Κόκκινο κρασί: Οι ευεργετικές ιδιότητές του στην αντιγήρανση του δέρματος και τις επιδερμίδες με ακμή - Τρόποι εφαρμογής του.
Pixabay
Beauty

Κόκκινο κρασί: Μην το πιείτε, αλειφτείτε!

Λίγο κρασάκι την ημέρα τις ρυτίδες κάνει πέρα (χικ)

Κόκκινο κρασί: Οι ευεργετικές ιδιότητές του στην αντιγήρανση του δέρματος και τις επιδερμίδες με ακμή - Τρόποι εφαρμογής του.

«Το κρασί είναι εμφιαλωμένη ποίηση» έχει γράψει ο συγγραφέας Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον. Το κρασί είναι εμφιαλωμένο καλλυντικό λένε όσοι αναζητούν στη φύση τα πιο οφέλιμα και αγνά συστατικά για την ομορφιά μας.

Πέρα από το προφανές, ότι ο οίνος είναι βασικό συστατικό του ευ ζην κι ότι ένα ποτηράκι κρασί μετά από μια κουραστική μέρα μας χαλαρώνει και ανεβάζει την πεσμένη μας διάθεση, υπάρχουν μερικές λιγότερο γνωστές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού που αφορούν την περιποίηση του δέρματος και την εξωτερική του χρήση. Οινοποιεία, τα νέα εργοστάσια ομορφιάς;

Κρασί για την αντιγήρανση του δέρματος
Το κοκκινέλι καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος. Γεμάτο με αντιοξειδωτικά, αποκαθιστά το κολλαγόνο, κάνει το δέρμα ελαστικό, αποτρέπει τη χαλάρωση, μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.
Τρόπος χρήσης: Ανακατεύουμε κόκκινο κρασί με ροδόνερο και κάποιο αιθέριο έλαιο. Απλώνουμε στο πρόσωπο, κάνουμε ελαφρύ μασάζ και ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Κρασί κατά της ακμής
Πλούσιο σε αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες, το κόκκινο κρασί, με την τοπική εφαρμογή του πάνω σε πρόσωπα με ακμή καθαρίζει τους πόρους και καταπολεμά τους ερεθισμούς.
Τρόπος χρήσης: Μουλιάζουμε ένα κομμάτι βαμβάκι σε κρασί και εφαρμόζουμε πάνω στα σπυράκια γαι 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Κρασί για άμεση λάμψη
Το κόκκινο κρασί περιέχει πολυφαινόλες που μεταμορφώνουν μια θαμπή επιδερμίδα σε υπέρλαμπρη.
Τρόπος χρήσης: Ψεκάζουμε κόκκινο κρασί στο πρόσωπό μας και κάνουμε απαλό μασάζ για 10 λεπτά. Αφήνουμε να δράσει για άλλα 10 λεπτά και μετά ξεπλένουμε. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε μια μάσκα απολέπισης αναμειγνύοντας κρασί με δύο κουταλάκι του γλυκού βρώμη. Κάνουμε ελαφρή μασάζ προκειμένου να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Κόκκινο κρασί: Οι ευεργετικές ιδιότητές του στην αντιγήρανση του δέρματος και τις επιδερμίδες με ακμή - Τρόποι εφαρμογής του.

Κόκκινο κρασί για λαμπερά μαλλιά
Όλοι ξέρουμε πως το ξύδι κάνει πολύ καλά στα μαλλιά μας. Όμως από τι γίνεται το ξύδι; Από κρασί φυσικά. Ο ευλογημένος οίνος αναστέλλει την τριχόπτωση, μειώνει την πιτυρίδα και φέρνει λάμψη στο τριχωτό της κεφαλής μας.
Τρόπος χρήσης: Λουζόμαστε κανονικά και στο τελευταίο ξέβγαλμα χρησιμοποιούμε κόκκινο κρασί. Πυκνώνει και μαλακώνει τις τρίχες και δίνει λάμψη,

Μετά από όλα αυτά, ένα μόνο μένει να πούμε: Καλά κρασιά!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice