Συνταγή για scrub χεριών με υλικά που θα βρεις στο ντουλάπι σου
© Μonstera / Pexels
Beauty

Φυσικό scrub χεριών με υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου

O χειμώνας δεν είναι καλύτερος φίλος των χεριών μας. Ας τα περιποιηθούμε εύκολα και φθηνά

Πώς θα φτιάξεις scrub χεριών με υλικά που θα βρεις στο ντουλάπι σου - Τα υλικά που θα χρειαστείς και η διαδικασία.

Ο χειμώνας είναι εδώ και είναι η καλύτερη στιγμή να αρχίσεις να περιποιείσαι λίγο παραπάνω τον εαυτό σου. Προστασία και ενυδάτωση είναι το άλφα και το ωμέγα για την επιδερμίδα μας. Κι όπως ενυδατώνεις το πρόσωπο και το σώμα σου, το ίδιο πρέπει να κάνεις και για τα χέρια σου. Η αλήθεια είναι ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια που η χρήση των αντισηπτικών είναι καθημερινή, τα χέρια μας έχουν ταλαιπωρηθεί όσο ποτέ. Αν προτιμάς τα φυσικά καλλυντικά και σου αρέσει να δημιουργείς με τα χεράκια σου, σου έχω την τέλεια συνταγή για scrub χεριών με υλικά που θα βρεις στο ντουλάπι σου.

Θα χρειαστείς:

  • 5 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Η ζάχαρη κάνει φυσική απολέπιση και το λεμόνι είναι φυσική πηγή βιταμίνης C και χαρίζει προστασία από τον ήλιο και τις κηλίδες που εμφανίζονται στο δέρμα. Το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνη Ε που καταπραΰνει και θρέφει το δέρμα ενώ το μέλι είναι φυσική πηγή αντιοξειδωτικών.

Ζάχαρη σε γυάλινο βαζακι

Λεμόνι
© cottonbro / Pexels

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις πολύ καλά, όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με απαλές κινήσεις να το εφαρμόσεις στα χέρια σου. Για καλύτερα αποτελέσματα το αφήνεις για μερικά λεπτά και ξεπλένεις με χλιαρό νερό. Τα χέρια σου θα είναι πιο απαλά από ποτέ και θα τα νιώθεις ενυδατωμένα σε βάθος. Ιδανικά, εφαρμόζεις δύο φορές την εβδομάδα.

Λάδι
© Eva Elijas / Pexels

Μέλι
© Roman Odintsov / Pexels

Tip: Αν σου περισσέψει μπορείς να το διατηρήσεις καλά κλεισμένο, σε ένα δοχείο στο ψυγείο σου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice