5 tips ομορφιάς για τέλειο πρόσωπο
© Irina Gromovataya / Pixabay
Beauty

5 tips ομορφιάς για τέλειο πρόσωπο

Βάλε στη ρουτίνα σου αυτές τις συνήθειες και θα δεις αποτέλεσμα

5 συνήθειες που καλό είναι να ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα για ένα πιο υγιές και λαμπερό πρόσωπο.

Η αγορά είναι γεμάτη από εκατοντάδες προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης. Χρήσιμα και απαραίτητα. Όμως υπάρχουν ορισμένες κακιές συνήθειες που μειώνουν τη δράση των καλλυντικών. Και υπάρχουν και άλλες, καλές, που πρέπει να μπουν στη ρουτίνα μας για να μεγιστοποιήσουν το αποτέλεσμα της περιποίησης.

Ο καιρός παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην καλή ή κακή εμφάνιση του δέρματός μας, επομένως κάποιες συνήθειες αλλάζουν ανά σεζόν.

Σας παρουσιάζουμε μερικές απλές, εύκολες και τζάμπα κινήσεις που συμβάλλουν στο να έχουμε ένα υγιές, λαμπερό, φρέσκο πρόσωπο.

Περιόρισε τη χρήση της κρέμας ματιών
Η κρέμα ματιών βοηθά στο να αργήσουν να εμφανιστούν ρυτίδες στα μάτια. Ωστόσο δεν συμβάλλει καθόλου στην εξαφάνιση των μαύρων κύκλων ή του «σακούλων». Επίσης, μερικές φορές όταν το παρακάνουμε με την ποσότητα της κρέμας, ξυπνάμε με πρησμένα μάτια. Για να γλιτώσουμε από όλα αυτά, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τη χρήση της κρέμας ματιών και να την αντικαταστήσουμε κάποιες φορές με την ενυδατική μας. Μια καλή ενυδατική μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με την eye cream.

Μην πλένεις το πρόσωπό σου στο ντουζ
Όλες μας συνηθίζουμε να μπαίνουμε μακιγιαρισμένες στο μπάνιο και να ξεπλένουμε το πρόσωπό μας κατά τη διάρκεια του ντουζ. Αυτό είναι λάθος, γιατί το νερό είναι πολύ πιο ζεστό από όσο αντέχει το δέρμα του προσώπου. Το ζεστό νερό δημιουργεί κοκκινίλες και ξεραίνει το δέρμα. Αντίθετα το πρόσωπο χρειάζεται χλιαρό νερό. Αν βαριέστε να ξεπλυθείτε στη βρύση, τότε φροντίστε να χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του νερού στο ντουζ.

Πρόσεχε στο λούσιμο
Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για τη λαμπερότητα και φροντίδα των μαλλιών μας, κοντίσιονερ, έλαια και μάσκες, δεν κάνουν αντίστοιχα καλό και στο δέρμα μας. Συνήθως μπλκάρουν τους πόρους και προκαλούν ακμή. Καλό είναι επομένως όταν ξεβγάζουμε το κοντίσιονερ ή τη μάσκα, να φροντίζουμε το νερό να μην πέφει στο πρόσωπό μας. Στο τέλος της διαδικασίας ξεπλένουμε επιμελώς το πρόσωπο για να φύγουν όλα τα τυχόν υπολείμματα.

Άλλαζε συχνά τις μαξιλαροθήκες
Κάποια πρωινά ξυπνάμε και το πρόσωπό μας από τη μια πλευρά είναι σαν χαλκομανία. Αυτό οφείλεται αφενός στον ταραγμένο μας ύπνο, αφετέρου στην τσαλακωμένη μαξιλαροθήκη. Για τον ύπνο μας δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, για τη μαξιλαροθήκη όμως μπορούμε: να την αλλάζουμε πολύ συχνά, σχεδόν κάθε δύο μέρες. Το μαξιλάρι μαζεύει σκόνες, λιπαρότητα, βακτήρια, και όλα αυτά επηρεάζουν το δέρμα μας. Το συχνό πλύσιμο και το σιδέρωμα εξασφαλίζουν καλύτερο ύπνο και λιγότερο ταλαιπωρημένο δέρμα.

Πλύσου δύο φορές το βράδυ
Εάν φοράτε αντηλιακό και μακιγιάζ, ο βραδινός καθαρισμός του προσώπου θα πρέπει να είναι πολύ επιμελής, ώστε να φεύγουν όλα τα υπολείμματα. Πολλές χρησιμοποιούν δύο ειδών καθαριστικά, ένα γαλάκτωμα και μετά ένα σαπούνι. Καλό είναι αυτά, αλλά υπάρχει και η πιο απλή λύση: τα δύο απανωτά πλυσίματα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice