Μερικά tips μακιγιάζ αν έχεις ακμή
© Bob Dmyt / Pixabay
Beauty

Μερικά tips μακιγιάζ αν έχεις ακμή

Τι να προσέχεις και τι να αποφεύγεις, αν έχεις προβληματική επιδερμίδα

Τέσσερις συμβουλές για το μακιγιάζ και την εφαρμογή μέικ απ σε περίπτωση που έχεις ακμή και προβληματική επιδερμίδα.

Ανεξαρτήτως από το πόσο νερό πίνετε, πόσο ακριβά καλλυντικά χρησιμοποιείτε ή πόσο πιστά τηρείτε τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας, βλέπετε πως τα σπυράκια δεν λένε να αποχωρίσουν από το πρόσωπό σας.

Και ενώ συνεχίζετε τις θεραπείες που σας έχουν συστήσει οι δερματολόγοι ή εφαρμόζετε τις κρέμες σας, όταν θέλετε να σβήσετε τα σημάδια της ακμής, στρέφεστε στο μακιγιάζ. Πάνω από μερικά κόκκινα σπυράκια θα απλώσετε κονσίλερ και μέικ απ ή θα βάλετε ένα στρώμα ρουζ, ώστε να ανυψώσετε την αυτοπεποίθησή σας. Όμως ίσως εδώ βρίσκεται το λάθος. Γιατί κάποια προϊόντα μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει και διαβάσει πως ένα δέρμα με ακμή θα πρέπει να μένει καθαρό και «γυμνό» από μακιγιάζ. Όμως εσείς θέλετε να νιώσετε καλύτερα και να καλύψετε τα σημάδια κι έτσι μπαίνετε σε έναν φαύλο κύκλο.

Όντως το μακιγιάζ προκαλεί ακμή; Θεωρητικά όχι. Όμως στην πράξη, αποδεικνύεται πως η χρήση ενός λάθος προϊόντος μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Ξεκινώντας από τα ουσιαστικά, ας πούμε ότι η περιστασιακή χρήση μέικ απ δεν δημιουργεί προβλήματα και είναι ΟΚ. Ας δούμε μερικές συμβουλές ομορφιάς και περιποίησης μιας προβληματικής επιδερμίδας.

Διαλέξτε τα σωστά καλλυντικά
Είναι το πιο σημαντικό και θέλει πειραματισμό. Καταρχάς διαβάστε τη σύνθεση του προϊόντος. Καλό είναι να είναι oil free. Επίσης διαβάστε κριτικές για το προϊόν. Στην εποχή του ίντερνετ, υπάρχουν άφθονες. Επιλέγετε μικρές συσκευασίες ή ακόμα και δείγματα, ώστε αν τελικά το καλλυντικό αποδειχτεί ακατάλληλο για το δέρμα σας, να μην κλαίτε τα λεφτά σας. Αν είναι κατάλληλο, ξαναγοράστε το σε περισσότερα ml.

Ψάξτε για εξιδεικευμένα προϊόντα
Δεν είστε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που έχει ακμή, και η βιομηχανία των καλλυντικών έχει φροντίσει να καλύψει την περίπτωσή σας. Υπάρχουν άπειρα προϊόντα με σαλικυλικό οξύ, προϊόντα oil-free αλλά και ακίνδυνα καλυπτικά προϊόντα.

Κρατάτε τα βουρτσάκια και τα σφουγγαράκια σας καθαρά
Η καθαριότητα είναι πολύ βασική για δέρματα με ακμή. Τα βουρτσάκια με τα οποία απλώνετε το μακιγιάζ στο πρόσωπό σας πρέπει να είναι πεντακάθαρα, που σημαίνει πως πρέπει να τα πλένετε πολύ τακτικά. Και η αποθήκευση πρέπει να γίνεται με επιμέλεια. Καλύψτε τα με μια καθαρή πλαστική μεβράνη μέχρι την επόμενη χρήση τους. Σίγουρα μην τα μοιράζεστε με κάποιον άλλον. Τα βουρτσάκια και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ τα μεταχειριζόμαστε όπως τις οδοντόβουρτσες.

Προσοχή στην εφαρμογή
Αποφεύγετε να απλώνετε το μέικ απ σας με τα δάκτυλα, γιατί έτσι μπορεί να μεταδώσετε ενδεχόμενη μόλυνση. Καλύτερα χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι ή ένα πινέλο ή βουρτσάκι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice