Τι να προσέξεις αν αποφασίσεις να κουρευτείς μόνη σου
Pixabay

Τι να προσέξεις αν αποφασίσεις να κουρευτείς μόνη σου

Θέλεις να αγνοήσεις τα κομμωτήρια που ανοίγουν και να κάνεις ένα δικό σου DIY; Σου έχουμε μερικά καλά τιπς
  • A-
  • A+
Μερικές συμβουλές για το τι να προσέξεις αν αποφάσισες να κουρευτείς, έστω και λίγο, μόνη σου στο σπίτι.

Με το «λίγο άνοιξε» και το «πολύ κλείσε» των κομμωτηρίων, έχουμε γίνει ολίγον μάγισσες. Τη ρίζα την παλεύουμε εύκολα με βαφές του σούπερ μάρκετ. Όμως πλέον το μαλλί πετάει από παντού, μακραίνει αλλού ντ' αλλού, και αυτό δεν παλεύεται εύκολα. Πήρες την απόφαση να το συμμαζέψεις μόνη σου; Δηλαδή να το κουρέψεις; Δηλαδή να κάνεις λίγο DIY (Do It Youself, καλέ!). Μαζί σου! Δεν είναι ταμπού το αυτοκούρεμα. Άλλωστε για τρίχες μιλάμε. Και χάλια να γίνουν, θα ξαναμεγαλώσουν.

Ας έχουμε μερικά βασικά στο μυαλό μας πριν αρχίσουμε τα βινταλσασουνικά ακροβατικά μας και όλα θα πάνε καλά.

Σίγουρα εξαντλήθηκε η υπομονή σου;
Είσαι σίγουρη ότι έχεις φτάσει στα όριά σου και ο ζελές δεν βοηθάει πια στο συμμάζεμα; Σίγουρη, σίγουρη; ΟΚ, μπορείς να πάρεις το ψαλίδι και να αρχίσεις τις διορθωτικές κινήσεις. Αρκεί όλα να γίνουν με προσοχή στη λεπτομέρεια και χωρίς νεύρα ή υπέρμετρο ενθουσιασμό.

Μην ξεχνάς
Δεν είσαι επαγγελματίας, άρα μην βάζεις κομμωτικούς στόχους που δεν μπορείς να πλησιάσεις. Από μόνες μας δεν θα πετύχουμε εύκολα κάτι σοφιστικέ ή κάτι ουάου, εκτός αν το ουάου ακουστεί από τα χείλη όσων μας αντικρίσουν για τους λάθος λόγους (στραβοψαλιδιές).

Όχι δραματικές αλλαγές
Είναι λάθος να νομίζουμε πως μπορούμε να πετύχουμε μόνες μας το φυλλαριστό της Σάρα Φόσετ. Ένα περίπλοκο μαλλί θέλει ταλέντο, εξειδίκευση και εμπειρία σε κεφάλια άλλων. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μετρημένα τη νέα μας καριέρα κόβοντας απλώς τη φράντζα μας και ανεβάζοντάς την ένα τσικ πάνω από ό,τι ήταν. Η φράντζα είναι η απολύτως ασφαλής αρχή: όσο χάλια και να την κόψουμε, όσο ψηλά και να μας φύγει το ψαλίδι, όσες «μύτες» και να δημιουργήσουμε, θα είναι αποδεκτή ως «άποψη».

Κόψε κάτι (λιγότερο)
Θέλεις να φας την ψαλίδα και να ανεβάσεις λίγο το μήκος των μαλλιών σου; Κανένα πρόβλημα. Απλώς κόψε λιγότερα εκατοστά από όσα θα ήθελες ιδανικά. Ετσι, ό,τι λάθος και να κάνεις, θα είναι αναστρέψιμο. Στη χειρότερη, σε μια βδομάδα ξαναπιάνεις το ψαλίδι.

Πρόσεξε το ψαλίδι
Δεν αρπάζουμε ό,τι ψαλίδι βρίσκουμε μπροστά μας και άιντε. Καταρχάς, αν έχουμε ψαλίδι αραίωσης, είμαστε στην καλύτερη δυνατή μοίρα. Όμως ποιος έχει ψαλίδι αραίωσης στο σπίτι του; Κανένας. Ακατάλληλα είναι τα ψαλίδια που χρησιμοποιούν τα παιδιά για τη χαρτοκοπτική τους γιατί στομώνουν, ενώ η καλύτερη λύση ανάγκης είναι ένα κοφτερό ακονισμένο ψαλίδι.

Πρόσεξε και τη χτένα
Δεν κόβουμε ποτέ στα κουτουρού πιάνοντας με τα δάκτυλά μας τις τρίχες. Νο, Νο, Νο! Χτενίζουμε καλά τα μαλλιά μας, καλύτερα να είναι βρεγμένα, και τα κόβουμε έχοντας για οδηγό μας τη χτένα. Για καλύτερα αποτελέσματα θα χρειαστούμε μια χτένα με πυκνά δοντάκια.

Δες και κάνα βίντεο να ξεστραβωθείς
Στο YouTube υπάρχουν άπειρα βιντεάκια με tutorials κουρέματος. Δες μερικά, πάρε ιδέες και μετά ξεκίνα να κάνεις τα δικά σου. Όπως λέει και ο λαός, μάθε τέχνη και άσ’ τηνα, κι άμα πεινάσεις ή βαριέσαι ή είσαι σε καραντίνα πιάσ’ τηνα.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ανοιξιάτικο νεσεσέρ της έφηβης σε καιρούς Covid
Το ανοιξιάτικο νεσεσέρ της έφηβης σε καιρούς Covid
Bella Hadid, Jennifer Aniston, Gigi Hadid
Το τέλος του φώτοσοπ, του «normal» και των φίλτρων
Back to top