Πώς να προετοιμάσεις το δέρμα σου για να μαυρίσεις ομοιόμορφα
©Αnna Demianenko/Unsplash
Beauty

Πώς να προετοιμάσεις το δέρμα σου για να μαυρίσεις ομοιόμορφα

Με μερικές απλές κινήσεις θα εξασφαλίσεις το ιδανικό μπρονζέ χρώμα που τόσο επιθυμείς

Πώς να προετοιμάσεις το δέρμα σου για να έχεις ένα ομοιόμορφο και διαρκές μαύρισμα πριν πας διακοπές και αρχίσεις τη συστηματική ηλιοθεραπεία.

Είσαι άσπρη σαν το γάλα, γιατί ακόμα δεν έχεις εκτεθεί στον ήλιο. Ετοιμάζεσαι όμως να εκδράμεις το σαββατοκύριακο, να μαυρίσεις και να γίνεις μελανούρι. Ένα ευδαιμονικό καλοκαίρι ξεκινά και πριν φύγεις για διακοπές φρόντισε να έχεις ένα πρώτο στρώμα μπρούτζινου μαυρίσματος για να μην ξεφλουδιστείς.

Για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να προετοιμάσεις το δέρμα σου για την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Ας δούμε τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ηλιοθεραπεία σου.

Κάνε απολέπιση 24 ώρες πριν την ηλιοθεραπεία σου
Με την απολέπιση θα απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα σου θα είναι λείο και μια πανέτοιμη βάση για μαύρισμα. Όταν κάνεις απολέπιση πρόσεξε ιδιαίτερα τις ξηρές περιοχές, όπως είναι τα πόδια, οι αγκώνες και τα γόνατα.

Κάνε αποτρίχωση 24 ώρες πριν την ηλιοθεραπεία σου
Μην κάνεις αποτρίχωση την ημέρα που θα βγεις στην παραλία. Αφενός θα υπάρχουν σημάδια και κοκκινίλες, αφετέρου οι πόροι θα είναι ανοιχτοί, οπότε θα τρυπώσει ο ήλιος και ενδεχομένως θα δημιουργήσει μαύρα στίγματα.

Μη βάλεις αποσμητικό ή άρωμα
Τα αποσμητικά και τα αρώματα δημιουργούν ένα στρώμα πάνω στην επιδερμίδα που καθυστερεί την άμεση απορρόφηση των ηλιακών ακτίνων. Επίσης κάποιοι προειδοποιούν ότι μπορεί να προκύψουν δυσχρωμίες.

Φόρεσε ένα καλό αντηλιακό
Δεν παίζουμε με τον ήλιο όσο κι αν βιαζόμαστε να μαυρίσουμε. Δεν χρειάζονται βιασύνες. Φορούμε το κατάλληλο αντηλιακό για μας και μετά βγαίνουμε έξω. Γνωστά πράματα, μην τα επαναλαμβάνουμε.

Κάνε μια καλή ενυδάτωση
Με δεδομένο πως η έκθεση στον ήλιο είναι ταλαιπωρία για το δέρμα και το αφυδατώνει, απαιτείται μια πολύ καλή ενυδάτωση. Διαλέγουμε το προϊόν που μας ταιριάζει και εφαρμόζουμε 2 με 3 ώρες πριν την παραλία.

Ντύσου αν νιώσεις ενόχληση
Ο ήλιος με το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει γίνει πιο δυνατός, ευθύβολος και επικίνδυνος. Επομένως, τις πρώτες μέρες μην το παρακάνεις. Μόλις νιώσεις την παραμικρή ενόχληση ντύσου και τράβα για καμιά σκιά. Το να καείς και να ξεφλουδιστείς από την πρώτη ηλιοθεραπεία είναι πολύ κακό.

Κάνε απολέπιση κάθε 3-4 μέρες
Καλό είναι να κάνεις απολέπιση, όχι πολύ συχνά, αλλά κάθε λίγες μέρες και μετά να απλώνεις μια ενυδατική. Έτσι το μαύρισμά σου θα κρατήσει παραπάνω. Όταν λέμε απολέπιση, εννοούμε κάτι «ευγενικό», μην αρχίσεις να ξεπετσίζεσαι!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice