Η παρέα του Hair Dresser Stylish (Ειρήνη, Σοφία, Μαρουά Ελ Ανταγουί, Τζένη, Nassause)
Η παρέα του Hair Dresser Stylish (Ειρήνη,Nassause, Μαρουά Ελ Ανταγουί, Τζένη) © Άγγελος Μπαλατσούκας
Beauty

Hair Dresser Stylish: To κομμωτήριο για να φτιάξεις afro look μαλλιά

Η Ειρήνη και η Σοφία Oυκπέμπορ δημιουργούν ξεχωριστές box braids και μας δίνουν tips για τo afro hair look

Hair Dresser Stylish: Η Ειρήνη και η Σοφία Oυκπέμπορ, που ειδικεύονται στα afro hairs δίνουν χρήσιμα tips για να πετύχουμε το hot look του καλοκαιρού

«Μας αρέσουν οι πλεξούδες, επειδή είναι στην κουλτούρα μας αλλά μας αρέσει, επίσης, να φροντίζουμε τα φυσικά μας μαλλιά». Αυτό λένε σε κάθε επισκέπτη τους οι Ειρήνη και Σοφία Oυκπέμπορ, οι αφροελληνίδες δίδυμες αδερφές με καταγωγή από τη Νιγηρία που βρίσκονται πίσω από το Hair Dresser Stylist, κομμωτήριο που ειδικεύεται στα σπαστά και τα afro μαλλιά. Δυο κοπέλες με χαμόγελο αστραφτερό που σου φτιάχνουν τη διάθεση, ευγένεια -φυσικά δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου πάνω από τα afro looks που έχουν επιλέξει- μέσα σε έναν μοντέρνο χώρο ντυμένο στα χρώματα της φύσης. Νομίζω στάθηκα αρκετά λεπτά απλώς να παρατηρώ τον χώρο, τα θετικά του vibes και, κυρίως, τους πίνακες με Αφρικανές γυναίκες σε διάφορες στιγμές της ζωής τους. African style σε κάθε του τοίχο και αίσθηση.

H Ειρήνη και η Σοφία Oυκπέμπορ
© Hair Dresser Stylish

Χτενίσματα για afro hair, βίντεο με tips για afro φριζάρισμα, αστείες εικόνες για bad afro hair days, curls problem και άλλα πολλά μπορεί να βρει κανείς στη σελίδα τους στα social media my curls.gr όπου συγκεντρώνουν φανατικό κοινό. Οι ίδιες μοιράζονται μαζί μας tips και συμβουλές για τα afro μαλλιά και τα κοτσιδάκια που είναι από τα αγαπημένα καλοκαιρινά trends διαχρονικά.

Η παρέα του Hair Dresser Stylish
© Hair Dresser Stylish

Το Hair Dresser Stylish δημιουργήθηκε για να μοιράσουν τις πολιτιστικές τους γνώσεις και ικανότητες με τον υπόλοιπο afro και μη κόσμο, και να κάνουν τους Αφρικανούς να νιώθουν ότι και στην Αθήνα υπάρχει κάποιος ειδικός για τα φυσικά μαλλιά τους. Θα μας πουν: «Πάντα υπήρχε η ανάγκη να βρούμε τον σωστό τρόπο περιποίησης των μαλλιών μας, γιατί μεγαλώναμε σε μια χώρα όπου δεν ήταν γνωστό αυτό το είδος τρίχας. Στο σχολείο, επειδή τα αφρικανικά χτενίσματα ήταν πολύ ασυνήθιστα, οι συμμαθητές μας συνήθιζαν να μας κάνουν αμέτρητες ερωτήσεις για τα μαλλιά μας. Καθώς μεγαλώσαμε μάθαμε την τέχνη της αφρικανικής κομμωτικής από τη μαμά και τη θεία μας, παρακολουθώντας όμως πολύ Αφροαμερικανούς YouTubers παρατηρήσαμε ότι δεν βρίσκαμε τα προϊόντα που προωθούσαν στην Ελλάδα.  Έτσι, αποφασίσαμε να τα παίρνουμε από το εξωτερικό παρόλο που τα μεταφορικά ήταν ακριβά και ο χρόνος παράδοσης μεγάλος. Μετά τις σπουδές μας στα οικονομικά, επιλέξαμε να παρακολουθήσουμε τη σχολή κομμωτικής, ενώ παράλληλα θέλαμε να ανοίξουμε και ένα αντίστοιχο κατάστημα που θα ειδικεύεται σε αυτό. Μάθαμε κάποια βασικά εκεί αλλά δυστυχώς η λέξη afro δεν υπήρξε πουθενά στο βιβλίο. Το 2017 αποφασίσαμε να κάνουμε δύο μεγάλα ταξίδια, το πρώτο ήταν στην Αφρική, ώστε να μάθουμε εκεί περισσότερα για τα φυσικά έλαια που είναι σημαντικά, και το δεύτερο ήταν στην Αμερική, όπου εκεί από απλούς καταναλωτές κάναμε μια έρευνα σχετικά με τα προϊόντα που χρησιμοποιούν. Έπειτα επικοινωνήσαμε με εταιρείες για να κλείσουμε συνεργασίες για την Ελλάδα».

Τα κορίτσια περιγράφουν πως για οικονομικούς λόγους δεν είχαν καταφέρει να ανοίξουν το κατάστημα που επιθυμούσαν εκείνο το διάστημα, αλλά δεν έχασαν τον στόχο τους. Ξανακάνουν, λοιπόν, ένα δεύτερο ταξίδι στην Αμερική το 2018 και παράλληλα παίρνουν την έγκριση το 2019 προκειμένου να ανοίξουν το φυσικό τους κατάστημα.

«Καταφέραμε να έχουμε έτοιμο το κατάστημα τον Μάρτιο 2020, αλλά τότε έσκασε και το απαγορευτικό της πρώτης καραντίνας. Από το φυσικό κατάστημα γρήγορα περάσαμε στο ηλεκτρονικό για τα προϊόντα μας. Η Μάρω, η κολλητή μας, που πλέον εμφανίζεται σε πολλά από τα βίντεό μας, ήταν αυτή η οποία μας ενθάρρυνε να ξεκινήσουμε ένα κανάλι στο YouTube για afro girls. Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε και δεχόμαστε τηλεφωνήματα και μηνύματα από κόσμο που μας βρίσκει μέσα από τα social media και μας δίνουν πολύ θετικό feedback».

@mycurls.gr Braids or Afro? Διάλεξε το αγαπημένο σου. @Hairdresserstylish #curlyhair ♬ Look At Me Now - Daniiel Ortegaa

Afro hair is the old and new black

«Το afro μαλλί που έχουν οι περισσότεροι Αφρικανοί δεν είναι απλά σγουρό, έχει διαφορετική υφή και απορρίπτει όλη την τεχνική και τη θεωρία που διδάσκεται στην Ελλάδα. Από τον Ιούλιο του 2021 στην Αγγλία εντάχθηκαν στις σχολές κομμωτικής μαθήματα πάνω στο afro, ώστε να μαθαίνουν όλοι πλέον τις ανάγκες τους. Ελπίζουμε να γίνει και στην Ευρώπη αυτό μια μέρα» λένε η Ειρήνη και η Σοφία.

Στο κατάστημά τους που ειδικεύεται κυρίως σε εξωτικά χτενίσματα και στην περιποίηση σπαστών, σγουρών και afro μαλλιών, μπορείς να κουρευτείς και να βάψεις τα μαλλιά σου. Επίσης, έχουν πληθώρα ειδικών προϊόντων για σγουρά μαλλιά που φέρνουν από το εξωτερικό, ενώ θα βρεις και όλα τα είδη γενικής κομμωτικής, τις απαραίτητες χτένες για μια σγουρομάλλα, τα σωστά προϊόντα ανάλογα με τον τύπο μαλλιών με τις ίδιες να παρέχουν και συμβουλές. Να μία: πώς μπορείς να επαναφέρεις την κατεστραμμένη μπούκλα σου και να την διατηρείς όταν είσαι πάνω σε μηχανή.

Οι πιο συχνές ερωτήσεις που δέχονται τα κορίτσια είναι «Τι τύπο μαλλιών έχω; Ποια  προϊόντα ταιριάζουν σε μένα και πώς τα εφαρμόζω;»

«Τα σγουρά και afro μαλλιά μπορείς να τα αναδείξεις δίνοντας όγκο και σχήμα στις μπούκλες, είναι ωραία να τα στολίζεις με κορδέλες και διάφορα άλλα αξεσουάρ. Ιδανικό κούρεμα δεν υπάρχει, παίζουν ρόλο οι προτιμήσεις και το σχήμα προσώπου. Στους περισσότερους ταιριάζει το φιλαριστό κούρεμα επειδή προσθέτει επιπλέον όγκο» επισημαίνουν και αναλύουν τους τύπους των afro hairs σε τύπους 3 και 4. Τα Μαλλιά τύπου 3 θεωρούνται αυτά που κάνουν το σχήμα "S" ή αλλιώς κάνουν μπούκλες. Υπάρχουν μάλιστα τρεις υποκατηγορίες ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το σχήμα της. Μαλλιά τύπου 4 θεωρούνται τα afro, που έχουν έντονη συρρίκνωση, είναι δηλαδή σαν ελατήρια. Κατά 90% το ποσοστό που έχουν αυτόν τον τύπο είναι άτομα με αφρικάνικες ρίζες.

@mycurls.gr Reply to @yo_sustain Search for “hair type” #curls #curlsgang #curlyhair ♬ original sound - MyCurls.gr

9 tips για την φροντίδα των afro hair σύμφωνα με τις αδερφές Ουκπέμπορ

  1. Βρείτε ποιος ακριβώς είναι ο τύπος μαλλιών σας, αυτό θα βοηθήσει στην     επιλογή των κατάλληλων προϊόντων (στα sos η σωστή χτένα ή βούρτσα για τις μπούκλες σας)
  2. Διατήρηση ενυδάτωσης και υγρασίας με τα κατάλληλα προϊόντα (Βάλτε σε ένα ψεκαστήρι νερό το οποίο θα έχετε μαζί σας καθημερινά για να ψεκάζετε που και που τα διψασμένα μαλλιά)
  3. Φυσούνα σε μέτριο αέρα
  4. Θεραπείες και μάσκες (λάδι, μπανάνα, αβοκάντο βοηθούν πολύ)
  5. Σατινέ μαξιλαροθήκη (βοηθάει στο ξεμπέρδεμα και στην διατήρηση της μπούκλας ή των κοτσιδιών, μειώνει το φριζάρισμα, διατηρεί τα έλαια και την υγρασία)

Don't do

  1. Μην λούζεστε κάθε μέρα
  2. Μην εφαρμόζετε θερμότητα συχνά
  3. Μην χτενίζεστε με τελείως στεγνό μαλλί
  4. Μην τα συγκρίνετε με τα ίσια μαλλιά

Ηair Dresser Stylish

Kύπρου 103, Κυψέλη, 210-8655004

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice