα απόγευμα, πρώτη εργάσιμη ημέρα σε lockdown κι έχουμε κλείσει πιλάτες στις 18:00. Με μπουκάλια νερού για βαράκια, με μια μπάλα του παιδιού για toning ball, ένα στρώμα γυμναστικής και έτοιμοι. Η Πόλυ Φωκά, συνιδιοκτήτρια του Alma Pilates, μας περιμένει στην κάμερα του administrator του Zoom, μας έχει στείλει προσκλήσεις, συνδεόμαστε. «Λίγο πιο κάτω, Γιάννη, άνοιξε τα χέρια στο ύψος των ώμων, Μία», «σε λίγο θα σας κλείσω τα μικρόφωνα», πιθανότατα για να μην ακούει τον οδυρμό μου που αποφάσισα να κάνω γυμναστική αντί να βάλω έναν κουβά Sauvignon Blanc στην υγειά όλων όσων ιδρώνουν το στρώμα.

pilates ring
Pilates Rings © Alma Pilates

Εισπνοή-εκπνοή
«Εισπνοή, χέρια πάνω στο ταβάνι, εκπνοή, σπρώχνουμε τα χέρια προς τα πίσω χωρίς να πιέσω τον αυχένα». H Πόλυ μαζί με τη Ροθίο Καράσκο Φονσέκα άνοιξαν το στούντιο πιλάτες το 2009, τότε που στην Ελλάδα έκανε πιλάτες κυρίως ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Τις γνώρισα μερικά χρόνια μετά όταν και ξεκίνησα την αποκατάσταση μιας επέμβασης στη μέση. Ευγενικές και αδέκαστες, όπως και η Ελένη, η οποία είναι επίσης instructor, δεν χαλαρώνουν και δεν σε αφήνουν να χαλαρώσεις ποτέ.

Πιλάτες γιατί χανόμαστε
Για τα οφέλη του πιλάτες δεν θα μιλήσω, είναι γνωστά. Για την παρηγορητική δύναμη της γυμναστικής αυτές τις ημέρες εγκλεισμού που δεν μπορείς να γυμναστείς al fresco λόγω κρύου, μπορώ να υπερθεματίσω. Είναι τόσο σημαντικό να κρατάμε ένα υποτυπώδες πρόγραμμα, μια καθημερινότητα στην καραντίνα. «Μετά την πρώτη καραντίνα, ήταν πολλοί εκείνοι που επέλεξαν μικρά στούντιο κι όχι μεγάλα γυμναστήρια» θα μου πει η Πόλυ. Είναι αξιέπαινη η απόφασή τους, όπως και πολλών studio pilates και χώρων γυμναστικής, να είναι εκεί και να γυμνάζουν συνδρομητές τους. Η αμοιβή είναι μικρή, η διάδραση όμως ζωτικής σημασίας.

Γυμναστική στο σπίτι
«Ρολάρουμε τη λεκάνη, μακραίνουμε τον κόκκυγα» ακούω και βλέπω τους συμμαθητές μου να κοκκινίζουν και να ασθμαίνουν όσο το Zoom εναλλάσσει τις κάμερες των χρηστών. Κάθε φορά, σε κάθε προπόνηση νιώθω ακριβώς το ίδιο: σιχτιρίζω το πρώτο τέταρτο κάνοντας dads jokes, προσηλώνομαι το επόμενο τέταρτο, οι οδηγίες ακούγονται σαν από το άλλο δωμάτιο, τώρα είμαι μόνο εγώ και το στρώμα. «Τεντώνω-λυγίζω», ακούγεται, την προηγούμενη φορά δεν μπορούσα να το κάνω. Ο χρόνος κυλά ευεργετικά για το σώμα. «Είμαστε σ΄ ένα ωραίο round σχήμα» ακούω και καταλαβαίνω ότι η ώρα πέρασε, «και ξεδιπλώνουμε σ΄ ένα ωραίο roll up». Χειροκροτάμε, τα μικρόφωνα ξανανοίγουν, μιλάμε με τους υπόλοιπους συναθλητές, χαμογελάμε και αισθανόμαστε λίγο λιγότερο εγκλωβισμένοι στο σπίτι μας.

Pilates
© Kraken Images / Unsplash

ΙΝFO
Alma Pilates, Καρνεάδου 12, Αθήνα, 2107240296
www.almapilates.gr, Instagram: alma_studiopilates

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έχεις μακριά μαλλιά; Αναβάθμισε το χτένισμά σου πανεύκολα
Έχεις μακριά μαλλιά; Φέτος φτιάξε κοτσιδάκια
Back to top