Γυναίκα που κοιμάται μετά από διασκέδαση
© Unsplash/ Vladislav Muslakov
Beauty

Πώς να κρύψεις τα σημάδια του hangover στο γραφείο

Έξι σωτήρια beauty tips για να βγάλεις από πάνω σου τα...τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια και να δείχνεις απαστράπτουσα στη δουλειά.

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη |

Αυτά είναι τα μικρά μυστικά ομορφιάς και ευεξίας που θα σας κάνουν να δείχνετε λαμπερή και ξεκούραστη.

Βγήκες, ήπιες λίγο παραπάνω, ξενύχτησες αλλά την επομένη πρέπει να είσαι στο γραφείο φρέσκια , απαστράπτουσα και μάχιμη; Σου έχουμε τα καλύτερα και εύκολα στην πράξη tips για να βγεις ασπροπρόσωπη (κυριολεκτικά).

1. Μασάζ γύρω από τα μάτια με παγάκια 

Κύβοι πάγου
© Unsplash/ Vica Wendish

Τα πρησμένα μάτια είναι ένα από τα πρώτα σημάδια που μπορούν να φανερώσουν ότι δεν έχετε κοιμηθεί πολύ και δείχνουν το πρόσωπο συνολικά κουρασμένο. Ωστόσο, μπορείτε να απαλλαγείτε γρήγορα κάνοντας κυκλικές κινήσεις στην περιοχή γύρω από τα μάτια και ειδικά στα σημεία που είναι πιο πρησμένα, συνήθως κάτω από το κάτω βλέφαρο και στο καπάκι πάνω από το κινητό βλέφαρο. Το μασάζ δεν πρέπει να διαρκεί πάνω από 15-20 δευτερόλεπτα καθώς η περιοχή είναι ευαίσθητη και το δέρμα λεπτό οπότε μην το παρακάνετε. Μπορείτε ωστόσο να επαναλάβετε 3-4 φορές και τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά!

2. Μπάνιο με χλιαρό νερό

Γυναίκα στο μπάνιο με πετσέτα στα μαλλιά
© Unsplash

Κάντε ένα μπανάκι με χλιαρό νερό ώστε να βγάλετε από πάνω σας τα... τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια. Θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε, να ανανεωθείτε και να μυρίσετε ξανά φρεσκάδα, κάτι που σίγουρα χρειάζεστε. Σε αυτό το πλαίσιο, φορέστε καθαρά και σιδερωμένα ρούχα που θα σας δώσουν τον αέρα της "ατσαλάκωτης" που τόσο χρειάζεστε τις δύσκολες αυτές ώρες.

3. Βαφτείτε διακριτικά: Όχι μολύβια, όχι αϊλάινερ, όχι στο στοκάρισμα με μέικαπ και σκιές

Γυναίκα με έντονο μακιγιάζ
© Unsplash/ JetTimms

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε οι περισσότερες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως νομίζουμε ότι αν βαφτούμε λίγο περισσότερο, θα κρύψουμε τις ατέλειες. Τουναντίον, όσο πιο πολύ βαφόμαστε, τόσο πιο κουρασμένα θα φανούν τα μάτια μας και τόσο πιο αφυδατωμένο το πρόσωπό μας.

Τι να κάνετε; Απλώστε μια καλή στρώση ενυδατικής και αντηλιακής με γρήγορες κινήσεις προς τα πάνω που ενεργοποιούν τα αιμοφόρα αγγεία και τους μύες του προσώπου. Διαλέξτε ένα ροδαλό ρουζ ή περάστε το βουρτσάκι του ρουζ από μια παλέτα με σκιές σε γήινα χρώματα (blending) και στη συνέχεια απλώστε στο πάνω μέρος των ματιών, κάτω από φρύδια, ώστε να αποκτήσετε μια baby pink ζωηράδα στο βλέμμα. Συνεχίστε με 2-3  επιστρώσεις μάσκαρα.

Προϊόντα μακιγιάζ σε απαλές αποχρώσεις
© Unsplash/ Raphael Lovaski Deuob

Επόμενο βήμα: Ανακατέψτε στο πάνω μέρος του χεριού σας μικρή ποσότητα κονσίλερ και μικρή ποσότητα από την ενυδατική σας και κάντε τα μιξ. Μόλις ενωθούν, απλώστε ομοιόμορφα στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Αυτό το τρίκ, προτείνω να το υιοθετήσετε γενικά διότι και είναι λιγότερο επιβαρυντικό για το δέρμα και κρατά τα μάτια ενυδατωμένα  οπότε δε φαίνονται οι λεπτές γραμμές, η κούραση και εν προκειμένω η αϋπνία. Τέλος, ταμπονάρετε το μεσόφρυδο, τη μύτη και το πιγουνάκι με λίγη πούδρα για ένα ματ αποτέλεσμα και βάλτε ρουζ και κραγιόν σε πιο ροζ-καφέ απόχρωση. Σας το εγγυώμαι θα δείχνετε πιο ξεκούραστη και από την... ωραία κοιμωμένη.

4.  Μαλλιά πιασμένα ποτέ "νικημένα"

Γυναίκα μια πιασμένα μαλλιά
© Unsplash/ Ηenri Lajarrige

Εκτός από εμάς τις ίδιες, συχνά ταλαιπωρημένα δείχνουν και τα μαλλιά μας μετά από μια έξοδο. Έχουν στραπατσαριστεί και μπλεχτεί αλλά ποιός έχει χρόνο να τα φτιάξει το πρωί; Οπότε η πιο εύκολη λύση είναι να τα χτενίσετε και να πιάσετε μια χαμηλή αλογοουρά ή έναν χαλαρό σινιόν κότσο που θα σας κάνει να μην ξανα-ασχοληθείτε μαζί τους όλη μέρα και επίσης θα δείχνετε περιποιημένη.

Εργαζόμενη γυναίκα
© Unsplash/ Bruce Mars

Μια σωτήρια λύση για τις λιπαρές ρίζες είναι το ξηρό σαμπουάν το οποίο απομακρύνει εκτός από τη λιπαρότητα και τυχόν μυρωδιά τσιγάρου (αλήθεια, που πήγε ο αντικαπνιστικός νόμος;) ενώ δίνει και ομοιόμορφο όγκο.

 5. Αντικαταστήστε τον καφέ με πράσινο τσάι

Ασιατικό τσαγερό με πράσινο τσάι
© Unsplash/ Αrseniy Κapran

Ξέρω  ότι χρειάζεστε απεγνωσμένα το πρωινό σας καφεδάκι, ωστόσο το τσάι μετά το hangover πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή.  Θα σας ισορροπήσει το στομάχι που όπως και να το κάνουμε έχει μια ταραχή μετά τα ποτά. Επίσης η τεΐνη είναι πιο δυνατή από την καφεΐνη άρα θα σας ξυπνήσει καλύτερα και, βέβαια, καθώς το πράσινο τσάι είναι διουρητικό, θα σας βοηθήσει να αποβάλετε γρήγορα το αλκοόλ και άρα να συνέλθετε.

6. Ξεχάστε τα hangover μπέργκερ και φάτε μικρά και ελαφριά γεύματα

Μπέργκερ με μπέικον και αβγό
© Unsplash/ Ζoran Βorojevic

Ναι, ναι ένα hangover μπέργκερ με διπλό τυρί, διπλό μπέικον και αβγό είναι ότι ονειρεύεστε. Αυτό όμως είναι η τέλεια ιδέα όταν συμβαίνει το Σαββατοκύριακο και μετά το μπέργκερ  μπορείτε να περάσετε σε έναν δεύτερο γύρο ύπνου.Όταν όμως πρέπει να πάτε γραφείο και να βγάλετε (στην καλύτερη) 8ωρο, τότε προσπαθήστε να φάτε μικρά γεύματα με φρούτα που είναι φουλ αντιοξειδωτικά, σαλατικά που είναι φουλ στις βιταμίνες και ξηρούς καρπούς που έχουν τα καλά λιπαρά που χρειάζεστε. Μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ, πάρα πολύ νερό.

Γυναίκα στο γραφείο που τρώει υγιεινά
© Unsplash/ Abdulla M

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice