4 πολύ διαδεδομένοι μύθοι για την υγεία των νυχιών
Redshot

4 πολύ διαδεδομένοι μύθοι για την υγεία των νυχιών

Όχι, τα άσπρα σημαδάκια δεν υποδηλώνουν έλλειψη ασβεστίου
  • A-
  • A+
4 διαδεδομένες απόψεις που επικρατούν για δεκαετίες σχετικά με την υγεία των νυχιών και είναι λάθος.

Τι είμαστε; Γυναίκες. Και τι θέλουμε; Τα πάντα. Οκ, ας το εξειδικεύσουμε λίγο. Μεταξύ άλλων, ως κοκέτες θέλουμε όμορφα, υγιή και γερά νύχια που δεν σπάνε. Δυστυχώς η παραπληροφόρηση δίνει και παίρνει σχετικά με το τι χρειάζεται ή δεν χρειάζεται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Η μαμά, που ήταν και η πρώτη beauty expert της ζωής μας, δυστυχώς μας έδωσε πολλές λάθος πληροφορίες επί του θέματος. Αυτά ήξερε, αυτά έλεγε. Πολλές φορές έλεγε και υπερβολές προκειμένου να πιούμε το γάλα μας ή να μη βάφουμε συνέχεια τα νύχια μας ή να μην τα αφήνουμε να μεγαλώσουν υπερβολικά, γιατί «τι θα πει η θεία Ελπινίκη;».

Ας δούμε μερικές από τις πιο διαδεδομένες απόψεις σχετικά με την υγεία των νυχιών που όμως δεν ισχύουν.

01. Τα άσπρα στίγματα ΔΕΝ δείχνουν έλλειψη ασβεστίου
Αυτά ακούγαμε και δώσ’ του και κατεβάζαμε τα λίτρα με το γάλα για να συμπληρώσουμε ασβέστιο στο αίμα μας, κι ας το σιχαινόμασταν το γάλα. Τα άσπρα στίγματα, λένε οι ειδικοί, είναι μώλωπες του νυχιού. Διάφοροι μικροτραυματισμοί που προκαλούνται από χτυπήματα ή ακόμα και από το φάγωμα των νυχιών αφήνουν τα γνωστά άσπρα σημαδάκια. Τα συγκεκριμένα στίγματα είναι πιο συχνά σε μικρές ηλικίες, γιατί τότε είμαστε πιο απρόσεκτοι.

02. ΔΕΝ χρειάζεσαι διάλειμμα από μανικιούρ σε μανικιούρ
Ο μύθος λέει ότι πρέπει να παρεμβάλλεται ένα διάλειμμα πριν προχωρήσουμε σε νέο μανικιούρ ή πριν απλώς βάψουμε μόνες μας τα νύχια μας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα νύχια δεν «κουράζονται» ούτε έχουν ανάγκη να «αναπνεύσουν» καθαρό αέρα. Ό,τι χρειάζονται, βιταμίνες, αίμα, οξυγόνο, το παίρνουν από την εσωτερική τους πλευρά, όχι από την εξωτερική. Ένα καλό μανό όχι απλώς δεν βλάπτει τα νύχια μας, αλλά τα προστατεύει και από ταλαιπωρίες, όπως το πλύσιμο των πιάτων ή τη χλωρίνη. Διάλειμμα χρειάζεται όταν κάποια λάθος κίνησή μας (για παράδειγμα, λάθος αφαίρεση μανικιούρ) κάνει τα νύχια μας λεπτά, αδύναμα και εύθραυστα. Τότε ναι.

03. Τα μανό ΔΕΝ καίνε τα νύχια
Ένα καλής ποιότητας μανό δεν πρόκειται να βλάψει το νύχι σας. Αυτό που μπορεί να το βλάψει είναι η αφαίρεσή του, αν δεν γίνει με τον σωστό τρόπο. Δεν χρειάζεται καμιά επιθετικότητα και «πώρωση» όταν ξεβάφουμε τα νύχια μας, αλλά προσεκτικές τεχνικές και καλά προϊόντα ασετόν.

04. ΜΗ μουλιάζεις τα δάκτυλά σου πριν το μανικιούρ
Το μούλιασμα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Βυθίζοντας το χέρι στο νερό, φεύγουν από τα νύχια τα έλαια που τα διατηρούν ελαστικά και δυνατά. Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος να παγιδευτεί νερό κάτω από το βερνίκι και είτε να ξεκινήσει κάποια μυκητίαση είτε να ξεφλουδιστεί το μανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Δανάη Μπάρκα στην καμπάνια του Dove
Τι σκέφτεσαι πρώτα όταν ακούς τη λέξη «κορώνα»;
Back to top