Κομμώτρια λούζει κοπέλα σε λουτήρα κομμωτηρίου
©Unsplash/ Adam Winger

Να λουστώ ή να μη λουστώ πριν το ραντεβού στο κομμωτήριο;

Τα μεγάλα διλήμματα της ζωής και πώς να τα επιλύσεις
  • A-
  • A+
Κρίσιμες ερωτήσεις και χρήσιμες απαντήσεις για τα κομμωτήρια και το λούσιμο.

«Δεν έχω καθόλου χρόνο», «βαριέμαι», «μου αρέσει το μασάζ στο κεφάλι», «γιατί να πληρώσω επιπλέον αφού μπορώ και μόνη μου», «δεν έχει νόημα, θα έχουν στεγνώσει μέχρι να φτάσω»… Στενάζει το μυαλό, στέναξε και το μαλλί με το παρατεταμένο lockdown. Και τι να πρωτοκάνεις! Χαρά κι απελπισία, μαζί. Με όποια από τις παραπάνω σκέψεις-περιπτώσεις κι αν ταυτιστείς, όμως, το δίλημμα «να λουστώ πριν το ραντεβού μου στο κομμωτήριο ή να μην λουστώ», δεν παραμένει εντελώς στη προσωπική διακριτική σου ευχέρεια να το απαντήσεις. Περισσότερο εξαρτάται, από το τι θέλεις να κάνεις στο κομμωτήριο.

Και θα σου εξηγήσω, για να λήξει μια και καλή αυτή η εσωτερική σου πάλη:

-Εάν έχουν αρχίσει να χάνονται οι «γραμμές» του και θέλεις να ανανεώσεις το κούρεμά σου, να συνεφέρεις αφέλειες και μήκη, να καθαρίσεις και να «τριμάρεις», αυτό μπορείς να το κάνεις με ένα στεγνό κούρεμα. Και ακριβώς αυτό θα κάνεις, άρα δεν θα χρειαστεί να λουστείς. Πρέπει όμως τα μαλλιά σου, αν μη τι άλλο, να είναι καθαρά, να είναι φρεσκολουσμένα . Οπότε, φροντίζεις μέσα στη μέρα κάποια στιγμή πριν το ραντεβού σου, να τα λούσεις. -Εάν ήρθε η στιγμή να τολμήσεις αυτή τη μεγάλη αλλαγή στο κούρεμά σου, τα μαλλιά σου θα πρέπει να είναι βρεγμένα. Άλλωστε κούρεμα σε βρεγμένα μαλλιά είναι ίσως και η πιο συνηθισμένη «πρακτική» στο κομμωτήριο. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να λουστείς πριν το ραντεβού. Θα σε λούσουν εκεί (και θα απολαύσεις ταυτόχρονα και το μασάζ στο κεφάλι από έμπειρα χέρια, που τόσο πολύ σου αρέσει).

-Εάν το ραντεβού σου είναι για να βάψεις τα μαλλιά σου, τότε θα πρέπει να πας στο κομμωτήριο με καθαρά, στεγνά μαλλιά. Ενώ για χτένισμα και στάιλινγκ, θα εμφανιστείς με μαλλιά καθαρά αλλά… όχι τόσο καθαρά. Για ένα τέτοιο ραντεβού, ιδανικά θα έχεις λούσει τα μαλλιά σου την προηγούμενη μέρα. Τα μαλλιά της «δεύτερης» μέρας, πειθαρχούν καλύτερα και διατηρούν περισσότερο το στάιλινγκ που έχεις σκοπό να τους κάνεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, και εάν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία, δεν έχεις παρά να ρωτήσεις την κομμώτρια ή τον κομμωτή σου αν χρειάζεται να είσαι, ή όχι, λουσμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι χρήσεις της αλόης είναι άπειρες - Ορίστε 5 από τις καλύτερες
Οι χρήσεις της αλόης είναι άπειρες - Ορίστε 6 από τις καλύτερες
Back to top