Τα μολύβια χειλιών της δεκαετίας του ’90 επιστρέφουν δυναμικά
© Guido Fuà / Unsplash
Beauty

Τα μολύβια χειλιών της δεκαετίας του ’90 επιστρέφουν δυναμικά

Κάνουμε περίγραμμα όπως παλιά

Μια τάση του μακιγιάζ για το 2021 είναι το περίγραμμα χειλιών, που ζωγραφίσαμε κατά κόρον τη δεκαετία του ’90.

Χείλια βανίλια, I feel lucky με ένα φιλάκι, besame mucho, φιλί φιλί με σκοτώνεις, με δυο μαρμάρινα φιλιά· τραγούδα το όπως θέλεις, πάντως τα φιλιά και τα χείλη με περίγραμμα είναι η μακιγιαριστική καλοκαιρινή πρόταση της μόδας.

Αν κάτι σημάδεψε τη δεκαετία του ’90 στο μακιγιάζ ήταν το μολύβι χειλιών. Σε μια-δυο-τρεις αποχρώσεις πιο σκούρο από το κραγιόν, φορέθηκε όσο κανένα άλλο προϊόν μακιγιάζ. Μάλιστα ήταν η εποχή που το γέμισμα του κραγιόν γινόταν με πινελάκι, για να μην μένουν κενά αλλά και να σβήνουν ομαλά οι αντιθέσεις. Εντάξει, δεν το εφαρμόσαμε όλες το πινελάκι, αλλά αυτή ήταν η τάση.

Ο κορωνοϊός αλλά και το TikTok επανέφεραν πολλές μόδες από τα παλιά. Αν και νομίζουμε πως το μολύβι, από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε, δεν έφυγε ποτέ από τα γυναικεία χείλη, για να τα κάνει να δείχνουν ζουμερά, λαχταριστά, φιλήσιμα.

Και υπάρχει σίγουρα λόγος σοβαρός. Το περίγραμμα σε κάνει ακριβώς το ανάποδο από «γλυκιά», αφού δίνει στο μακιγιάζ σου ένταση, φουλ επίθεση και σέξι αίσθηση. Δίνει όγκο στα χείλη, μπορεί να διορθώσει ατέλειες στο σχήμα των χειλιών, να τα μεγαλώσει ή να τα μικρύνει, αναλόγως διάθεσης.

Η πρώτη σου δουλειά είναι να διορθώσεις ατέλειες (αν υπάρχουν) αλλά και να τηρήσεις τους νόμους της συμμετρίας. Μικρές διακεκομμένες γραμμούλες θα σε βοηθήσουν να τραβήξεις ίσιες γραμμές. Στις γωνίες των χειλιών σβήσε με το δάκτυλο, για να μη μουτζουρωθείς.

Αν δεν είσαι ιδιαιτέρως τολμηρή, μπορείς να διαλέξεις ένα μολύβι nude ή πολύ κοντά στο φυσικό περίγραμμά σου. Μπορείς να γεμίσεις με κραγιόν nude ή να μη βάλεις καθόλου κραγιόν. Πάντως ένα ωραίο εφέ θα το έχεις πετύχει.

Επειδή τους κανόνες τους θέτεις εσύ, μπορείς να απλώσεις περίγραμμα αφού πρώτα βάλεις το κραγιόν. Έτσι θα έχεις καλύτερο έλεγχο. Κράτα τα μολύβια σου καθαρά και καλά ξυμένα και πειραματίσου άφοβα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice