Ρίγανη: ένα βότανο με μαγικές ιδιότητες για το δέρμα
Pixabay
Beauty

Ρίγανη: ένα βότανο με μαγικές ιδιότητες για το δέρμα

Έχεις ακμή; Το ριγανέλαιο είναι η πιο φυσική λύση

Συμβουλές ομορφιάς: Πώς να χρησιμοποιήσεις το ριγανέλαιο στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς - Ποια τα ωφέλη και οι ευεργετικές του ιδιότητες.

Το λάδι ρίγανης βγαίνει με απόσταξη από τα φύλλα και τα άνθη του γνωστού φυτού που όλοι έχουμε στα μπαλκόνια μας. Είναι το πιο ανθεκτικό βότανο και απλώνει πολύ γρήγορα - δεν χαλάει στα χέρια ούτε της πιο ακαμάτρας, σας μιλάω εκ πείρας.

Πέρα από το ότι προσθέτει νοστιμιά στα φαγητά, η ρίγανη θεωρείται το πιο παλιό παραδοσιακό αντισηπτικό. Ως αφέψημα χρησιμοποιείται για τον πονόλαιμο, τον βήχα αλλά και τη δυσκοιλιότητα.

Ως καλλυντικό δεν αξιοποιείται το φυτό αλλά το έλαιο ρίγανης. Μη δοκιμάσετε να το παρασκευάσετε, καλό είναι να αφήσετε τη διαδικασία παραγωγής του στους επαγγελματίες. Στην αγορά κυκλοφορούν άπειρα σκευάσματα.

Το ριγανέλαιο περιέχει θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, καρβακρόλη, θυμόλη και γενικώς φυσικά συστατικά με αντιμικροβιακή δράση που επίσης συμβάλλουν στη θρέψη του δέρματος. Το άρωμά του είναι ευχάριστο, αν και πιο δυνατό από εκείνο της αποξηραμένης ρίγανης.

Σε τι κάνει καλό; Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, σβήνει λεπτές ρυτίδες και δίνει λάμψη. Ωφελεί κυρίως τα λιπαρά δέρματα με τάσεις να εμφανίσουν ακμή.

Το ριγανέλαιο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση απέναντι στα καλλυντικά που περιέχουν χημικά, ωστόσο πρέπει να χρησιμοποιηθεί με μέτρο, με προσοχή και πάντα αραιωμένο.

Αν θέλετε να αποκομίσετε τα πλούσια οφέλη του για το δέρμα σας, σας παρουσιάζουμε δύο εύκολους και ακίνδυνους τρόπους για να προσθέσετε τη ρίγανη στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς. Στις πρώτες χρήσεις χρησιμοποιήστε ελάχιστες σταγόνες ριγανέλαιο, τις οποίες στη συνέχεια μπορείτε να αυξήσετε αν δείτε ότι σας ταιριάζει και σας ωφελεί.

- Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, σε μισό ποτήρι νερό ρίξτε μερικές σταγόνες ριγανέλαιο. Βουτήξτε ένα βαμβάκι στο μείγμα και εφαρμόστε πάνω στα σπυράκια. Αν το δέρμα σας είναι κανονικό ή ξηρό, αντί για νερό, αναμείξτε το ριγανέλαιο με άλλο λάδι κατάλληλο για το πρόσωπο.

- Αν σας ευχαριστεί η ατμοθεραπεία, που δίνει λάμψη και ανανεωμένη όψη στο δέρμα, εμπλουτίστε τη διαδικασία με λίγο έλαιο ρίγανης. Γεμίστε ένα μπολ με ζεστό νερό, ρίξτε 5-7 σταγόνες ελαίου, φέρτε το πρόσωπό σας κοντά στο μπολ σκεπάζοντας το κεφάλι σας με μια πετσέτα για να μη χάνεται ο ατμός.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice