Όχι στο botox, ναι στο browtox!
© Prithpal Bhatia / Pixabay
Beauty

Όχι στο botox, ναι στο browtox!

Ένα κόλπο που σε δείχνει μερικά χρόνια νεότερη χωρίς βελόνες (λέμε τώρα)

Αν θέλεις να γλιτώσεις, έστω και προσωρινά, το botox, μπορείς να προχωρήσεις στο browtox, που είναι πιο ανώδυνη και σίγουρα πιο φτηνή διαδικασία.

Ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε με την πανδημία είναι το «Zoom boom», δηλαδή η αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων. Οι ειδικοί, που βάφτισαν άλλωστε την τάση, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως με τις συνεχείς συσκέψεις μέσω Zoom καθρεφτιζόμαστε στην οθόνη μας πιο συχνά από παλιά. Κι έτσι παρατηρούμε τις λεπτομέρειες του προσώπου μας: πόσο κουρασμένοι ή «σπασμένοι» δείχνουμε. Και τι κάνουμε; Τρέχουμε είτε να πασαλειφτούμε με καλλυντικά και ενυδατικές είτε στον πλαστικό για ένα γρήγορο μποτοξάκι στο μεσόφρυδο και το μέτωπο.

Μικρή παρένθεση: Όπως κάποτε μιλούσαμε για «επαγγέλματα που χάνονται», σήμερα μπορούμε να μιλάμε και για «επαγγέλματα που αναφύονται». Ένα από αυτά είναι και ο artist φρυδιών. Μάλιστα, καλά ακούσατε. Κατά το hair artist και το make up artist, έχουμε πλέον και τον brow artist, τον καλλιτέχνη δηλαδή που ειδικεύεται στα φρύδια μας.

Αυτοί οι συγκεκριμένοι αρτίστες λένε πως πριν σπεύσουμε στον γιατρό για το μπότοξ, καλό θα ήταν να περάσουμε πρώτα από το δικό τους ατελιέ, καθώς υποστηρίζουν πως με μερικές διορθωτικές κινήσεις στο σχήμα και στο χρώμα των φρυδιών μας μπορεί και να γλιτώσουμε το τσίμπημα.

Η αναίμακτη αυτή τεχνική «λίφτινγκ» ονομάζεται browtox και δεν είναι τίποτα άλλο από σωστό βγάλσιμο των τριχών του φρυδιού, ώστε να δημιουργείται μια οφθαλμαπάτη. Οι browtox artists λένε, και είναι αλήθεια, πως όταν μεγαλώνουμε τα φρύδια μας χαμηλώνουν, πέφτουν προς τα κάτω, όπως άλλωστε και το χαμόγελό μας. Άρα αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι απλώς να τα «σηκώσουμε», ώστε να ανοίξει το πρόσωπο.

raphael-lovaski-qasyfy8mptq-unsplash.jpg
© Raphael Lovaski / Unsplash

Η πρώτη μας δουλειά είναι να εντοπίσουμε το οστό του φρυδιού. Στη συνέχεια παίρνουμε το τσιμπηδάκι και αφαιρούμε όλες τις τριχούλες που βρίσκονται κάτω από το κόκκαλο. Στη συνέχεια σχηματίζουμε μια καμάρα, μια ευδιάκριτη αψίδα, που θα «ανοίξει» το βλέμμα μας.

Τι πρέπει να προσέξουμε. Καταρχάς, πρέπει να προχωρούμε βήμα βήμα και τρίχα τρίχα, για να μην έχουμε ανεπανόρθωτες βλάβες. Μια σοφή κίνηση είναι να αφαιρέσουμε πρώτα τις αδέσποτες τρίχες που φυτρώνουν πάνω από το φρύδι και προς το μέτωπο και μετά να ασχοληθούμε με τις τρίχες που φυτρώνουν κάτω από το φρύδι, που είναι και η σημαντική δουλειά. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, μπορούμε να «ζωγραφίσουμε» το επιθυμητό σχήμα.

Θα δείχνουμε νεότερες και ξεκούραστες μετά από όλο αυτό; Θα έχουμε γυρίσει τον χρόνο πίσω; Θα έχουμε γλιτώσει τσιμπήματα και πρηξίματα; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Πάντως σίγουρα θα έχουμε γλιτώσει 200 ευρώ, ό,τι θα δίναμε στο μπότοξ δηλαδή. Επίσης, μπορεί να δείχνουμε λίγο σνομπ και ψηλομύτες, που δεν είναι απαραίτητα κακό.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice