Άυπνη με μαύρους κύκλους στα μάτια; Είσαι πολύ τρέντι!
© Helmut Strasil / Pixabay
Beauty

Άυπνη με μαύρους κύκλους στα μάτια; Είσαι πολύ τρέντι!

Τέλος τα κονσίλερ, ναι στις μαύρες σκιές!

Η νέα μόδα που ξεκίνησε από το TikTok και το instagram θέλει να δημιουργούμε με το μακιγιάζ το εφέ των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Έχεις από φυσικού σου μαύρους κύκλους κάτω απ’ τα μάτια και μια καρδούλα χίλια κομμάτια, που λέει το άσμα; Σε ζηλεύουμε, όχι για την καρδούλα, αλλά για τους μαύρους κύκλους.

Τα 90s επιστρέφουν, είναι σίγουρο, και φέρνουν μαζί τους πολλά trends της εποχής τους. Ένα από αυτά είναι η μαύρη σκιά κάτω από τα μάτια και η ξεραμένη μάσκαρα στα βλέφαρα. Σαν να έρχεσαι στη δουλειά ή στο Zoom κατευθείαν από έξαλλο ξενύχτι, χορό, καταχρήσεις και λοιπά που κοντεύουμε να ξεχάσουμε.

Τώρα με τα lockdown και τις τηλεργασίες, η αλήθεια είναι πως δεν μας λείπει ο ύπνος. Όλη μέρα κοιμόμαστε και το βράδυ πάμε για ύπνο είναι η φάση. Πώς να αποκτήσουμε μαύρους κύκλους του ξενυχτιού επομένως; Με το κατάλληλο μακιγιάζ.

Η τάση ξεκίνησε από το TikTok όπου οι δημιουργικοί έφηβοι έχουν υιοθετήσει τους μαύρους κύκλους στα βίντεό τους. Η πιο hot εμφάνιση του 2021 προστάζει να αναδεικνύουμε ένα χαρακτηριστικό που οι μανάδες μας προσπαθούσαν απεγνωσμένα να κρύψουν.

Τα «μουτζουρωμένα» μάτια ήταν αναπόσταστο κομμάτι του grunge look των 90s και της στιλιστικής ωραιοποίησης της κατάθλιψης. Οι τρέντουρες του τότε επένδυαν σε βιολετί ή μπορντό σκιές για να πετύχουν το άυπνο, βασανισμένο, θλιμμένο στιλ. Την ίδια στιγμή η Κέιτ Μος καθιέρωνε το heroin chic. Υπερβολικά αδύνατη, χλωμή, με πεταμένα ζυγωματικά και μαύρους κύκλους υπερασπιζόταν με την εμφάνισή της το σλόγκαν sex, drugs and rock’n’roll. Άσχετα αν έλιωνε σε πάρτι και χαρές.

 

 

Το 2021 τα παιδιά του TikTok και του instagram ωραιοποιούν τη δική τους θλίψη ή τη δική τους βαρεμάρα. Αν είσαι επομένως τρέντουρας του σήμερα, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσεις το εφέ με ένα μαύρο ή γενικώς ένα σκούρο μολύβι. Το ίδιο πετυχαίνεις και με τη χρήση μαύρης σκιάς. Τέρμα το κονσίλερ.

@liltrinnn

day one of turning people’s insecurities into something beautiful?- dark circles... i naturally have super dark circles buttttt

♬ original sound - Heather

Αν θα θέλαμε να γίνουμε υπεραναλυτικοί, θα λέγαμε πως η νέα τάση είναι μια ακόμα ευπρόσδεκτη αντίδραση απέναντι στα παραδοσιακά πρότυπα ομορφιάς και απέναντι στη συγκάλυψη των φυσικών μας ελαττωμάτων. Από την άλλη, είναι λίγο αστείο να βλέπεις δεκαεξάχρονα να παριστάνουν τα κουρασμένα από τη ζωή και τις αντιξοότητές της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAURA COTGROVE (@faceofloz)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice