Μια γυναίκα με καρέ κούρεμα.
© Unsplash
Beauty

5 κουρέματα που θα αφαιρέσουν χρόνια από το πρόσωπό σου

Ξέχνα το lifting, ένα σωστό κούρεμα μπορεί να σου δώσει το ίδιο εφέ

Αυτά είναι τα hairstyles που μπορούν να σε κάνουν να δείξεις 10 χρόνια νεότερη σύμφωνα με τις πιο hot celebrities άνω των 40

Ξέχνα το lifting, ένα σωστό κούρεμα μπορεί να δώσει το ίδιο εφέ σε ένα πρόσωπο. Σου ακούγεται υπερβολικό; Πίστεψε με δεν είναι. Τα μαλλιά έχουν την ιδιότητα να πλαισιώνουν ένα πρόσωπο, αναδεικνύοντας το ή ακόμα και αδικώντας το όταν δεν έχουν καλή κατάσταση, χρώμα και προπαντός κούρεμα. Βλέποντας για παράδειγμα αρκετές celebrities που δεν είναι και τόσο νέες πλέον, σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί πως στο καλό φαίνονται 10 χρόνια νεότερες. Εντάξει, σίγουρα αρκετές έχουν βοηθηθεί από κάποιες επεμβάσεις, αλλά στην πραγματικότητα τα μαλλιά τους είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία που συντελούν στο τελικό look. Σκέψου για παράδειγμα την Jennifer Lopez με ένα ξεθωριασμένο, βαρύ και φριζαρισμένο μαλλί. Ίσως μόνο τότε να μπορούσαμε να διακρίνουμε την πραγματική της ηλικία.

Αν λοιπόν θέλεις και εσύ τα μαλλιά σου να κάνουν τα μαγικά τους χαρίζοντας στο πρόσωπό σου λάμψη, νεανικότητα και φρεσκάδα, αυτά είναι τα κατάλληλα κουρέματα που πρέπει να δοκιμάσεις. Οι παρακάτω celebrities τα έχουν υιοθετήσει έχοντας τα πιο θεαματικά αποτελέσματα, γιατί όχι και εσύ;

Μεσαίο μήκος με ανάλαφρες μπούκλες
Ένα κούρεμα που τελειώνει στους ώμους ή λίγο πιο κάτω, έχει την ιδιότητα να πλαισιώνει κολακευτικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου χωρίς να τα τραβάει καθοδικά όπως ένα πολύ μακρύ μαλλί. Πρόσθεσε μπούκλες ή ένα ελαφρύ σπάσιμο για ένα ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα το οποίο θα χαρίσει ζωντάνια και όγκο. Είναι ένα κλασικό hairstyle που επιλέγουν αρκετές stars που διανύουν τα 40α και 50α τους όπως η Eva Longoria και η Cindy Crawford.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

 

Το σωστό καρέ​
Υπάρχει μια γενική αντίληψη ότι το καρέ προσδίδει νεανικότητα. Ποιό καρέ όμως; Ένα ολόισιο γραμμικό καρέ θα σκληρύνει τις γωνίες του προσώπου και θα δείξει βαρετό έως και αυστηρό σε μια ώριμη γυναίκα. Αντιθέτως τα καρέ σε «άλφα» γραμμή με περισσότερο μήκος στο μπροστινό μέρος όπως αυτό της Penélope Cruz, κολακεύει κάθε πρόσωπο δίνοντας έξτρα όγκο και κίνηση. Ένα ανέμελο φιλαριστό καρέ σαν της Charlize Theron είναι μια εξίσου καλή επιλογή για μια σύγχρονη και ανανεωμένη εμφάνιση.

 

 

 

 

Αφέλειες
Οι αφέλειες είναι ο πιο απλός τρόπος για να προσθέσουμε σε οποιοδήποτε μήκος μαλλιών μια φρέσκια προσέγγιση. Το ιδανικό στυλ αφέλειας για ένα look που θα δώσει νεανικότητα και γλύκα στο πρόσωπο, είναι μακριές και ανάλαφρες όπως της Heidi Klum ή σε στυλ 70s όπως της Jennifer Lopez. Εκτός ότι βρίσκονται στις top τάσεις για φέτος, έχουν την ιδιότητα να καμουφλάρουν τις λεπτές γραμμές που μπορεί να υπάρχουν στο μέτωπο τονίζοντας ένα όμορφο βλέμμα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

 

Pixie
Ένα κούρεμα σε στυλ pixie είναι στην ουσία ένα πολύ κοντό κόψιμο το οποίο αποκαλύπτει τα αυτιά (μαζί και τα σκουλαρίκια), με μήκος στο επάνω μέρος, ακόμη και αφέλειες. Τονίζει υπέροχα τα ζυγωματικά και δίνει ύψος στον λαιμό. Μπορεί να δείξει ανδρόγυνο, cool ή απίστευτα σικ αναλόγως το στυλ που θα του δώσεις με τα κατάλληλα προϊόντα. Το pixie της Kris Jenner είναι η νο1 αναφορά για μια γυναίκα που θα ζητήσει από τον κομμωτή της ένα κοντό κούρεμα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kris Jenner (@krisjenner)

 

Μακρύ φιλάρισμα με ανταύγιες
Ο κανόνας θέλει τα μαλλιά όσο μεγαλώνουμε να κονταίνουνε αλλά πλέον αυτό ακούγεται αρκετά ξεπερασμένο. Αν είσαι μια γυναίκα ορκισμένη μακρυμαλλούσα και αναζητάς ένα κούρεμα που θα σε φρεσκάρει, η λύση βρίσκεται στο φιλάρισμα. Η Jennifer Aniston και η J.Lo επιλέγουν πάντα έντονο φιλάρισμα στα μακριά τους μαλλιά που πλαισιώνουν και αποκαλύπτουν τα σωστά σημεία του προσώπου. Αν προσθέσεις και λίγες ανταύγειες ή ένα balayage σε χρυσάφι τόνους, θα έχεις το απόλυτο συνδυασμό για ένα μακρύ μαλλί με κίνηση, λάμψη και ζωντάνια.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice