Sarah Harris
© instagram.com/sarahharris/
Beauty

Οι αποχρώσεις του γκρι: Να βάφει κανείς τα μαλλιά του ή όχι;

Αλεξάνδρα Γκραντ, Έλεν Μίρεν, Τζέιν Φόντα ψηφίζουν όχι

Γκρι μαλλιά: Να τα βάψεις ή να μη βάψεις; Η Αλεξάνδρα Γκραντ, η Έλεν Μίρεν, η Τζέιν Φόντα και πολλές ακόμη σταμάτησαν να τα βάφουν.

Όταν η Αλεξάνδρα Γκραντ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο πλευρό του Κιάνου Ριβς, νόμιζαν όλοι ότι μπροστά τους έχουν την Έλεν Μίρεν παρόλο που τις χωρίζουν περίπου τριάντα χρόνια. Με την 76χρονη Μίρεν να διευκρινίζει «δεν ήμουν εγώ». Η σύντροφος του Ριβς έκανε αυτό που λίγες τολμούν ή σε λίγες αρέσει. Τα μαλλιά της είπαν την αλήθεια. Την γκρι αλήθεια. Όχι ότι τα βαμμένα μαλλιά ψεύδονται. Είναι θέμα διάθεσης, πώς νιώθει κανείς. Πάντως, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που βάζουν τέλος στη διαδικασία της βαφής. Είναι πολύ λιγότερες βέβαια, αλλά κυκλοφορούν με ωραιότατα γκρι ή λευκά μαλλιά. Τα άβαφα μαλλιά έπαψαν να είναι συνώνυμα της έλλειψης κοκεταρίας, της εγκατάλειψης ή των γηρατειών. Αρκεί να είναι καλοκουρεμένα και περιποιημένα.

 

Το χρώμα των μαλλιών δεν έχει να κάνει με την ηλικία. «Δεν αισθάνομαι γκρι» δηλώνει η Αμερικανίδα σχεδιάστρια μόδας Νόρμα Καμάλι. Αισθάνεται εβένινη, έτσι θέλει να μεγαλώνει. Ή να γερνάει. Το πρόσημο αλλάζει. «Τα γκρι μαλλιά είναι δέσμευση» κατά την 75χρονη Καμάλι. Και ίσως να απαιτούν και αλλαγή γκαρνταρόμπας, διαφορετικά χρώματα καθώς και ειδική φροντίδα. Να μην κιτρινίζουν κοκ. H Καμάλι, η οποία βάφει τα μαλλιά της μαύρα χρησιμοποιεί, η κομμώτριά της δηλαδή, βαφές χωρίς αμμωνία και πιστεύει ότι είτε στις βαφές είτε στο μέικαπ ισχύει η αρχή «less is more».

 

Αισθάνεστε γκρι; Ή μήπως ψηφίζετε κόκκινο, ροζ, ξανθό ή καστανό; Κι αν στους άνδρες συγχωρούνται τα γκρι ή λευκά μαλλιά –όχι όμως τα κομοδινί– για τις γυναίκες δεν ισχύει το ίδιο. Φτάνουν έως και να απολογηθούν για τις επιλογές τους, ιδίως όταν συνοδεύουν ένα διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ, όπως ο γοητευτικός Κιάνου Ριβς. Η Αλεξάνδρα Γκραντ συζήτησε το θέμα στο Instagram, όπου πόσταρε και μια έρευνα σύμφωνα με την οποία οι μόνιμες βαφές μαλλιών και κυρίως οι χημικές ισιωτικές συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

 

«Ναι» στο γκρι είπε πρόσφατα η Τζέιν Φόντα, ενώ ενέδωσε και η Σούζαν Όζμπορν. Όσο για την ροκ Έλεν Μίρεν, η ντέιμ ανέκαθεν βαριόταν να βάψει τα μαλλιά της. Δεν έμπαινε στον κόπο και πιστεύει ότι οι ασημένιες μπούκλες κάνουν δυναμική επιστροφή. Από την άλλη λατρεύει τις περούκες του 18ου αιώνα, όλες λευκές. 

 

Τελικά να βάφει κανείς ή να μη βάφει τα μαλλιά του; Για τους άνδρες που γκριζάρουν και σκέφτονται να το κάνουν η Μίρεν είναι απόλυτη: «Σταματήστε αμέσως». Για τις γυναίκες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ούτε ο Άμλετ θα διαφωνούσε.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice