Πήγαμε κομμωτήριοκαι μάθαμε τις τάσεις των μαλλιών
©Τoa Ηeftiba/Unsplash

Στο κομμωτήριο, αδελφές μου, στο κομμωτήριο

Πήγαμε, γίναμε (σχεδόν) αλλιώς και μάθαμε πολλά
  • A-
  • A+
Πήγαμε κομμωτήριο, ζήσαμε την ατμόσφαιρα εντός, ακούσαμε συμβουλές και μάθαμε τις τάσεις των μαλλιών για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Οι ευαίσθητοι, μακρυμάλληδες και πάντοτε to the point Locomondo έχουν τραγουδήσει πολύ ωραία «Στο κομμωτήριο που είναι εκεί στη γειτονιά μου…». Εκεί λοιπόν το κλεισμένο ραντεβού που ορίστηκε από τη Δευτέρα για το Σάββατο της πρώτης εβδομάδας ανοιχτών καταστημάτων υπηρεσιών ομορφιάς μετά το κλείσιμο, εκεί κάπου στις αρχές Φεβρουαρίου.

Τόσο εμείς αλλά και όσοι είδαμε στην πορεία να περνούν την πόρτα της εισόδου είχαμε το ίδιο διστακτικό βάδισμα στην αρχή: από τη μία, η χαρά που βλέπαμε τους ανθρώπους που μας περιποιούνται, από την άλλη, ο νους μας στο να εντοπίσουμε το αντισηπτικό, να γίνει όλη η κορωνο-διαδικασία σωστά, να απολυμανθούν τα καθίσματα, να κάτσουμε, να αρχίσει η μεταμόρφωση, να φύγουν τα μαλλιά μπροστά από το πρόσωπο, γιατί είχαμε αρχίσει να θυμίζουμε Παλιό Αγγλικό Ποιμενικό, να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε για να αλλάξει η διάθεση και κατά πολύ ή λίγο η εμφάνισή μας.

Όπως διαπιστώνει ο ιδιοκτήτης, ο εγκλεισμός παίζει σοβαρό ρόλο στην επιλογή μιας αλλαγής 360 μοιρών, και όχι απλά μιας συντήρησης του υπάρχοντος λουκ. Έτσι, μέσα σε λίγες ημέρες από την επαναλειτουργία, έχει εφαρμόσει στα γυναικεία κεφάλια κυρίως δυνατά χάλκινα, έντονα, λαμπερά κόκκινα, βαφές από εκείνες που θα ρίξει κανείς και δεύτερη ματιά στον δρόμο, φούξια ανταύγειες, δυνατές αντιθέσεις και διχρωμίες, εξτρίμ κουρέματα και έντονη απαίτηση να μοιάζουν «άλλοι και άλλες», ενώ παρατήρησε ότι και οι άντρες ανυπομονούσαν να απαλλαγούν από τα μαλλιά που περίσσευαν. Μάλιστα δέχτηκαν με ανακούφιση περιποιήσεις όπως μασάζ, και κάποια επιπλέον προϊόντα, που κάτω από άλλες συνθήκες θα αρνούνταν ευγενικά.

hair-κομμωτήριο.jpg

Στο κομμωτήριο, αδελφές μου, στο κομμωτήριο!
© Μohamed Hassan/ Pixabay

​Εμείς επαναφέραμε τη… φωτεινότητα και εξαφανίσαμε τη θαμπάδα στο υπάρχον ξανθό (ναι, κάποιος μας έπεισε να μην προβούμε σε ριζικές μεταλλάξεις). Καθώς αρχίζαμε να θυμίζουμε άγγελο με φωτοστέφανο (λέμε τώρα) και καθώς επιλέγαμε ένα λαμπερό, καλοκαιρινό κόκκινο για τα άκρα (έτοιμες να χορέψουμε ινδικό χορό), κάναμε το καίριο ερώτημα: «Λοιπόν, κορίτσια, τι λένε οι τάσεις άνοιξη-καλοκαίρι;». Δεν ήθελαν πολύ για να ανοίξουν τα στόματα. Κλεισμένες σπίτι οι τεχνίτριες μεν, ενημερωμένες χίλια τοις εκατό δε.

«Πολύ smokey θα παίξει» μου λένε. Δηλαδή; «Τι δηλαδή, πού ζεις;» (ντόινγκ, συγγνώμη, κορίτσια μου, δε θα το ξανακάνω, για πείτε, για πείτε). «Smokey σημαίνει βαφές που συνδυάζουν διαφορετικούς ψυχρούς τόνους και δημιουργούν ένα φανταστικό, εντυπωσιακό ντεγκραντέ στα μαλλιά». Μάλιστα. Αυτό, τέλος; «Όοοχι, τα κίτρινα θα έχουν την τιμητική τους. Απλά οι γυναίκες δεν αγαπούν το κίτρινο ξανθό, συνήθως επιλέγουν σαντρέ αποχρώσεις, λευκές αποχρώσεις αλλά όχι το αυθεντικό ξανθό, που, δουλεμένο σωστά, μας δίνει λαμπερά μαλλιά και σικ αποτέλεσμα». Και με τα μήκη τι γίνεται, κορίτσια; «Όχι κάτω από τους ώμους». Και από χτένισμα; «Εδώ γίνεται τομή. Τέλος το βαρετό ίσιο-καρφί. Ώρα για μαλλιά γυρισμένα προς τα έξω».

Φύγαμε ανανεωμένες, ενημερωμένες μέχρι τελική τρίχας και με ένα-δύο προϊόντα για να συνεχίσουμε να δείχνουμε εκθαμβωτικές μέχρι την επόμενη επίσκεψη. Η άνοιξη έχει έρθει, η ανανέωση στην εμφάνιση και στη διάθεση επιβάλλεται, σταυρώνουμε δάχτυλα για ανοιχτά κομμωτήρια, τινάζουμε μαλλί και βγαίνουμε με μάσκα και αυτοπεποίθηση στον ήλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

4 βήματα για μην ξεθωριάζει το κραγιόν κάτω από τη μάσκα
Back to top