Συμβουλές ομορφιάς: 4 «κανόνες» του μακιγιάζ που μπορείς άνετα να αγνοήσεις, καθώς δεν ταιριάζουν σε όλα τα δέρματα.
© Damir Spanic / Unsplash
Beauty

4 «κανόνες» του μακιγιάζ που μπορείς άνετα να αγνοήσεις

Και να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη και το μέικ απ σου πιο φυσικό

Συμβουλές ομορφιάς: 4 «κανόνες» του μακιγιάζ που μπορείς άνετα να αγνοήσεις, καθώς δεν ταιριάζουν σε όλα τα δέρματα.

Ακούμε τους ειδικούς σε θέματα ομορφιάς, διαβάζουμε τους «κανόνες» τους, προσπαθούμε να τους τηρούμε με ευλάβεια. Όμως, με τον καιρό και τον πειραματισμό αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι όλα για όλους. Κάποια πράγματα που ακούμε και διαβάζουμε ίσως θα έπρεπε να μπαίνουν από το ένα αυτί και να βγαίνουν από το άλλο.

Επειδή ο χρόνος μας είναι πολύτιμος για να σπαταλιέται σε ανούσιες κινήσεις, ας αποφασίσουμε, τουλάχιστον όσον αφορά την ομορφιά μας, πώς θα νιώθουμε και θα φαινόμαστε ομορφότεροι στον λιγότερο δυνατό χρόνο. Οπότε ας δούμε τι λειτουργεί σε μας προσωπικά και τι από όσα μας συμβουλεύουν οι διάφοροι μπορεί άνετα να αγνοηθεί.

taylor-heery-7tz7i7naq8c-unsplash.jpg
© Taylor Heery on Unsplash

Μη βγάζεις τα φρύδια σου
Αν τα φρύδια σου έχουν ένα ωραίο σχήμα ή είναι όσο πρέπει γεμάτα, δεν χρειάζεται να μαδιέσαι με τα τσιμπιδάκια. Στο φυσικό μακιγιάζ δεν κολλάει ένα ευθύγραμμα λεπτό φρύδι σαν της Μαρλέν Ντίντριχ· άλλωστε δεν είναι και της μόδας. Στην περίπτωση που τα φρύδια σου είναι υπερβολικά απείθαρχα, τα περνάς με ένα τζελ και θα τα επαναφέρεις στην τάξη. Απλό.

william-priess-11uqcewgxfo-unsplash.jpg
© William Priess / Unsplash

Μην παίρνεις μέικ απ στο χρώμα του δέρματός σου
Ακούγεται παράλογο, αλλά δεν είναι: το μέικ απ ίσως θα πρέπει να είναι έναν τόνο πιο σκούρο από τον τόνο του δέρματός σου. Έτσι παίρνεις μια πιο ηλιοκαμένη, θερμή όψη, που εξαφανίζει τις φυσικές χλωμάδες.

danielle-peterson-al8d0p9wznw-unsplash.jpg
© Danielle Peterson / Unsplash

Μη χρησιμοποιείς μολύβι χειλιών
Τα lip liners είναι ξανά στη μόδα, όμως είναι ένα trend που δεν προσφέρεται για ξηρά χείλη. Το μολύβι, αν και γεμίζει τα χείλη και τα κάνει να φαίνονται σαρκώδη, στην πραγματικότητα επιδεινώνει την ξηρότητα και το ξεφλούδισμά τους.

pexels-mart-production-7290620.jpg
© MART PRODUCTION / Pexels

Όχι στο ανοιχτόχρωμα κονσίλερ κάτω από τα μάτια
Μας λένε ότι ένα ανοιχτόχρωμο κονσίλερ κάτω από τα μάτια εξαφανίζει αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες. Ισχύει, αλλά το αποτέλεσμα πολλές φορές δείχνει περίεργο. Ίσως θα πρέπει να σκεφτείς τη λύση ενός κονσίλερ στο χρώμα του μέικ απ ή ένα τσικ πιο βερικοκί, για να εξουδετερώσεις τη μοβ απόχρωση των μαύρων κύκλων και να καταλήξεις σε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice