Συμβουλές ομορφιάς: Τα 7 πιο δημοφιλή trends στο μακιγιάζ για το καλοκαίρι του 2022 και πώς θα τα δημιουργήσεις.
© Ayo Ogunseinde / Unsplash
Beauty

Τα 7 trends στο μακιγιάζ για το καλοκαίρι του 2022

Οι τάσεις, τα χρώματα, τα τρικάκια

Συμβουλές ομορφιάς: Τα 7 πιο δημοφιλή trends στο μακιγιάζ για το καλοκαίρι του 2022 και πώς θα τα δημιουργήσεις.

Σύμφωνα με το οικονομικό ρεπορτάζ, τα προϊόντα μακιγιάζ (κραγιόν, ρουζ, σκιές, μάσκαρα και λοιπά) στο πρώτο τετράμηνο του 2022 είδαν αύξηση πωλήσεων της τάξης του 22%, την ίδια στιγμή που οι πωλήσεις των προϊόντων περιποίησης (κρέμες, όροι κλπ) αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με πέρσι. Σε αντίθεση με τα έτη της πανδημίας και των εγκλεισμών, που η ανθρωπότητα την έπεσε στη φροντίδα του δέρματος περιφρονώντας το μέικ-απ, το 2022 η τάση αλλάζει άρδην. Τα νούμερα της αγοράς δείχνουν ότι ίσως αρχίζουμε να ξεπερνάμε το τραύμα του covid.

Αρκετά όμως με τα νούμερα και τις εκτιμήσεις, ας περάσουμε στην πράξη. Οι περισσότεροι δεν ρισκάρουμε στο μακιγιάζ μας. Έχουμε βρει εκείνο που μας πηγαίνει και δεν το αλλάζουμε εύκολα. Ωστόσο, χρειάζεται πού και πού μια ανανέωση, έστω και μικρή, για να μη βαριόμαστε. Κάθε φορά που αλλάζει η εποχή και βγαίνουν τα νέα trends, ένας πειραματισμός μπορεί να μας οδηγήσει σε κάτι διαφορετικό και υπέροχο.

Οι 7 πιο διαδεδομένες τάσεις για το καλοκαίρι του 2022 είναι απλές και θα σας οδηγήσουν μπροστά στον καθρέφτη να τις δοκιμάζετε με ζέση στο πρόσωπό σας.

Έντονα χείλη σε «άβαφο» πρόσωπο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Το κραγιόν στα χείλη είναι έντονο, με τα χρώματα που επικρατούν να είναι τα ροζ, τα μπορντό, τα καφέ, τα κόκκινα. Το κλειδί για να αναδειχτούν τα χείλη είναι το υπόλοιπο πρόσωπο να έχει στιλ No-Makeup. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι τελείως άβαφο, αλλά ότι έχει μακιγιάζ που δε βαραίνει. Το φινίρισμα είναι ματ.

Γυαλιστερά χείλη

Χείλη με lip gloss
© Cesar La Rosa / Unsplash

Έφυγαν οι μάσκες και γύρισαν τα lip gloss. Στα χρώματα είναι μεγάλη η γκάμα: ξεκινώντας από το άχρωμο φτάνουμε στα έντονα κόκκινα. Το παν είναι να υπάρχει γυαλάδα πάντως.

Έντονα φρύδια

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Park 박니나 (@ninapark)

Τα φρύδια είναι γεμάτα και «καραμανλίδικα» για άλλη μια σεζόν. Αποτελούν βασικό σημείο εστίασης της ομορφιάς εδώ και μερικά χρόνια, και ποιος να μας το έλεγε παλιά. Anyway, γεμίζουμε τα φρύδια με ένα μολύβι φρυδιών με πολύ λεπτή μύτη, προσθέτοντας όγκο, όχι όμως και βάρος. Στη συνέχεια τα βουρτσίζουμε ώστε να λειάνουμε τις παχιές γραμμές του μολυβιού. Αν πετάνε τριχίτσες, τις «δαμάζουμε» με το ειδικό μαλακτικό τζελ.

Έντονο ρουζ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JO COOPS (@joannacoops)

Τα ρουζ επέστρεψαν το φετινό καλοκαίρι, φιλοδοξώντας να αλλάξουν την εμφάνισή μας, να μας φωτίσουν «τρισδιάστατα» και να μας κάνουν να δείχνουμε ηλιοφιλημένες. Πώς εφαρμόζεται: Βάλτε ένα ανοιχτόχρωμα ρουζ σε όλα τα μάγουλα. Στη συνέχεια, πάρτε ένα σκουρόχρωμο, απλώστε το στα ψηλότερα σημεία των ζυγωματικών και τραβήξτε προς τους κροτάφους.

Μονόχρωμες σκιές

Τα μάτια γίνονται πιο διακριτικά. Οι σκιές είναι ημιδιαφανείς και χρησιμοποιούνται μονοχρωματικά. Ξεχάστε τον συνδυασμό δύο χρωμάτων, απλώστε μία σε όλο το καπάκι με φειδώ. Από την άλλη, να σημειώσουμε πως στα trends του TikTok ισχύει το αντίθετο, δηλαδή τα νέον έντονα χρώματα στα μάτια.

Φτερωτό ή χρωματιστό eyeliner

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Το eyeliner που έχει σχήμα φτερού στην εξωτερική γωνία είναι must. Ανοίγει το μάτι και μπορεί να εφαρμοστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να ταιριάζει στο σχήμα και το στιλ των ματιών σας. Επίσης, αφήνουμε στην άκρη τα μαύρα και βουτάμε στα φωτεινά, χρωματιστά eyeliner. Τα κίτρινα, τα μπλε και τα λιλά είναι τα πιο δημοφιλή.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice