Συμβουλές για το μακιγιάζ των ματιών και των χειλιών, τα νύχια και τα μαλλιά των Χριστουγέννων.
Vince Mariel Conlu / Unsplash
Beauty

4 beauty tips για να λάμψεις τα φετινά Χριστούγεννα

Πώς να είσαι πιο λαμπερή και από το χριστουγεννιάτικο δένδρο

Συμβουλές για το μακιγιάζ των ματιών και των χειλιών, τα νύχια και τα μαλλιά των Χριστουγέννων.

Φέτος θα κάνουμε ρεβεγιόν, κρυφά φυσικά από την κυρία Παγώνη. Θα συναντηθούμε με λίγα και τσεκαρισμένα άτομα, θα κάνουμε και self test πριν και μετά, αλλά θα βγούμε από το σπίτι και θα το γιορτάσουμε. Κι επειδή πέρσι δεν κάναμε τίποτα κι έχουμε συσσωρεύσει όρεξη για γκλαμ, φέτος ήρθε η ώρα να είμαστε πιο λαμπερές και από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Το όλο σκηνικό θυμίζει, λίγο βέβαια, την Πρωτοχρονιά που άλλαξε ο αιώνας και από το 1999 πατήσαμε στο 2000. Ήταν μια εποχή φόβου, καθώς κυκλοφορούσαν φήμες ότι έρχεται η «συντέλεια» του κόσμου. Υποτίθεται πως ένας ιός, ο Y2K,  θα κατέστρεφε τους υπολογιστές και θα σταματούσε τη ροή της ζωής μας. Το όλο σκηνικό γέννησε μια απίστευτη στιλιστική τρέλα, η οποία επανήλθε στα χρόνια της πανδημίας με το όνομα Y2K trends. 

Επομένως θυμόμαστε το 1999 και σας προτείνουμε γιορτινό μακιγιάζ και χτενίσματα, στο πλαίσιο των Y2K trends, που εγγυημένα θα σας κάνουν να αισθάνεσθε υπέροχη και μοναδική και εγγυημένα συγκεντρώσουν βλέμματα και επιφωνήματα θαυμασμού. Φέτος τα Χριστούγεννα όλα πάνω σας θα αποπνέουν την αίσθηση χαράς. 

Γιορτινό μακιγιάζ: Μάτια

Συμβουλές για το μακιγιάζ των ματιών τα φετινά Χριστούγεννα.
Chalo Garcia/ Unsplash.jpg

Επανέρχεται το λευκό μολύβι ή το λευκό αϊλάινερ, που μεγαλώνει το μάτι και βαθαίνει το βλέμμα, και κυρίως οι σκιές με γκλίτερ. Το μακιγιάζ του ματιού είναι φορτωμένο με πολύ προϊόν και πολύ χρώμα, και με «φρύδια ντίσκο», δηλαδή επίσης «χτενισμένα» με γκλίτερ. Επίσης, μια από τις τρέλες του μιλένιουμ που ήταν και πολύ χαριτωμένη ήταν τα αυτοκόλλητα κοσμήματα για το βλέφαρο αλλά και το πρόσωπο. Τα ξανακολλάμε. 

Συμβουλές για το μακιγιάζ των ματιών για τα φετινά Χριστούγεννα.
Yash Mevawala / Unsplash

Συμβουλές για το μακιγιάζ των ματιών τα φετινά Χριστούγεννα.
Jennifer Marquez / Unsplash

Γιορτινό μακιγιάζ: Χείλη

Συμβουλές ομορφιάς για τα χείλη των φετινών Χριστουγέννων.
Nojan Namdar / Unsplash

Must είναι το περίγραμμα με το μολύβι. Τα χείλη ζωγραφίζονται ανάλογα με το γούστο μας, δείχνουν μεγαλύτερα, πιο γεμάτα, πιο σαρκώδη. Το χρώμα του περιγράμματος είναι φυσικά πιο σκούρο από το κραγιόν. On trend χρώμα για φέτος είναι το καφέ, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό. Φορέστε ό,τι ταιριάζει στην επιδερμίδα σας και σας δίνει αυτοπεποίθηση. Για περισσότερη λάμψη, μη τσιγκουνευτείτε ένα πέρασμα με gloss. 

Συμβουλές ομορφιάς για τα χείλη των φετινών Χριστουγέννων.
Ahmad Ebadi / Unsplash

Γιορτινό μακιγιάζ: Μαλλιά

Παρά το γεγονός ότι τα επίσημα χτενίσματα των Χριστουγέννων ζητούν σφιχτούς κότσους, στα 90s, άρα και τώρα, τα χτενίσματα είναι πιο ανάλαφρα. Αφήστε να πέφτουν τούφες και αφέλειες στο πρόσωπό σας, σπάστε τη γραφειοκρατίλα του κότσου. Επίσης μη διστάσετε να ενσωματώσετε ασημένιες ή χρυσές τρέσες. Κι επειδή δεν προλαβαίνετε να μεγαλώσετε το μήκος των μαλλιών σας, πηγαίνετε στο κομμωτήριο και ζητήστε εξτένσιονς. 

Γιορτινό μακιγιάζ: Νύχια

Κάντε γαλλικό μανικιούρ, που έτσι κι αλλιώς θα επικρατήσει σε όλο το 2022. Αλλά ξεχάστε την απλή εκδοχή του, τη λευκή μύτη, δεν είναι αρκετά εκκωφαντικό για γιορτές. Χρησιμοποιήστε ένα γκλιτεράτο βερνίκι. Ή μοιράστε τα νύχια σας, και στα μισά μείνετε στη βαμμένη μύτη και στα άλλα μισά ζωγραφίστε ό,τι πιο χριστουγεννιάτικο. Ή παίξτε ακόμα περισσότερο βάφοντας μερικά κόκκινα ή χρυσά. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice