Το cloud skin είναι η τάση μακιγιάζ για το 2021
© pouriya kafaei / Unsplash
Beauty

Το cloud skin είναι η τάση μακιγιάζ για το 2021

Με το πινέλο που κρατάς κοίτα να γίνεις σύννεφο

Τι είναι η νέα τάση μακιγιάζ που ονομάζεται cloud skin και πώς μπορείς να πετύχεις το εφέ του απαλού σύννεφου στο δέρμα σου.

Πριν την πανδημία, το τρεντ στο μακιγιάζ ήταν το glass skin, δηλαδή το δέρμα γυαλί, μια τάση που γεννήθηκε στην Κορέα, κατέκλυσε τις πασαρέλες και στη συνέχεια και τους δρόμους. Χρησιμοποιώντας απίστευτες ποσότητες highlighter, το δέρμα γυαλοκοπούσε τόσο που μπορούσες να καθρεφτιστείς πάνω του!

Ο κορωνοϊός και οι περιορισμένες δημόσιες εμφανίσεις εξαφάνισαν και τα highlighter ή τουλάχιστον τα περιόρισαν. Και όπως σε όλους τους τομείς της ζωής μας με την πανδημία επιστρέψαμε στην απλότητα, το ίδιο καλούμαστε να κάνουμε και στο μακιγιάζ.

Το cloud skin είναι ένα υβριδικό μακιγιάζ που συνδυάζει ματ και φωτεινά σημεία, σκιές και λάμψες, συνδυασμοί που υπάρχουν και σε ένα σύννεφο. Για να πετύχει κανείς το επιθυμητό τρισδιάστατο αποτέλεσμα απαιτείται φοντ ντε τεν, πούδρα και κάποιο λάδι προσώπου, που τοποθετούνται σε στρώματα, το γνωστό layering που λέμε και στα χωριά μας.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by INJournal (@injournal.rs)

 

Όλο το ζουμί της τεχνικής έγκειται στο πού θα μπει η πούδρα, πού το μέικ απ, πού το λαδάκι και πού θα γίνουν τα «σβησίματα», ώστε να δημιουργηθεί το εφέ των απαλών συννέφων σε διάφορα σημεία του προσώπου. Κοινώς για ένα είδους contouring μιλάμε πάλι, όχι όμως με σκιές, αλλά με βασικά καλλυντικά μακιγιάζ.

Αν είστε αρχάριες στο παιχνίδι, τηρείστε τον κανόνα του Τ, δηλαδή δώστε λάμψη σε σαγόνι, μύτη, «μήλα» και μέτωπο και σκιάστε τα πτερύγια της μύτης, τη γραμμή κοντά στις ρίζες των μαλλιών και το κάτω μέρος στα μάγουλα.

Η εικαστική παρέμβαση που ονομάζεται cloud skin απαιτεί, όπως και κάθε μακιγιάζ, την προσοχή στη συμμετρικότητα και την αποφυγή των υπερβολών.

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice