Ξανθιστική τεχνική σε κομμωτήριο
© Unsplash
Beauty

Μαλλιά κουβάρια: Πώς να ζητήσεις το σωστό χρώμα και κούρεμα

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για να αποφύγετε τις υστερίες, τα κλάματα και τα δράματα στο κομμωτήριο.

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη |

Τέσσερα βήματα για να βρείτε το κομμωτήριο αλλά και το τέλειο χρώμα και κούρεμα για τα μαλλιά σας.

Όλες και σχεδόν όλοι έχουμε να διηγηθούμε μια προσωπική ιστορία-τραγωδία μετά από μια επίσκεψη στο κομμωτήριο. Συνήθως συμβαίνει το «άλλο ζήτησα, άλλο έκανε» ή το «όταν έλεγε ότι θα με κουρέψει 2 δάχτυλα, δεν κατάλαβα ότι εννοούσε… κάθετα» και άλλα παρόμοια περιστατικά. 

Και καθώς σιγά-σιγά φαίνεται ένα φως στην άκρη του τούνελ ονόματι «πανδημία», μια αλλαγή στην εμφάνισή μας θα τη χρειαστούμε. Από πού ξεκινάμε πάντα; Από τα μαλλιά! Για να μην πάτε λοιπόν για… μαλλί και βγείτε κουρέμενες, αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακουλουθήσετε. 

  1. Επιλέξτε τον επαγγελματία που σας ταιριάζει 

Σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη έναν έμπιστο κομμωτή/κομμώτρια (στο εξής θα γράφουμε κομμωτής χάριν συντομίας, συγχωρήστε μας) ή θέλετε να αλλάξετε «συνεργάτη» (λατρεύω να τους αποκαλώ έτσι), τότε δεν έχετε παρά να ζητήσετε συστάσεις. Μην ντραπείτε να ζητήσετε την επαφή από μια συνάδελφο που σας αρέσουν τα μαλλιά της, από μια άγνωστη στον δρόμο που περπατά και θαυμάζετε τα υπέρλαμπρα μαλλιά της ή ακόμα ζητήστε βοήθεια μέσα από ερώτηση στα social media -στην περίπτωσή μου τουλάχιστον αυτό το τελευταίο, δούλεψε! Μόλις καταλήξετε στις 1-2 επαφές, τσεκάρετε τη δουλειά τους μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβάζουν στους λογαριασμούς τους καθώς πλέον τα κομμωτήρια ανεβάζουν λίγο-πολύ ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς τους. 

Εξοπλισμός κομμωτηρίου
© Unsplash

  1. Κλείστε ένα προκαταρκτικό ραντεβού 

Αν σκοπεύετε να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή είτε σε χρώμα είτε σε κούρεμα, ζητήστε από τον κομμωτή σας μια σύντομη συνάντηση από κοντά. Δεν υπάρχει επαγγελματίας ο οποίος θα αρνηθεί να διαθέσει λίγη ώρα για να συζητήσετε την επικείμενη αλλαγή. Επίσης, ζητήστε να σας ενημερώσει για τις τεχνικές που προτείνει να ακολουθηθούν σε σχέση με  το επιθυμητό αποτέλεσμα και τέλος, μπορείτε πάντα να ζητήσετε τη συμβουλή ή δική του άποψη. Απλώς πείτε «αν δεν σας έλεγα τι έχω στο μυαλό μου, ποια είναι η δική σας πρόταση όπως βλέπετε τα μαλλιά μου». Πολλές φορές, η εμπειρία και το ταλέντο ενός κομμωτή μπορεί να σας βγάλει από τον προβληματισμό. 

Ξανθιστική τεχνική σε κομμωτήριο
© Unsplash

  1. Φωτογραφίες 

Αν θέλετε να μειώσετε τα πιθανά ρίσκα και την κακή συνεννόηση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι μια έρευνα στο internet. Βρείτε τα χρώματα και κουρέματα που σας αρέσουν, αποθηκεύστε τις φωτογραφίες και δείξτε τις στον κομμωτή σας. Αυτό θα βοηθήσει και εκείνον να καταλάβει ακριβώς τι έχετε κατά νου, και εσάς να αποφύγετε περιγραφές τύπου Γιώργου Κωνσταντίνου για το προφιτερόλ στη θρυλική ταινία «Χτυποκάρδια στα θρανία». 

 

  1. Ας είμαστε ρεαλιστές… 

Σε συνέχεια της προηγούμενης συμβουλής, καλό θα ήταν το χρώμα και το κούρεμα που ονειρεύεστε να είναι και ταυτόχρονα ρεαλιστικό. Για παράδειγμα, και ποια δεν θα ήθελε τις εντυπωσιακές καστανόξανθες μπούκλες της JLo (που στην τελική παραπάνω από τα μισά μαλλιά είναι τρέσες) ή το υπέροχο καρέ που τόλμησε στο παρελθόν η Sarah Jessica Parker;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Τα ερωτήματα που πρέπει να κάνετε στους εαυτούς σας είναι:

α) θα μου άρεσει πάνω μου αυτό το χρώμα/ κούρεμα; 

β) θα μπορώ να το διατηρήσω/ συντηρίσω στο μέλλον; 

γ) θα μπορώ να το διαχειριστώ στην καθημερινότητά μου;

δ) θέλω όντως να κάνω αυτήν τη μεγάλη αλλαγή ή φταίει ο χωρισμός και ο ανάδρομος Ερμής

Αν και είμαστε υπέρ των αλλαγών, συστήνουμε προσοχή γιατί καμιά φορά, αν δεν πρόκειται για απόφαση ώριμης σκέψης, το μετανιώνουμε πικρά και εμείς σας θέλουμε χαμογελαστές και γεμάτες αυτοπεποίθηση. 

Τέλος, ακόμα και αν προκύψει κάποια αστοχία ή τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένατε, θα σας μεταφέρω τη συμβουλή που μου είχε δώσει το μακρινό 2009 μια κυρία γύρω στα 80 (τότε) σε γνωστό κομμωτήριο του κέντρου. Εκεί που μοιρολογούσα πάνω από τα φριχτά «πετσοκομμένα» μου μαλλάκια με ακούμπησε στον ώμο και μου είπε «Αγάπη μου, τα μαλλιά δεν είναι δάχτυλα που άμα στα κόψουν δεν ξαναφυτρώνουν, τι κάθεσαι και σκας;». Μακάβριο μεν, μεγάλη αλήθεια δε. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice