Στιγμιότυπο που δείχνει τον χώρο του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου»
Στιγμιότυπο που δείχνει τον χώρο του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου»
Beauty

To πρώτο «Κοινωνικό Κομμωτήριο» για ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Θα προσφέρεται δωρεάν λούσιμο, κούρεμα και ξύρισμα σε πάνω από 25.000 συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη

«Κοινωνικό Κομμωτήριο»: Ο Δήμος Αθηναίων και το Κ.Υ.Α.Δ.Α. σε συνεργασία με την L'Οréal Hellas ανοίγουν το πρώτο κομμωτήριο για απόρους, με εθελοντές κομμωτές

Τα μάτια του κύριου Λουκά με κοιτούν με ανυπομονησία λίγο πριν μπει στο «Κοινωνικό Κομμωτήριο» του Δήμου Αθηναίων, που εγκαινιάστηκε μόλις, στην οδό Δομοκού 2 & Φιλαδέλφειας. Στον χώρο μιας παλιάς αποθήκης, ο Δήμος Αθηναίων και το Κ.Υ.Α.Δ.Α. με την ευγενική χορηγία της L'Οréal Professional Products, δημιούργησαν ένα όμορφο και σύγχρονα εξοπλισμένο κομμωτήριο, όπου θα προσφέρεται δωρεάν λούσιμο, κούρεμα και ξύρισμα σε πάνω από 25.000 συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Ο κύριος Λουκάς είναι ένας από τους πρώτους ωφελούμενους που έσπευσαν στο «Κοινωνικό Κομμωτήριο», απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης. Μακροχρόνια άνεργος, ζούσε μέχρι πρότινος με τη μητέρα του, μας περιγράφει τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει στη ζωή του και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του, καθώς ο Δήμος Αθηναίων με τις κοινωνικές του δράσεις έχει κατορθώσει να ελαφρύνει το φορτίο του. 

«Το χρειαζόμασταν αυτό, μας έλειπε. Νιώθω ευγνώμων. Είναι πολύ καλή ιδέα για να βοηθηθούν οι άνεργοι και οι άποροι, διότι αυτή τη στιγμή το κούρεμα μπορεί να κοστίζει 20 ευρώ», εξηγεί ο κύριος Λουκάς πριν μπει στον χώρο του κομμωτηρίου. Εκεί, τον υποδέχεται ομάδα εθελοντών, ανάμεσά τους και ο Αναστάσιος Σταυρόπουλος, γνωστός και ως Anber, που τα τελευταία χρόνια προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο.

Ο Anber κουρεύει έναν από τους ωφελούμενους.
Ο Anber κουρεύει έναν από τους ωφελούμενους.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε πραγματικότητα με την ευγενική χορηγία της L'Oréal Professional Products, η οποία, εκτός από την κατασκευή και τον εξοπλισμό του κομμωτηρίου, θα παράσχει και τα προϊόντα φροντίδας. Η υπέροχη αυτή πρωτοβουλία φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της ψυχολογίας των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, μέσα από τη φροντίδα των έμπειρων επαγγελματιών, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. 

Με τη δημιουργία του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου» ολοκληρώνεται ένα δίκτυο υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος Αθηναίων σε όλους τους δημότες που χρειάζονται στήριξη. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τόνισε στην ομιλία του πως «Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών είναι μια δομή μέσα από την οποία φροντίζουμε με τον απαιτούμενο σεβασμό να προσφέρουμε σε άστεγους, αλλά και σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη όλα τα απαραίτητα αγαθά και τις υπηρεσίες για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους»

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου»
Από αριστερά: Μαρία Κοράλη, Μελίνα Δασκαλάκη, Κώστας Μπακογιάννης, Anber και Γρηγόρης Λέων.

Η γενική διευθύντρια του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L'Oréal Hellas, Μαρία Κοράλη, συγκινημένη λέει χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι, οι όποιοι προσφεύγουν στο Κ.Υ.Α.Δ.Α. έχουν πλέον τον χώρο και τη δυνατότητα να φροντίσουν τον εαυτό τους, όπως ακριβώς επιθυμούν. Το μεγάλο στοίχημα, αυτό που πιστεύουμε ότι έχει κερδηθεί ήδη, από τις πρώτες ενδείξεις που είχαμε σήμερα, είναι ότι θα το αγκαλιάσει ο κομμωτικός κλάδος, προσφέροντας δωρεάν τον χρόνο του σε γυναίκες, παιδιά, άντρες, όλων των ηλικιών. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η πρωτοβουλία θα πάει καλά γιατί η ανάγκη που υπάρχει και πολύ μεγάλη η καρδιά των κομμωτών εθελοντών».

Μέσα από την πλατφόρμα του Κ.Υ.Α.Δ.Α., όσοι κομμωτές επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν εθελοντικά τη διαθεσιμότητά τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στη διαδικασία της κοινωνικής επανένταξης των πολιτών που οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι δύσκολες. Επιδιώκουν να μοιράσουν χαμόγελα και αυτοπεποίθηση μέσα από την τέχνη τους, προσφέροντας ένα περιποιημένο κούρεμα. 

Στιγμιότυπο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου»
Στιγμιότυπο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου»

Οι κομμωτές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω πλατφόρμα: kyada-athens.gr/social-hair-salon

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice