Συμβουλές ομορφιές: Πώς να κάνετε πεντικιούρ στο σπίτι - Τι κάνουμε με το βερνίκι και την ενυδάτωση.
Juja Han / Unsplash
Beauty

6 συμβουλές για σπιτικό πεντικιούρ

Γιατί και τα νύχια των ποδιών θέλουν την περιποίησή τους

Συμβουλές ομορφιές: Πώς να κάνετε πεντικιούρ στο σπίτι - Τι κάνουμε με το βερνίκι και την ενυδάτωση.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του χρόνου που επιβάλλεται ένα ρεκτιφιέ ποδιών. Μετά από μήνες μέσα σε μπότες και χοντροπάπουτσα, αρχίζουμε να φοράμε σανδάλια, πέδιλα και σαγιονάρες. Οπότε θα φανούν και τα νύχια μας που έμειναν παραμελημένα τον χειμώνα.

Ας δούμε μερικές συμβουλές σπιτικό πεντικιούρ, δηλαδή για το πώς να ομορφύνουμε αλλά και πώς να διατηρήσουμε υγιή τα νυχάκια των ποδιών μας.

Κάνουμε πού και πού ένα διάλειμμα στο βάψιμο
Το βερνίκι στα νύχια των ποδιών δεν παθαίνει τίποτα. Δεν είναι όπως στα χέρια, που με το που πλύνουμε δυο-τρεις φορές τα πιάτα, ξεφτίζει. Αυτό σημαίνει μεγάλη ευκολία, αφού σχεδόν ποτέ δεν ξεβάφουμε τα πόδια μας. Απλώς, όταν μεγαλώνουν τα νύχια, τα περνάμε ένα χέρι. Λάθος μας, ωστόσο, αφού πού και πού τα νυχάκια θέλουν ένα διαλειμματάκι για να αναπνεύσουν. Όταν τα ξεβάφουμε, βλέπουμε και αν έχουν υποστεί βλάβες. Μπορούμε να κρατήσουμε καθαρά τα νύχια μας από μερικές ώρες μέχρι μερικές μέρες. Αφού τα περάσουμε με ασετόν ή με όποιον άλλον φυσικό τρόπο επιλέξουμε, μουλιάζουμε τα πόδια μας σε μια λεκανίτσα με ζεστό αλατόνερο, για να φύγουν όλα τα χημικά.

Χρησιμοποιούμε μια βάση πριν το βερνίκι
Αν και είναι δελεαστικό να πάρουμε το πινελάκι του βερνικιού και να βάψουμε τα νύχια μας, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε πιο πριν μια βάση από τα ειδικά προϊόντα. Τα βερνίκια έχουν στα συστατικά τους διάφορες χημικές ουσίες που εισχωρούν στο νύχι και μπορεί να το βλάψουν, να το ασπρίσουν ή να το κιτρινίσουν, να το κάνουν εύθραυστο και ευεπίφορο σε ξεφλουδίσματα. Αν, πάλι, δεν παρατηρούμε βλάβες παρά το γεγονός ότι δεν απλώνουμε βάση, συνεχίζουμε στο ίδιο τέμπο.

Το λαδάκι κάνει θαύματα
Οι μανικιουρίστες εκθειάζουν τις αρετές των ελαίων και δεν έχουν άδικο. Απλώνουμε στα νύχια μας λίγο λαδάκι, είτε ειδικό για νύχια είτε από αυτό με το οποίο ενυδατώνουμε τα πόδια μας, και κάνουμε ελαφρύ μασάζ σε στεγνά νύχια. Θα κάνει θαύματα στην ενυδάτωση και την υφή τους.

Η λίμα να είναι ξύλινη
Οι μεταλλικές λίμες είναι πια πασέ. Λιμάρουμε τα στεγνά μας νύχια, για να τους δώσουμε το επιθυμητό σχήμα, με μια ξύλινη ή χάρτινη λίμα. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε στην πίεση και το τρίψιμο, απαλές κινήσεις αρκούν.

Και τα δάχτυλα θέλουν την ενυδατική τους
Συνήθως, όταν απλώνουμε την ενυδατική κρέμα στο σώμα μας, φτάνουμε μέχρι τον αστράγαλο κι εκεί σταματάμε. Άντε το πολύ, να κάνουμε και μια περασιά από τη φτέρνα. Σαν να λέμε ότι βάζουμε κρέμα στο πρόσωπο και αφήνουμε στεγνό το μέτωπο! Λάθος, μεγάλο λάθος. Και τα δάχτυλα και τα νύχια των ποδιών χρειάζονται ενυδάτωση, για να αποφεύγονται σχισίματα και ξηροδερμίες. Αν θέλουμε να λειτουργήσουμε σαν επαγγελματίες ποδίατροι, θα πρέπει να προμηθευτούμε τις ειδικές κρέμες για τα πόδια, οι οποίες περιέχουν ουρία και είναι ιδανικές για τις ανάγκες του συγκεκριμένου δέρματος. Αλλά τέλος πάντων, δεν είναι καιρός για έξοδα, και η απλή body lotion κάνει δουλίτσα.

Κατά το κιθαρίστας ή ντράμερ, νυχοκόπτης ή ψαλίδι
Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα, ό,τι μας βολεύει καλύτερα. Ένα άλλο άκυρο δίλημμα είναι αν κόβουμε τα νύχια μας στεγνά ή μετά από το ντουζάκι. Όποτε θέλουμε τα κόβουμε, δεν θα μας πείτε τι θα κάνουμε! Το βασικό είναι να μην κόβουμε τα νύχια σύριζα, αλλά να αφήνουμε λίγο λευκό στην άκρη, να ακολουθούμε το σχήμα του ποδιού και να βεβαιωθούμε στο τέλος ότι δεν υπάρχουν αιχμηρές γωνίες.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice