8 μυστικά ομορφιάς από όλον τον κόσμο
© Madhurima Handa / Pixabay
Beauty

8 μυστικά ομορφιάς από όλον τον κόσμο

Εκτός από το έθνικ φαγητό και την έθνικ μουσική, υπάρχουν και οι έθνικ συμβουλές ομορφιάς

Συμβουλές ομορφιάς: 8 μυστικά ομορφιάς από όλον τον κόσμο. Τι χρησιμοποιούσαν για ενυδάτωση ή καταπολέμηση ρυτίδων και ακμής οι γιαγάδες στις 5 ηπείρους.

Όλες, όταν ήμασταν μικρές, ακούγαμε τις συμβουλές της γιαγιάς, η οποία μεταλαμπάδευε τη σοφία της για όλα τα θέματα: από το πώς να ανοίγεις φύλλο για πίτα μέχρι το πώς να διατηρείς το δέρμα σου λαμπερό και νέο και τα μαλλιά σου πυκνά και υγιή.

Επειδή ωστόσο οι συμβουλές της Ελληνίδας γιαγιάς έχουν λίγο πολύ εφαρμοστεί και εξαντληθεί, αναζητήσαμε συμβουλές από άλλες ηπείρους και από άλλες σοφές γιαγιάδες.

Τι κάνουν οι Λατίνες, οι Ινδές, οι Ευρωπαίες και έχουν τόσο όμορφο και αστραφτερό δέρμα, πέρα από το να χρησιμοποιούν καλλυντικά; Ας δούμε ποιες συμβουλές και ποια μυστικά ομορφιάς περνούν από γενιά σε γενιά και από γιαγιά σε γιαγιά και ποιοι θησαυροί κρύβονται στα αγνά υλικά και στις παραδόσεις του κόσμου.

Βασιλικός - Ινδία
Οι αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες του βασιλικού αφαιρούν τις τοξίνες από το δέρμα και ηρεμούν τους ερεθισμούς του.

Ρυζόνερο - Κίνα
Αφού πλύνουμε το ρύζι πριν το βράσουμε ή πριν φτιάξουμε ένα ωραίο ριζότο, κρατάμε το νερό. Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο και πλένουμε το πρόσωπό μας πρωί και βράδυ. Οι Κινέζες λένε πως το ρυζόνερο απομακρύνει τις τοξίνες και αποτρέπει τη δημιουργία ρυτίδων.

Κόκκινο κραγιόν - Λατινική Αμερική
Οι σοφές γυναίκες της Λατινικής Αμερικής υποστηρίζουν πως σε μια γυναικεία τσάντα πρέπει να υπάρχει πάντα ένα κόκκινο κραγιόν. Ό,τι και αν φοράς, όποια κι αν είναι η περίσταση, τα κόκκινα χείλη θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από το πλήθος.

Όσο το δυνατόν μικρότερη έκθεση στον ήλιο - Ισπανία
Ναι, ο ήλιος γερνάει την επιδερμίδα μας, είναι γνωστό αυτό. Και στην Ισπανία, όπως και στην Ελλάδα, έχει πολλές μέρες τον χρόνο δυνατό ήλιο. Γι’ αυτό είτε αποφεύγουμε την έκθεση είτε φοράμε πάντα αντηλιακό.

Σπόροι τσία - Ινδία
Οι σπόροι τσία είναι πλούσιοι σε Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6, ένας συνδυασμός ιδιαιτέρως σπάνιος. Βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του.

Εσπεριδοειδή - Αργεντινή
Τα έλαια των εσπεριδοειδών και το κιτρικό οξύ που περιέχουν βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής, καθώς ισορροπούν τη λιπαρότητα του δέρματος.

Όσο το δυνατόν λιγότερο μέικ απ - Μεξικό
Αυτή τη συμβουλή την έδιναν και οι Ελληνίδες γιαγιάδες. Χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερο μέικ απ, γιατί χαλάει το δέρμα. Αυτή ωστόσο είναι μια ξεπερασμένη συμβουλή, γιατί πλέον τα προϊόντα μέικ απ είναι εξελιγμένα και περιέχουν και ενυδατικά ωφέλιμα συστατικά.

Aλάτι - Θιβέτ
Το αλάτι, το οποίο υπάρχει σε πολλά απολεπιστικά καλλυντικά, κάνει βαθύ καθαρισμό, αποτρέπει την περίσσεια παραγωγή λιπαρότητας και ταυτόχρονα κρατά την υγρασία του δέρματος. Τέλος χάρη στις αντιβακτηριακές του ιδιότητες, καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν ακμή.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice