Elle Seline: Ελληνοαγγλίδα εντελώς άβαφη σε διεθνή καλλιστεία

Πώς από το «με φώναζαν ”γορίλα” στο σχολείο», το μοντέλο ελληνικής καταγωγής διακρίθηκε σε διαγωνισμό ομορφιάς, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για την ενδυνάμωση των γυναικών.

Η Ελληνο-Αγγλίδα Elle Seline μιλά στο LookMag για τη συμμετοχή της σε βρετανικά καλλιστεία make up-free

Η Ελληνο-αγγλίδα Elle Seline, αποφάσισε να το κάνει αυτό που δεν τολμούν οι περισσότερες διαγωνιζόμενες στους τυπικούς διαγωνισμούς ομορφιάς. Συμμετείχε make up - free σε βρετανικά καλλιστεία και μάλιστα διακρίθηκε φτάνοντας στις φιναλίστ. Όπως εξηγεί στο LookMag αλλά και μέσα από τον λογαριασμό της στα social media, η συμμετοχή της στα καλλιστεία είχε ως στόχο να ακουστεί το μήνυμα ότι η γυναίκα είναι δυνατή και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, σπάζοντας τα στερεότυπα. Στα σχολικά της χρόνια μάλιστα δέχτηκε μπούλινγκ για την εμφάνισή της και η ιδέα των καλλιστείων της φαινόταν πολύ μακρινή ώσπου κατά την διάρκεια του lockdown όλα άλλαξαν.

«Το να λάβω μέρος σε διαγωνισμούς ομορφιάς ήταν πρόκληση. Πάντα τους θαύμαζα γιατί όλα είναι τόσο λαμπερά, ποτέ όμως δεν πίστευα ότι ήμουν αρκετά καλή για να συμμετέχω σε ένα. Πριν από το lockdown έψαχνα επιβεβαίωση από τους άλλους ανθρώπους και δεν ήμουν ευχαριστημένη με τον εαυτό μου. Κατά τη διάρκεια του lockdown όμως έμαθα πολλά για τον εαυτό μου, έμεινα μόνη για πολύ και συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να δώσω η ίδια στον εαυτό μου την επιβεβαίωση που χρειαζόμουν. Με την απόφαση να συμμετάσχω χωρίς μακιγιάζ συνειδητοποίησα ότι ίσως υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που έχουν νιώσει όπως και εγώ και ίσως χρειάζονταν ενθάρρυνση και την υπενθύμιση πως είχαν το δικαίωμα να κάνουν επιλογές για τον εαυτό τους χωρίς δισταγμούς.» θα μας πει η Elle Seline και συμπληρώνει: 

«Το μακιγιάζ ήταν πάντα σύμβολο και ο διαγωνισμός ήταν ο δίαυλος για να ακουστεί το μήνυμά μου σε μια εθνική πλατφόρμα προκειμένου να βοηθήσει τους άλλους. Ήταν ελαφρώς σουρεαλιστικό που εμφανίστηκα χωρίς μακιγιάζ - όχι τρομακτικό και ένιωσα τεράστια απελευθέρωση και υπερηφάνεια για τον εαυτό μου όταν ήμουν στη σκηνή. Ήμουν απλά εγώ στην πιο ευάλωτη μορφή μου, σε ένα περιβάλλον όπου κάτι τέτοιο είναι ανήκουστο, και αυτό ήταν κάτι ξεχωριστό.»

Οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού όπως μας εξηγεί η ελληνο-αγγλίδα καλλονή ήταν πολύ υποστηρικτικοί απέναντί της, την επιβράβευσαν για τη γενναιότητά της και κατανόησαν πλήρως τους λόγους για τους οποίους το έκανε. Ο πραγματικός αντίκτυπος όμως ήταν στις υπόλοιπες γυναίκες που άρχισαν να κάνουν συζήτηση γύρω από το γεγονός, με την ίδια να δέχεται δεκάδες μηνύματα υποστήριξης καθημερινά.

Στα σχολικά της χρόνια η ίδια είχε υποστεί μπούλινγκ για την εξωτερική της εμφάνιση με αποτέλεσμα να αποκτήσει προβλήματα αυτοπεποίθησης. «Δέχτηκα εκφοβισμό στο γυμνάσιο λόγω της διαφορετικής μου εμφάνισης και στάσης, προερχόμενη από ένα μικρό ελληνικό νησί και η επαφή με τον βρετανικό κόσμο ήταν τεράστιο σοκ για μένα. Τα παιδιά κορόιδευαν τα φουντωτά, σκούρα μαλλιά μου λέγοντας ότι είχα ψείρες στο κεφάλι, χλεύαζαν την τριχοφυία στα χέρια και τα πόδια μου και με αποκαλούσαν γορίλα. Ήταν διπλά δύσκολο δεδομένου οτι ως έφηβη περνούσα πολλές αλλαγές και δεν μπορούσα να ταιριάξω με τους υπόλοιπους. Στο σχολείο ήμουν αντιρρησίας εξαιτίας της ανάγκης μου για βοήθεια και αυτό έκανε την καθημερινότητα μου ακόμα πιο δύσκολη. Στα 18 μου όταν μπήκα στο κολέγιο βρήκα επιτέλους ένα μέρος που ένιωθα να αποδεκτή και αυτό με βοήθησε να ξεπεράσω το τραύμα από το σχολείο, να μιλήσω γι' αυτό και να ζητήσω υποστήριξη.»

Όσον αφορά την ελληνική καταγωγή της, από τη μεριά του πατέρα της, το μοντέλο γεννήθηκε στη Σκιάθο, και στην συνέχεια πήγε στο Λονδίνο για να φοιτήσει στο σχολείο. Τονίζει μάλιστα πόσο περήφανη είναι για τα στοιχεία των δύο πολιτισμών που έχουν σχηματίσει την προσωπικότητά της. «Έχω πάθος να επιβιώσω και θέληση να σηκωθώ και να πολεμήσω ακόμη και όταν ξέρω ότι υπάρχει πιθανότητα να χάσω. Πιστεύω ότι αυτά τα χαρακτηριστικά μου προέρχονται από τις ελληνικές μου ρίζες λόγω των χρόνων και των χρόνων καθώς οι Έλληνες ήταν πάντα αγωνιστές.»

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice