Photo by Bryony Elena on Unsplash
© Photo by Bryony Elena on Unsplash
Beauty

Τα 10 νύχια του Χειμώνα

Διαλέξαμε τις 10 καλύτερες τάσεις για τα νύχια της χειμερινής σεζόν 2021-22

Ψάξαμε και βρήκαμε 10 τάσεις για τη διακόσμηση των νυχιών που επικρατούν στο online shopping και στα accounts των influencers.

Όσο κι αν δεν το δείχνει ακόμα ο καιρός, το φθινόπωρο τελειώνει κι αρχίζει η ζεστή και λαμπερή χειμωνιάτικη περίοδος. Ζεστή και λαμπερή, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα νύχια, όπου οι ιδέες, τα χρώματα, τα διακοσμητικά, τα αυτοκόλλητα και τα αξεσουάρ είναι πλέον τόσα πολλά που πραγματικά δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Το LOOK έψαξε και ξεχώρισε 10 τάσεις που παίζουν πολύ φέτος το χειμώνα.

Τα πιο σκοτεινά χρώματα του φθινοπώρου τελειώνουν μόλις περάσει και το Halloween. Αμέσως μετά, τα κοκκινωπά-καφέ της φύσης δίνουν τη θέση τους σε πιο λαμπερά, αστραφτερά, γιορταστικά στιλ διακόσμησης νυχιών που κυριολεκτικά συναντάς παντού. Από τις φωτογραφίες των σελέμπριτις που λατρεύουν την nail art μέχρι τολμηρά accounts που δοκιμάζουν ιδέες ίσως δύσκολο να τις φορέσεις αλλά εντυπωσιακές να τις φωτογραφίζεις.

 

 

1. Τα χρώματα του ζεστού κακάο
Η πιο έντονη τάση για φέτος και η πιο ζεστή. Όμορφα, βαθειά χρώματα που αρχίζουν από nude και φτάνουν μέχρι τα παστέλ καφέ, το βαθύ γυαλιστερό καφέ, ακόμα και ανάμεικτα χρώματα με λευκό που μοιάζουν σαν τους στροβίλους από γάλα μέσα σε μία κούπα ζεστό κακάο.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sonia (@badgirlnails)

 

2. Σαν σοκολατάκια με χρυσόχαρτο
Υπέροχο και πολυτελές το χρώμα της σοκολάτας ganache – όχι ακριβώς μαύρο/καφέ αλλά το σκούρο καφέ της σοκολάτας όταν αναμειγνύεται με κρέμα. Μία αίσθηση από σοκολατάκι που μόλις το έχεις ξετυλίξει από το χρυσόχαρτο. Για ακόμα μεγαλύτερο εφέ, προσθέστε επάνω λεπτότατα φύλλα χρυσού. Υπάρχουν στην αγορά, μάλιστα και προϊόντα “Βίγκαν, κατασκευασμένα χωρίς σκληρότητα προς τη φύση και τα ζώα, και με άρωμα σοκολάτας”.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by eri ishizu (@erierinailz)

 

3. Μεταλλικό του χιονιού
Ανάμεσα στο λευκό, το περλέ και το ασημί, είναι ένα από τα πιο γιορταστικά λουκ αλλά παράλληλα και μία “ασφαλής” επιλογή αν δεν θέλετε κάτι έντονο. Ταιριάζει με όλα σχεδόν τα στιλ (δείτε την Issa Rae πώς το φοράει) και, αν θέλετε μία καλλιτεχνική νότα, δοκιμάστε ένα ομπρέ στιλ με νερά, αναμειγνύοντας το βερνίκι με ένα άλλο παρεμφερές μεταλλικό χρώμα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by eri ishizu (@erierinailz)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Omnia Beauty (@omniabeautymx)

 

4. Μελαγχολικά λουλούδια
Τα λουλούδια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και νεανικά μοτίβα για τα νύχια, σε όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι πιο girly επιλογή αλλά μπορούν να ταιριάξουν και με ρομαντικά λουκ. Τα πολύχρωμα μπουκέτα των άλλων εποχών, για φέτος δίνουν τη θέση τους σε κομψά, σκουρόχρωμα άνθη που θα κάνουν τα νύχια σας να μοιάζουν με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης. Στην αγορά υπάρχουν ακόμα και nail tattoos σαν αποξηραμένα λουλούδια από παλιό φυτολόγιο (περίου €4).

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katie Barras (@nailsby_katie_b)

 

 

 

5. Κομψά, σικ, ματ νύχια
Μέσα στα καλειδοσκοπικά λουκ που παίζουν φέτος, υπάρχει και ένα που δείχνει το απόλυτα κομψό και σικάτο στιλ: τα ματ, περιποιημένα, μονόχρωμα νύχια (που τα έκανε να ταιριάζουν τόσο πολύ ακόμα και σε πιο νεανικό λουκ, η Selena Gomez). Η τάση λέει ότι είναι ματ και nude, σχεδόν στο φυσικό τους χρώμα τα νύχια, αλλά μπορείτε να το προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα: χρησιμοποιήστε το ίδιο χρώμα σε ματ και σε γυαλιστερό και δημιουργήστε μία ton sur ton αίσθηση διχρωμίας.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Le (@amyle.nails)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle (@enamelle)

 

6. Ανάγλυφα σχέδια
Το αμέσως επόμενο βήμα για τα ματ νύχια είναι να βάλετε επάνω τους ανάγλυφα σχέδια για να αποκτήσουν έτσι μία τρισδιάστατη αίσθηση. Φοριούνται πολύ τα σχέδια που μιμούνται animal print αλλά αν υπάρχει φαντασία μπορεί να οργιάσει: βρήκαμε και σχέδια που μοιάζουν με κουλουράκια της γιαγιάς ή με πλεκτό πουλόβερ.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by eri ishizu (@erierinailz)

 

7. Γαλλικό με μεταλλικές άκρες
Το Γαλλικό μανικιούρ δεν πεθαίνει ποτέ. Είναι αυτό που αγαπούσαν οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας, απλώς τώρα παίζει σε πιο εκσυγχρονισμένη μορφή. Παραμένει μία σίγουρη επιλογή για κομψά νύχια “γραφείου” αλλά αν θέλετε να ακολουθήσετε τη φετινή του εκδοχή, αντί για λευκές άκρες προσθέστε μεταλλικές. Όσο πιο λαμπερές τόσο καλύτερα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Le (@amyle.nails)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Park Eunkyung (@nail_unistella)

 

8. Νύχια-κραγιόν
Το νέο αναπάντεχο σχέδιο: νύχια σχηματισμένα σαν την άκρη του κραγιόν. Θεωρείται ότι το λανσάρισε η διάσημη Κορεάτισα μανικιουρίστα Park Eunkyung, και άρχισε αμέσως να γίνεται το χοτ νέο στιλ. Το υιοθέτησε ακόμα και η ράπερ Megan Thee Stallion (με σχέδια του Venom επάνω, αλλά αυτό είναι άλλη κατηγορία).

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Park Eunkyung (@nail_unistella)

 

9. Κοσμήματα νυχιών
Οτιδήποτε γυαλίζει μπορεί να φορεθεί. Πολλοί προτείνουν και κοσμήματα όπως σκουλαρίκια αλλά αυτό ίσως να εμποδίζει τις κινήσεις λόγω βάρους. Τα φω κοσμήματα νυχιών είναι πιο ελαφριά και φοριούνται με σχετική άνεση. Μπορεί άλλωστε να φορεθούν μόνο για τη σέλφι της βραδιάς του ρεβεγιόν. Μία πιο glamorous πρόταση θέλει τα κοσμήματα νυχιών να φοριούνται πάνω από μακρύ γάντι που φτάνει μέχρι τον αγκώνα. Είναι λουκ που σε καλεί να φερθείς πολύ αυστηρά στο πρωτότυπο (π.χ. Μέριλιν Μονρόε) ή εντελώς ιερόσυλα. Δεν υπάρχει μέση οδός.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Park Eunkyung (@nail_unistella)

 

 

 

10. Καλά Χριστούγεννα
Με μία φράση: Ό,τι περισσέψει από το δέντρο, φορέστε το στα νύχια σας. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Omnia Beauty (@omniabeautymx)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Le (@amyle.nails)

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice