Εσύ γύμνασες σήμερα το πρόσωπό σου;
silviarita / Pixabay
Beauty

Εσύ γύμνασες σήμερα το πρόσωπό σου;

Η γυμναστική ή γιόγκα προσώπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με τις καραντίνες

Γυμναστική ή γιόγκα προσώπου: τι είναι, πώς γίνεται, ποια τα αποτελέσματά της.

Με τις καραντίνες, το κλείσιμο στο σπίτι και τον άπλετο ελεύθερο χρόνο, παρατηρήθηκε μια τάση των ανθρώπων να φροντίσουν τον εαυτό τους. Έτσι άρχισαν να γυμνάζονται, να περπατούν, αλλά και να κάνουν διάφορες θεραπείες ομορφιάς μόνοι τους, χωρίς τη συνδρομή ειδικού και στο σπίτι, εντός έδρας. 

Μέσα στο πλαίσιο αυτής της τάσης, προέκυψε και ενδιαφέρον για την άσκηση του προσώπου, μια πρακτική αιώνων που φημολογείται πως ήταν μέρος της μυθικής ρουτίνας ομορφιάς της Κλεοπάτρας. 

Η «γυμναστική ή γιόγκα προσώπου» κάνει θραύση σε βιντεάκια που ανεβαίνουν σε YouTube, instagram και TikTok. Αλλά είναι όντως αποτελεσματική; Μπορεί να αναπληρώσει τα μπότοξ και τα υαλουρονικά; Δυστυχώς δεν γίνονται θαύματα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FACEGYM (@facegym)

Σχετικές έρευνες δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε ασφαλή συμπεράσματα, όμως κάποιοι ειδικοί πιστεύουν πως η άσκηση των μυών του προσώπου μειώνει την έντασή του, γεγονός που ίσως και να μειώνει τα σημάδια της γήρανσης. Ας δούμε τι είναι η γυμναστική προσώπου, ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε.

Τι είναι η άσκηση του προσώπου;
Είναι αυτό που λέει το όνομά της. Η σκέψη στην οποία βασίζεται είναι απλή. Όπως γυμνάζοντας το σώμα μας τονώνουμε τους μυς μας και δεν είμαστε πλαδαροί, με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να τονώσουμε και τους μυς του προσώπου μας και να επιβραδύνουμε τη χαλαρότητα. Κι όπως γυμνάζοντας τους γλουτούς μας αντιμαχόμαστε τη βαρύτητα και τις όποιες πτώσεις και καταπτώσεις, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με το πρόσωπό μας. Κι όπως κάνουμε κοιλιακούς για σύσφιξη της κοιλιάς, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στα μαγουλάκια μας. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FACEGYM (@facegym)

Πόσους «κοιλιακούς» προσώπου έκανες σήμερα;
Όταν μιλάμε για ασκήσεις, δεν εννοούμε δραματικά πράγματα. Σκεφτείτε το περισσότερο σαν μασάζ προσώπου παρά σαν γυμναστική. Μια τέτοια πρακτική βοηθά καλύτερα και στην απορρόφηση των καλλυντικών, γεγονός που μόνο οφέλη μπορεί να έχει. Όσοι ειδικεύονται στο facegym, μιλούν για 40 ξεχασμένους μυς προσώπου που πρέπει να ενεργοποιηθούν. Όλα όμως πρέπει να γίνουν με μέτρο. Ξέρουμε ότι διάφορες έντονες εκφράσεις μας οδηγούν σε νέες ρυτίδες. Όλοι γνωρίζουμε ότι το «πόδι της χήνας» ή οι ρυτίδες γύρω από το στόμα και ανάμεσα στα φρύδια μας προκαλούνται από υπερβολικές κινήσεις των μυών. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FACEGYM (@facegym)

Ποιες είναι οι κατάλληλες ασκήσεις;
Καταρχάς, δεν το παρακάνουμε. Από 10 μέχρι 30 λεπτάκια την ημέρα και πέντε με δέκα επαναλήψεις της κάθε άσκησης ίσως και να είναι υπεραρκετά. Ενδεικτικά ορίστε μερικές ασκήσεις: Φέρνουμε τα κάτω δόντια μας στο πάνω χείλος μας, και στη συνέχεια επιστρέφουμε στην αρχική μας θέση. Έτσι γυμνάζουμε το σαγόνι μας. Παίρνουμε ένα μπαλάκι και ξεκινώντας από την εξωτερική πλευρά του ματιού το ρολάρουμε προς τη μέσα, για να τονώσουμε τα βλέφαρά μας. Ανοιγοκλείνουμε τα μάτια σας για δέκα φορές. Στα βίντεο που μπορείτε να βρείτε στο YouTube ή στο Instagram με λέξεις κλειδί «face gym» θα πάρετε πολλές ιδέες.

5 Face Exercises You'd Wish You Had Known Sooner

Ποια τα αποτελέσματα;
Εντάξει, δεν θα είναι σαν να κάνετε λίφτινγκ, αλλά ίσως νιώσετε πιο χαλαροί, άρα πιο ξεκούραστοι, άρα πιο λαμπεροί. 

DIY FACIAL FITNESS: QUICK HIIT WORKOUT

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice