Γυναίκα στο γυμναστήριο με στιλ
© Unsplash
Beauty

5 tips για να είσαι φρέσκια και στιλάτη μετά το γυμναστήριο

Τα dos and don’ts στην εμφάνισή σας μετά τη γυμναστική. Ποια καλλυντικά πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας.

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη |

Tips για τις εμφανίσεις σας μετά το γυμναστήριο. Τι να φορέσετε, ποια καλλυντικά να χρησιμοποιήσετε.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά την επίσκεψή μας στο γυμναστήριο, προκύπτει μια πρόσκληση για καφέ ή κανονίζουμε ένα χαλαρό φαγητό με φίλους. Άλλοτε, το πρόγραμμα προβλέπει πρωινή γυμναστική και στη συνέχεια βουρ στο γραφείο. Με τη φριχτή κίνηση που επικρατεί ειδικά τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα, το να προλάβετε να περάσετε από το σπίτι για να ετοιμαστείτε μπορεί να μοιάζει απίθανό οπότε εμείς σας δίνουμε μικρά tips για να κυκλοφορείτε περιποιημένη και μετά τη γυμναστική.

  1. Μπανάκι- μανάκι

    Γυναίκα στο μπάνιο με πετσέτα στα μαλλιά
    © Unsplash

Όλα τα γυμναστήρια, από τα πιο μεγάλα μέχρι τα μικρά-τύπου personal διαθέτουν μια ντουζιέρα. Μετά τη γυμναστική σας λοιπόν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι ένα γρήγορο έστω ντουζάκι. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι σαγιονάρες για να πατήσετε άφοβα στο ντουζ, μια πετσέτα σώματος, ένα αφρόλουτρο (ιδανικά σε συσκευασία ταξιδίου για να μην κουβαλάτε βάρος) και βέβαια αποσμητικό. Θα νιώσετε αμέσως ανανεωμένη και ξεκούραστη .

  1. Ξηρό σαμπουάν

    Γυναίκα μια πιασμένα μαλλιά
    © Unsplash/ Ηenri Lajarrige

Αν έχετε κάνει αερόβια άσκηση, το πιθανότερο είναι να έχετε ιδρώσει «από την κορυφή μέχρι τα νύχια» κυριολεκτικά. Καθώς το λούσιμο των μαλλιών είναι για τις περισσότερες από εμάς χρονοβόρα υπόθεση στην οποία πρέπει να κουβαλήσετε εκτός των άλλων σαμπουάν, μαλακτικές, λάδια, χτένες και να σας περισσέψει κι ένα 20’ για στέγνωμα, αυτό που προτείνουμε είναι το ξηρό σαμπουάν (dry shampoo). Κυκλοφορούν στην αγορά πολλών ειδών και για όλους τους τύπους μαλλιών. Τα βήματα είναι απλά: αρχικά στεγνώνετε τις ρίζες με το πιστολάκι σε χαμηλή ένταση και θερμοκρασία και στη συνέχεια ψεκάζετε από απόσταση με το ξηρό σαμπουάν το οποίο απορροφά την όποια λιπαρότητα, μυρίζει φρεσκάδα και δίνει ωραίο όγκο στα μαλλιά σας. Βέβαια, τα μαλλιά θα πρέπει να είναι καθαρά και λουσμένα και να έχετε απλώς ιδρώσει… αν είναι η μέρα σας για λούσιμο, καλό θα ήταν να μην το παρακάμψετε.

  1. Ετοιμάστε την τσάντα της γυμναστικής από την προηγούμενη

    Ρούχα γραφείου μετά τη γυμναστική
    © Unsplash

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να μην ξεχάσετε τίποτα είναι να ετοιμάσετε την τσάντα σας από την προηγούμενη μέρα. Σκεφτείτε τι έχετε σκοπό να φορέσετε (και τα ανάλογα εσώρουχα για το ρούχο), τα αξεσουάρ, τις κάλτσες και τα παπούτσια. Έτσι θα τα έχετε όλα σε τάξη και το κεφάλι σας ήσυχο. Είναι σίγουρη συνταγή και σας τη γράφει άνθρωπος που μες τον πρωινό πανικό να τα ετοιμάσει όλα, έχει πάρει διαφορετικό ζευγάρι μαύρα μποτάκια με διαφορά 5 πόντων στο τακούνι και περπατούσε όλη μέρα σαν τον Τζάκ Σπάροου (ναι-ναι το έχω κάνει ΚΑΙ αυτό!).

  1. Σαπούνι και κρέμα προσώπου στα SOS

    Γυναικεία περιποίηση προσώπου
    © Unsplash

Αυτά είναι τα δυο προϊόντα που δεν πρέπει να παραλείπετε. Μετά τη γυμναστική και καθώς θα έχετε ιδρώσει, είναι πολύ σημαντικό να πλύνετε το πρόσωπό σας με το σαπούνι που χρησιμοποιείτε στην ρουτίνα σας, να ταμπονάρετε καλά με χαρτί (αποφύγετε τις πετσέτες) και να εφαρμόσετε την ενυδατική σας. Το πρόσωπό σας θα ακτινοβολεί και επίσης θα δεχτεί πιο εύκολα τυχόν μακιγιάζ.

  1. Athleisure

    Athleisure στυλ της μόδας
    © Unsplash

Αν μετά τη γυμναστική έχετε κανονίσει βόλτα, δεν χρειάζεται να κουβαλάτε πολλά ρούχα μαζί σας. Μπορείτε να υιοθετήσετε ένα athleisure look που σημαίνει ότι συνδυάζετε πιο αθλητικά κομμάτια που ήδη φοράτε με ένα λαμπερό τοπ ή ένα ροκ jacket. Για παράδειγμα μπορείτε να φορέσετε ένα μαύρο κολάν με λευκά sneakers και από πάνω ένα oversized σακάκι, τα κοσμήματά σας και κόκκινο κραγιόν- θα κάνετε θραύση, σας το εγγυώμαι!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice