Τα τρία χρώματα σκιάς που ταιριάζουν απόλυτα με τα καστανά μάτια και δίνουν ένταση στο βλέμμα.
© Akram Huseyn / Unsplash

Ποια είναι τα ιδανικότερα χρώματα σκιάς για τα καστανά μάτια

Για ένα έντονο καστανό βλέμμα
  • A-
  • A+
Συμβουλές ομορφιάς: Τα τρία χρώματα σκιάς που ταιριάζουν απόλυτα με τα καστανά μάτια και δίνουν ένταση στο βλέμμα.

Είναι το πιο κοινό χρώμα ματιών στον πλανήτη. Κι ενώ στην πλειοψηφία μας θα θέλαμε να είμαστε γαλανομάτηδες (ένα από τα «θέλω» της ανθρώπινης ματαιοδοξίας), τελικά αντικρίζουμε τον μάταιο τούτο κόσμο με καστανή ίριδα. 

Ακόμα κι αυτό το συνηθισμένο χρώμα ματιών μπορούμε να το αναδείξουμε με την κατάλληλη σκιά και μερικά τσαλίμια του μακιγιάζ. Η χρωματική παλέτα που προσφέρεται είναι τεράστια. Άλλωστε το καφέ είναι ένα ουδέτερο χρώμα και στην πραγματικότητα ταιριάζει με τα όλα τα υπόλοιπα. Λαμβάνοντας υπόψη τα φετινά trends του μακιγιάζ -μεταλλικά smokey eyes, έντονο αϊλάινερ και ντίσκο μάτια αλά Euphoria-, νά ποιες είναι οι ιδανικές σκιές για ένα τέλειο καστανό βλέμμα. Άλλωστε, πλέον με τον κορωνοϊό και το απαραίτητο «αξεσουάρ» του, τις μάσκες, με τα μάτια μιλάμε εμείς…

Πράσινη σκιά 

moa-kiraly-navrzkv83d4-unsplash.jpg

Πράσινη σκιά σε καστανά μάτια
© Moa Király / Unsplash

Αν έχετε σκούρα καφέ μάτια, ας πούμε στο χρώμα της σοκολάτας, συνίσταται ένα πράσινο σμαραγδί. Αν είναι πιο ανοιχτόχρωμα, παίζουμε με το ευγενικό πράσινο της μέντας. Σε αυτή την περίπτωση η πούδρα πρέπει να είναι ουδέτερη μπεζ και το κραγιόν nude, ώστε να προτάσσεται το πράσινο χρώμα.

Χρυσοουδέτερη σκιά

camille-brodard-ftmpymnw_zq-unsplash.jpg

Χρυσή-ουδέτερη σκιά σε καστανά μάτια
© Camille Brodard / Unsplash

Η πιο ασφαλής επιλογή για καστανές. Μια ιριδίζουσα, φουτουριστική σκιά στο χρώμα της σκουριάς ή του χαλκού ή μπρονζέ δίνει λάμψη και βάθος στο βλέμμα και δημιουργεί μια απροσδόκητα όμορφη αίσθηση. Αν είστε πιο τολμηρές, δοκιμάστε μια αμιγώς χρυσή απόχρωση.

Μοβ σκιά

apostolos-vamvouras-lz0wrehld90-unsplash.jpg

Μοβ σκιά σε καστανά μάτια
© Apostolos Vamvouras / Unsplash

Το μοβ ταιριάζει τρελά με το καφέ. Μπορείτε να επιλέξετε από ένα απαλό λιλά μέχρι ένα μοβ μελιτζανί. Το μοβ έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με το λευκό του βολβού με εντυπωσιακά, καθηλωτικά και φωτεινά αποτελέσματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξανθιστική τεχνική σε κομμωτήριο
Μαλλιά κουβάρια: Πώς να ζητήσεις το σωστό χρώμα και κούρεμα
Ο έλληνας make up artist Γρηγόρης Πυρπύλης είναι ο νέος creative director του Hermès Beauty.
Γρηγόρης Πυρπύλης: Ο νέος creative director του Hermès Beauty
Back to top