Οι χρήσεις της αλόης είναι άπειρες - Ορίστε 5 από τις καλύτερες
© Elsa Fersa Solina / Pixabay
Beauty

Οι χρήσεις της αλόης είναι άπειρες - Ορίστε 6 από τις καλύτερες

Η αλόη κάνει καλό στο δέρμα και όχι μόνο

6 εξωτερικές χρήσης της αλόης που ωφελούν το δέρμα, ανακουφίζουν από φλεγμονές, παίρνουν τον πόνο και τη φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων.

Η αλόη ή, aloe vera (γνήσια αλόη) είναι ένα χυμώδες φυτό, με μεγάλα, παχιά, σαρκώδη φύλλα. Χρησιμοποιείται στην ιατρική για χιλιάδες χρόνια για διάφορους φαρμακευτικούς σκοπούς, αλλά και στην κοσμετολογία καθώς θεωρείται πως συνεισφέρει στην υγεία του δέρματος και του σώματος.

Είναι πόσιμη, αλλά και συνίσταται και για εξωτερική χρήση. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι θεράπευαν με την αλόη πληγές, οι άνθρωποι του Μεσαίωνα τη χρησιμοποιούσαν ως καθαρτικό, ενώ αποδεδειγμένα ανακουφίζει από τις δερματικές ενοχλήσεις.

Μπορείτε να φυτέψετε το δικό σας φυτό σε γλάστρα και να εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές του ιδιότητες, σπάζοντας ένα φύλλο της. Η φρέσκια αλόη είναι ό,τι καλύτερο για την ομορφιά. Σας παρουσιάζουμε έξι από τις καλύτερες εξωτερικές χρήσεις της αλόης. Κοινώς πού θα βρείτε σωτηρία, αν αρχίσετε να τρίβετε φύλλα ή τζελ αλόης στο πρόσωπο και το σώμα σας.

Κατά του ηλιακού εγκαύματος
Το τζελ της αλόης δροσίζει και ανακουφίζει τον ερεθισμό που προκαλεί η υπερέκθεση στον ήλιο. Το τζελ λειτουργεί ως ελαφριά ενυδατική κρέμα, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό αλλά και βιταμίνες και συστατικά που συμβάλλουν στην επιδιόρθωση του καμμένου δέρματος.

Αντί για κρέμα ξυρίσματος
Αν σας έχει τελειώσει η κρέμα ξυρίσματος και επείγεστε να περάσετε τα πόδια σας με ένα ξυραφάκι, η λύση ακούει στο όνομα φρέσκια αλόη. Εξαιρετικό συστατικό που αποτρέπει τους ερεθισμούς και αφήνει το δέρμα βελούδινο.

Κατά της ξηρότητας
Έχετε ξηρό δέρμα, είτε πρόκειται για το πρόσωπο είτε για το υπόλοιπο σώμα; Οι βιταμίνες της αλόης θα βοηθήσουν να γίνει η επιδερμίδα πιο ελαστική. Απλώστε για λίγα λεπτά πριν τον ύπνο, ξεβγάλτε και το πρωί θα ξυπνήσετε με δέρμα σαν σατέν.

Για μαλακά και λαμπερά μαλλιά
Τα ένζυμα της αλόης απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από το τριχωρό της κεφαλής, ενώ συμβάλλουν στο να μακρύνουν τα μαλλιά μας γρηγορότερα. Επίσης η αλόη λειτουργεί ως μαλακτικό και κάνει τις τρίχες απαλές και λαμπερές.

Ό,τι πρέπει για τσιμπήματα
Η αλόη ανακουφίζει από τη φαγούρα που προκαλεί το τσίμπημα των κουνουπιών καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αλλά και σε άλλα τσιμπήματα εντόμων, όπως της μέλισσας, δροσίζει το σημείο και παίρνει από τον πόνο.

Για αναζωογόνηση της επιδερμίδας
Η αλόη βέρα περιέχει υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών, οπότε αναστέλλει τις φλεγμονές, υποστηρίζει τον σχηματισμό νέων κυττάρων του δέρματος και μειώνει την ερυθρότητα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice