Σελένα Γκόμεζ: Αυτά είναι τα μυστικά και οι συμβουλές ομορφιάς μιας γυναίκας που βάφεται από τα 7 της χρόνια.
© www.instagram.com/selenagomez
Beauty

Σελένα Γκόμεζ: Ποια τα μυστικά και η ρουτίνα ομορφιάς της

Η ποπ σταρ αντιμετωπίζει το θέμα «ομορφιά» μέσα από ένα ολοκληρωμένο lifestyle

Σελένα Γκόμεζ: Αυτά είναι τα μυστικά και οι συμβουλές ομορφιάς μιας γυναίκας που βάφεται από τα 7 της χρόνια.

Η Σελένα Γκόμεζ είναι μια από τις πιο όμορφες, λαμπερές και καλομακιγιαρισμένες γυναίκες της σοουμπίζ. Το βλέπεις σε όλες τις εμφανίσεις και τις φωτογραφήσεις της. Όντας φεγγαροπρόσωπη, έχει βρει τον τρόπο να «σηκώνει» ψηλά τα ζυγωματικά της με την κατάλληλη τοποθέτηση του ρουζ και να δίνει μάκρος στο πρόσωπο, ενώ με τις σκιές των ματιών μεγαλουργεί. 

Πέρα από το πρακτικό κομμάτι, το οποίο το κατέχει, κατά τα φαινόμενα, πολύ καλά, η σταρ εξομολογείται πως βίωσε διάφορες ψυχολογικές διακυμάνσεις σε σχέση με την εμφάνισή της. Μπαίνοντας από μικρή στον κόσμο του θεάματος, χειραγωγούσε το πρόσωπό της με όπλο της το μέικ απ, ώστε να δείχνει μεγαλύτερη από την ηλικία της. «Βάφομαι από την ηλικία των 7 χρονών» επισημαίνει μια προβληματική πτυχή που ισχύει για όλα τα παιδιά-θαύματα. «Αισθάνομαι ότι υπήρξα μπερδεμένη όσον αφορά το θέμα. Ήμουν πολύ μικρή όταν δούλευα στο σόου της Disney. Επαγγελματίες επιμελούνταν το μακιγιάζ μου, και ξαφνικά έδειχνα 25 χρονών ενώ ήμουν 16. Όλο αυτό με έκανε να αμφισβητώ την ομορφιά μου» λέει. 

Οι ανασφάλειες και η χαμηλή αυτοεκτίμηση στα χρόνια των social media και της εποχής των συγκρίσεων επηρεάζουν ακόμα περισσότερο την ψυχική υγεία των ατόμων, υπογραμμίζει η Γκόμεζ. «Έχω πέσει θύμα της επιθυμίας να αλλάξω το πρόσωπό μου. Να κάνω πράγματα γιατί έβλεπα ποιες ήταν οι επικρατούσες τάσεις».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Μεγαλώνοντας ανέκτησε την αυτοπεποίθησή της. Πλέον για εκείνη το μακιγιάζ είναι μια αυστηρά προσωπική επιλογή κι όχι ένα «επιβεβλημένο καθήκον», μια διασκεδαστική διαδικασία, που φέρνει χαρά. 

Πάντως η Σελένα Γκόμεζ αντιμετωπίζει το θέμα ομορφιά ολιστικά. Προσέχει τη διατροφή της, γυμνάζεται, ακολουθεί πιστά τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός της. Τα μυστικά της είναι απλά και συνοψίζονται στα εξής: 

  • Ξεκινά τη μέρα της απαρέγκλιτα με γυμναστική. Πιστεύει ότι η καλή προπόνηση κάνει θαύματα. Στόχος της να είναι σε φόρμα κι όχι να καίει θερμίδες και να είναι αδύνατη. Όταν της το επιτρέπει ο χρόνος και οι υποχρεώσεις της, κάνει ατμόλουτρο ώστε να βγει στον κόσμο χαλαρή και αναζωογονημένη. 
  • Μετά την άσκηση, προχωρά σε καθαρισμό και τόνωση του προσώπου της και απλώνει την ενυδατική της, παρά το γεγονός ότι έχει λιπαρό δέρμα. Χρησιμοποιεί ελάχιστο μακιγιάζ, δε φορά ποτέ κραγιόν, παρά μόνο στις περιπτώσεις που το απαιτεί η δουλειά της. Στα χείλη βάζει μόνο ορό για να τα διατηρεί ενυδατωμένα. Στο τέλος της ημέρας, πάντα μα πάντα πλένει το πρόσωπό της για να αφαιρέσει τους ρύπους και τα υπολείμματα μακιγιάζ. 
  • Ένα πολύ σημαντικό μέλημά της είναι τα μαλλιά της. Πολλές φορές πριν κοιμηθεί απλώνει κοντίσιονερ, τυλίγει το κεφάλι της με μια πετσέτα και ξεβγάζει το πρωί. Λούζεται 1 με 2 φορές την εβδομάδα κι όχι κάθε μέρα, χρησιμοποιώντας ανάμεσα στα λουσίματα ένα ξηρό σαμπουάν. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice