Κοπέλα με πετσέτα στα μαλλιά σαπουνίζει το πρόσωπό της
© Pexels/ Ron Lach
Beauty

5 συνήθειες ομορφιάς που αξίζει να υιοθετήσεις

Αν είναι να κάνεις αλλαγές το 2022, ας είναι αυτές

Οι συνήθειες ομορφιάς που αξίζει να αποκτήσεις το 2022. Όπως το να ξεφάβεσαι πριν κοιμηθείς ή να σταματήσεις τα τρως τα νύχια σου.

Μπορεί να μην πιστεύω στα New Year's Resolutions, πιστεύω όμως στις καλές συνήθειες που ποτέ δεν είναι αργά για να αποκτήσει κανείς. Ειδικά όσον αφορά την περιποίηση του σώματός σου, όσο νωρίτερα ηλικιακά ξεκινήσεις τη ρουτίνα σου, τόσο το καλύτερο. Αυτή την περίοδο ειδικά, με μια συνεχιζόμενη πανδημία στο κατόπι μας και μια σειρά από άλλα απρόβλεπτα στρες της ζωής, έχουμε επιπλέον ανάγκη από ηρεμία όπου μπορούμε να τη βρούμε, ειδικά όταν πρόκειται για ομορφιά και ευεξία. Η υιοθέτηση καλών συνηθειών ή μιας συγκεκριμένης ρουτίνας μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση ενός ατόμου και παράλληλα να προσθέσει στιγμές ηρεμίας σε μια κατά τα άλλα πολυάσχολη μέρα. 

Κοπέλα καθαρίζει με αφρό το πρόσωπό της
© Pexels/ Shiny Diamond

Ντεμακιγιάζ πριν τον ύπνο
Θυμάμαι μια εποχή που κοιμόμουν με το μακιγιάζ γιατί ήμουν πολύ κουρασμένη ή βαριεστημένη για να αφιερώσω 5 λεπτά στον καθαρισμό του προσώπου μου. Μέχρι που μια μέρα συνειδητοποίησα ότι αφαιρώντας το μακιγιάζ κοιμόμουν καλύτερα, το πρόσωπό μου ξεκουραζόταν περισσότερο και το δέρμα μου ήταν σε εμφανώς καλύτερη κατάσταση την επόμενη ημέρα. Η τυπική διαδικασία αφαίρεσης μακιγιάζ περιλαμβάνει δύο βήματα: ένα καθαριστικό με ελαιώδη βάση ή ένα micellar water και στη συνέχεια ένα αφρώδες ή κρεμώδες καθαριστικό, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου.

Αν θέλεις να ακολουθήσεις μόνο ένα βήμα, τότε πλύνε το πρόσωπό σου αργά με κυκλικές κινήσεις για τουλάχιστον ένα λεπτό, ώστε να μαλακώσει και να απομακρυνθεί το μακιγιάζ. Ένα βρεγμένο με χλιαρό νερό πανί θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τα κατάλοιπα μακιγιάζ από τα σημεία που τείνουν να συσσωρεύονται, όπως οι γωνίες των ματιών, το σημείο γύρω από τα χείλη ή τα πτερύγια της μύτης.

Κοπέλα με μπουρνούζι καθισμένη σε κρεβάτι βάφει τα νύχια των χεριών
© Pexels/ Koolshooters

Τέλος στο μάσημα των νυχιών
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν αγχώνονται δαγκώνουν τα νύχια και τα πετσάκια των δαχτύλων ή τα τραβούν με μανία (εγώ κάνω το δεύτερο). Αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα σοβαρό πρόβλημα στην υγεία των νυχιών σου οπότε είναι πολύ σημαντικό να βάλεις τα δυνατά σου να την κόψεις. Μία λύση είναι να βάφεις τα νύχια σου με ημιμόνιμο ή ακρυλικό τζελ που τα κάνει πιο σκληρά και άρα πιο δύσκολο να τα μασήσεις. Μπορείς επίσης να έχεις μια αντιστρές μπάλα για να κρατάς απασχολημένα τα χέρια σου όταν νιώθεις το άγχος να σε καταβάλλει.

Όσο για τα πετσάκια, υπάρχουν ειδικά έλαια που μπορείς να εφαρμόζεις κάθε πρωί ώστε να είναι ενυδατωμένα και άρα πιο δύσκολο να «σκάσουν». Αυτά τα έλαια επίσης έχουν πολύ άσχημη γεύση οπότε θα έχεις έναν ακόμη λόγο να μη τα βάλεις στο στόμα σου.

πινέλα μακιγιάζ σε βάζα-προτομές αρχαίων ελλήνων φιγούρων
© Pexels/ Rodnae Productions

Πλύσιμο των πινέλων μακιγιάζ
Αν με ρωτούσες λίγα χρόνια πριν θα σου έλεγα ότι προτιμώ να τα πετάω και να αγοράζω καινούργια παρά να κάθομαι να πλένω τακτικά τα πινέλα μακιγιάζ που χρησιμοποιώ. Αυτό όμως δεν είναι ούτε πρακτικό, ούτε οικολογικό, ούτε οικονομικό! Μια πολύ απλή μέθοδος καθαρίσματος είναι να γεμίσεις ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και να ρίξεις μέσα μια κουταλιά της σούπας σαμπουάν ή καθαριστικό πιάτων και μια κουταλιά ξίδι. Στη συνέχεια βουτάς τα πινέλα σου, τα αφήνεις να μουλιάσουν για 10 λεπτά περίπου, κάνεις απαλό μασάζ στις τρίχες, ξεβγάζεις καλά με άφθονο χλιαρό νερό και αφήνεις να στεγνώσουν. Θα εκπλαγείς με το πόσο καλύτερα θα απλώνουν το προϊόν και πόσους λιγότερους ερεθισμούς ή λιπαρότητα θα έχεις.

Ξανθιά κοπέλα καθισμένη στο έδαφος με τον ήλιο να φωτίζει το πρόσωπό της
© Pexels/ Lexa Nicole

Εφαρμογή αντηλιακού καθημερινά
Η εφαρμογή αντηλιακού SPF30 ή υψηλότερο κάθε μέρα του χρόνου είναι το πιο σημαντικό βήμα σε μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος για υγιές δέρμα. Οι υπεριώδεις ακτίνες από την έκθεση στον ήλιο προκαλούν πρόωρη γήρανση του δέρματος, η οποία συμβάλλει στη δημιουργία ρυτίδων και κηλίδων, στη διάσπαση του κολλαγόνου, ενώ μπορεί να προκαλέσει ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Η βιομηχανία της ομορφιάς γνωρίζοντας πόσο δυσκολευόμαστε (ή βαριόμαστε) να απλώνουμε τη μία στρώση πάνω από την άλλη κάθε πρωί (η σωστή σειρά είναι σέρουμ, ενυδατική, αντηλιακή, μέικαπ) έχει δημιουργήσει αντηλιακά με χρώμα και μέικαπ με δείκτη προστασίας.

Τα συνδυαστικά προϊόντα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινή ρουτίνα και αυξάνουν τις πιθανότητες να την τηρήσεις σε βάθος χρόνου. Στην τελική το καλύτερο αντηλιακό είναι αυτό που φοράς. Διάλεξε το προϊόν που σε εξυπηρετεί καλύτερα και μην το παραλείπεις ποτέ. Ειδικά αν ζεις στην Ελλάδα που έχουμε άφθονο ήλιο όλο το χρόνο!

Κοπέλα με γυρισμένη πλάτη κάνει μασάζ στα μαλλιά της με σαμπουάν που έχει αφρίσει
© Pexels/ Karolina Grabowska

Περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής
Συνήθως είμαστε τόσο απορροφημένες από την περιποίηση των ακρών των μαλλιών μας που κάνουν ψαλίδα/ σπάνε/ ξεθωριάζουν, που ξεχνάμε ότι και το τριχωτό της κεφαλής χρειάζεται φροντίδα. Η ήπια απολέπιση είναι το κλειδί για πιο πυκνά, υγιή και λαμπερά μαλλιά, μία φορά την εβδομάδα είναι το ιδανικό.

Το μασάζ με ένα εργαλείο φιλικό προς το νερό ή με τις άκρες των δαχτύλων δεν είναι μόνο χαλαρωτικό, αλλά μπορεί και να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών. Πιθανόν να σκέφτεσαι «ακόμα ένα βήμα στην ρουτίνα ομορφιάς» αλλά δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίπλοκο. Το έλαιο καρύδας ή το ξίδι μπορει να κάνει θαύματα στην ενυδάτωση του δέρματος εκεί και βοηθάει με θέματα πυτιρίδας και ξηροδερμίας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice