Πέντε tips για να αφαιρέσεις το βερνίκι νυχιών με φυσικό τρόπο και με πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι, αν δεν υπάρχει ασετόν.
© Karolina Grabowska / Pexels
Beauty

Πέντε φυσικοί τρόποι για να αφαιρέσεις το βερνίκι νυχιών χωρίς ασετόν

5 φυσικοί εναλλακτικοί τρόποι για πιο υγιή και όμορφα νύχια

Συμβουλές ομορφιά: Πέντε tips για να αφαιρέσεις το βερνίκι νυχιών με φυσικό τρόπο και με πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι, αν δεν υπάρχει ασετόν.

Το παραδοσιακό ασετόν αφαιρεί γρήγορα και αποτελεσματικά τα νύχια από το βερνίκι, αλλά αποτελείται από σκληρές χημικές ουσίες. Αν ψάχνετε κάτι λιγότερο επιβλαβές, δοκιμάστε μερικές εναλλακτικές μεθόδους την επόμενη φορά που θα θελήσετε να βγάλετε το μανό και να αλλάξετε χρώμα. Θα πρέπει ωστόσο να οπλιστείτε με υπομονή, γιατί η διαδικασία θα είναι περισσότερο χρονοβόρα από τη συνήθη. Σημαντικό: Πριν ξεκινήσετε, καλό είναι να μουλιάσετε τα νύχια σας σε χλιαρό νερό.

Οινόπνευμα ή αντισηπτικό
Βάλτε λίγη ποσότητα οινοπνεύματος ή απολυμαντικού χεριών σε ένα βαμβάκι και τοποθετήστε το στα νύχια σας για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τρίψτε μπρος πίσω, μέχρι να φύγει το μανό. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα άρωμα που έχει ως βάση το οινόπνευμα. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε περισσότερο προϊόν και περισσότερο τρίψιμο. Αν επιλέξετε τη μέθοδο του οινοπνεύματος ή του αντισηπτικού, που αφυδατώνουν το δέρμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια μια ενυδατική κρέμα ή ένα λαδάκι, για να σώσετε τα πετσάκια και το δέρμα που περιβάλλει τα νύχια.

Λευκό ξίδι με χυμό πορτοκαλιού
Αναμείξτε λίγο χυμό πορτοκαλιού με λίγο λευκό ξίδι και θα έχετε μια σπιτική οικολογική λύση για την αφαίρεση του βερνικιού νυχιών. Βρέξτε ένα βαμβάκι με το μείγμα και αφήστε το στα νύχια σας για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τρίψτε μέχρι τα νύχια να μείνουν λαμπίκο.

Λεμόνι
Βάλτε μια φέτα λεμονιού ή χυμό λεμόνι στα νύχια σας. Αφήστε το λίγη ώρα να απορροφηθεί από το βερνίκι και στη συνέχεια τρίψτε.

Λακ
Ναι, η λακ μπορεί να λειτουργήσει ως ασετόν, ιδίως αν το βερνίκι έχει ξεφτίσει στις άκρες. Βρέξτε ένα βαμβάκι με λακ και τυλίξτε το γύρω από το δάκτυλο. Η λακ επίσης αφαιρεί χωρίς ατυχήματα αποχρωματισμού το βερνίκι που έχει πέσει σε χαλί ή σε ρούχα. Οπότε κρατήστε και αυτό το tip.

Σόγια
Η σόγια χρησιμοποιείται ως συστατικό για τη δημιουργία καθαριστικών βερνικιών χωρίς ακετόνη. Είναι η πιο ήπια επιλογή, αλλά απαιτεί υπομονή, καθώς για να δράσει θα χρειαστεί μερικά λεπτά παραπάνω.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice