Μοντέλα από πασαρέλες μόδας
Rick Owens, Acne, Versace, Hermes © Getty Images
Beauty

Η μόδα του καλοκαιριού για μάτια, χείλη και μαλλιά

Glitter & Eyeliners για τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις

Beauty trends για το καλοκαίρι του 2022: Τι είδαμε στις πασαρέλες από μακιγιάζ, μαλλιά και νύχια.

Τόλμησε το χρώμα
Το Fashion Week μας έχει συνηθίσει σε σκούρα, smokey μάτια, για φέτος όμως θα τολμήσουμε να πούμε πως το έντονο χρώμα υπερτερούσε. Η διάσημη makeup artist PatMcGrath δημιούργησε για τον Versace πολύχρωμα cat eyes που κάλυπταν ολόκληρο το βλέφαρο, σε έντονες πράσινες και μπλε αποχρώσεις. Στην ίδια χρωματική παλέτα των τιρκουάζ κινήθηκαν και αρκετοί ακόμα οίκοι, εκτός από τον Chloé. Το νέον πορτοκαλί eyeliner που μας παρουσίασε, ξεχώρισε ως ιδανική επιλογή για το φετινό καλοκαίρι. Τα έντονα χρώματα βέβαια δεν θα μπορούσαν να μείνουν μόνο στο μακιγιάζ. Ο Loewe έβαψε τα μαλλιά των μοντέλων του σε πράσινες, ροζ και μοβ αποχρώσεις, δίνοντας ένα ιδιαίτερο ύφος στα outfits.

Η Gigi Hadid για τη Versace
© Versace

Μοντέλο στην πασαρέλα Chloe
© Chloe

Μοντέλο στην πασαρέλα Loewe
© Loewe


Glitter, διαμάντια και χρυσό
Glitter, shimmery σκιές, πρόσθετα διαμάντακια, ακόμα και φύλλα χρυσού. Ό,τι λάμπει δηλαδή κάτω από το φως μάς κάνει. Λίγο το Y2K trend, λίγο η σειρά Euphoria με την ανάλογη αισθητική, και οι πασαρέλες γέμισαν με λάμψη. Η makeup artist Inge Grognard πασπάλιζε τα μοντέλα του οίκου Bluemarine με holographic glitter, προσδίδοντας ένα «βρεγμένο» εφέ στο δέρμα. Το Acne Studio τοποθέτησε λαμπερές παγέτες ως κραγιόν και ο Etro προτείνει λαμπερά διαμαντάκια κάτω από τα μάτια. Μήπως είναι μια καλή ιδέα έναντι του concealer; Όπως και να έχει, μια σκιά με shimmer θα τη φορέσουμε.

Μοντέλο από την πασαρέλα της Acne
© Acne

Μοντέλο από την πασαρέλα της Blumarine
© Blumarine

Μοντέλο από την πασαρέλα της Etro
Etro © Getty Images/ Jacobo Raule


Εκτός περιγράμματος  
Από τα videos του TikTok μέχρι τις μεγαλύτερες S/S πασαρέλες, το graphic eyeliner είναι μια τάση που δύσκολα περνάει απαρατήρητη. Στο show του Givenchy, η make up artist Lucia Pieroni έδωσε ένα 60s ύφος, σχεδιάζοντας με το πινέλο της μικρές βλεφαρίδες στο κάτω μέρος των ματιών. Η έντονα τραβηγμένη μαύρη γραμμή είναι μια ακόμα αγαπημένη επιλογή για αιχμηρό βλέμμα, όπως μας έδειξαν οι οίκοι Chloé και Dior. Η δημιουργικότητα δεν αφορά μόνο το σχήμα αλλά συνεχίζεται και στο χρώμα. Ακόμα μια πρόταση για φέτος είναι το λευκό eyeliner σε γραμμικά σχέδια.

Μοντέλο από την πασαρέλα της Givenchy
© Givenchy

Μοντέλο από την πασαρέλα της Dior
© Dior

Μοντέλο από την πασαρέλα της Chloe
Chloe © Getty Images/ Kristy Sparow


Φυσική ομορφιά
Φέτος, η Εβδομάδα Μόδας έδειξε να αγαπάει ιδιαίτερα τα «διαστημικά» μακιγιάζ. Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί κανόνα. Σημειώσαμε αρκετά shows τα οποία μας παρουσίασαν φρέσκα πρόσωπα με ελάχιστο ή και καθόλου μακιγιάζ. Οι οίκοι Prada, Louis Vuitton και Hermes δημιούργησαν ένα απόλυτα φυσικό no-makeup look, προσθέτοντας απαλές ροδακινί αποχρώσεις σε μάγουλα και χείλη, ενισχύοντας έτσι τη φυσική ομορφιά των μοντέλων. Αυτή η τεχνική χρώματος, μαζί με ένα ελαφρύ concealer μόνο όπου είναι απαραίτητο, είναι το μυστικό για να δείχνει ένα δέρμα «ζωντανό» χωρίς προσπάθεια.

Μοντέλο από την πασαρέλα της Louis Vuitton
© Louis Vuitton

Μοντέλο από την πασαρέλα της Hermes
© Hermes

Μοντέλο από την πασαρέλα της Prada
Prada © Getty Images/ John Philipps


Ultra glossy χείλη
Αν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε ένα μόνο προϊόν μακιγιάζ για φέτος το καλοκαίρι, αυτό θα ήταν ένα λαμπερό lip gloss. Δείχνει υπέροχο ακόμα και σε μια γυμνή επιδερμίδα με ελάχιστο μακιγιάζ, ή χρησιμοποιείται ως extra πινελιά λάμψης στα πιο glam make up looks. Στο show του Giambattista Valli, τα χείλη των μοντέλων βάφτηκαν στις αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί, ενώ ύστερα περάστηκαν με ένα λαμπερό φινίρισμα gloss. Ο Bluemarine, από την άλλη, προτίμησε ένα τελείως διάφανο αλλά λαμπερό αποτέλεσμα, το οποίο έδειχνε φρέσκο και κοριτσίστικο.

Μοντέλο από την πασαρέλα της Blumarine
© Blumarine

Μοντέλο από την πασαρέλα της Giambattista Valli
Giambattista Valli


Βρέξε το μαλλί
Αφήνουμε πίσω τα γαλλικά καρέ και τις αφέλειες που κυρίευσαν τα χειμερινά trends και καλωσορίζουμε μια νέα τάση στο styling των μαλλιών: το λαμπερό wet look. Στα ντεφιλέ των οίκων Marni και Rick Owens, ξεχώρισαν τα πιο ατημέλητα wet looks σε ελεύθερα μαλλιά. Το στιλ όμως που έχει κυριεύσει ήδη το Instagram feed μας είναι τα spiked buns, που είδαμε στο show της νέας σχεδιάστριας Nensi Dojaka. Το σημαντικότερο σε αυτό το look είναι να μείνουν τα μαλλιά έντονα τραβηγμένα προς τα πίσω, δημιουργώντας λίγες μύτες στο μέρος του κότσου. Είναι το σήμα κατατεθέν στο στιλ μαλλιών της Bella Hadid, εμπνευσμένο για άλλη μια φορά από τα 00s.

Μοντέλο στην πασαρέλα του Rick Owens
© Rick Owens

Μοντέλο στην πασαρέλα της Nensi Dojaka
Nensi Dojaka © Getty Images/ David M. Benett

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice