Κοπέλα με μαγιό ξαπλωμένη ανάσκελα στην άμμο
© Pexels/ Andrea Piacquadio
Beauty

Κορίτσια στον ήλιο: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την αντιηλιακή προστασία

Η δερματολόγος Μαίρη Νικολοπούλου απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με την προστασία του δέρματος από τον ήλιο

Ήλιος και προστασία: Η δερματολόγος Μαίρη Νικολοπούλου εξηγεί όσα πρέπει να ξέρεις για την προστασία του δέρματος από τον ήλιο.

Από μια μυρμήγκια ξεκινήσαμε, ένα ενοχλητικό σχεδόν αυτόνομο ον που είχα στην παλάμη μου, απότοκο του γυμναστηρίου. Η δερματολόγος Μαίρη Νικολοπούλου ισορροπεί ανάμεσα στην κλινική και την αισθητική δερματολογία καθώς μέσα από τις σπουδές της, την εμπειρία της σε νοσοκομεία και τις εκπαιδεύσεις της, καταφέρνει να προσφέρει ολιστική λύση στο δέρμα. «Great skin doesn’t happen by chance. It happens by appointment», λέει και αισθάνεσαι την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά με την οποία προτείνει θεραπείες. Μεσοθεραπείες, botox, peeling, ενυδατώσεις, η Μαίρη ξέρει τι χρειάζεσαι και κυρίως πώς θα το πετύχει.

Η δερματολόγος Μαίρη Νικολοπούλου
Η δερματολόγος Μαίρη Νικολοπούλου

Καθώς το καλοκαίρι έρχεται καλπάζοντας, της ζήτησα να μου πει τα δικά της SOS για την προστασία από τον ήλιο:

«Απολαμβάνουμε το καλοκαίρι και τον ήλιο με την προϋπόθεση της χρήσης του σωστού αντιηλιακού για εμάς, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας: Oil free ή με gel υφή για λιπαρές επιδερμίδες και ακμή, Αντιηλιακές με αντιοξειδωτικούς παράγοντες για πιο ώριμες επιδερμίδες, σε spray ιδανικό και για άντρες με γένια. Με χρώμα ή χωρίς».

«Για το πρόσωπο συστήνεται πάντα αντιηλιακή προστασία με SPF50 και πρέπει να εφαρμόζεται το πρωί 20 λεπτά την έκθεση μας στον ήλιο και να ανανεώνεται ανά δίωρο».

Δερματολόγος και βοηθός πραγματοποιούν θεραπεία σε πρόσωπο ασθενούς

«Για την προστασία του δέρματος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι θεραπείες που προσφέρει ένα δερματολογικό ιατρείο είναι πολλές. Η επιλογή και ο συνδυασμός τους έχει να κάνει με τις ανάγκες του δέρματος».

«Είναι απαραίτητος ο καθαρισμός προσώπου πριν την έναρξη της συνεχόμενης έκθεσης στον ήλιο. Η μέθοδος της δερμοαπόξεσης με διαμάντια βοηθάει ώστε να αποφευχθεί η απόφραξη των πόρων, κυρίως στα λιπαρά και τα μεικτά δέρματα ή σε δέρματα με ακμή, από την συχνή χρήση του αντηλιακού».

«Θεραπείες ενυδάτωσης προσώπου, ώστε το δέρμα να μπορεί να αμυνθεί στην επίδρασης της ηλιακής ακτινοβολίας που προκαλεί ξηρότητα, ερυθρότητα και ερεθισμούς».

Δερματολόγος πραγματοποιεί θεραπεία σε πρόσωπο ασθενούς

«Μεσοθεραπεία προσώπου με αντιοξειδωτικά συστατικά και υαλουρονικό για πλήρη ενυδάτωση του δέρματος μέχρι το Σεπτέμβρη»

«Η θεραπεία skin booster αποτελεί μια μορφή ενέσιμης μεσοθεραπείας που -σε αντίθεση με άλλες- διαθέτει υψηλότερη περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ. Προσφέρει ενυδάτωση, μείωση των λεπτών ρυτίδων και αυξάνει τη σφριγηλότητα στις περιοχές εφαρμογής. Ιδανικό για: Οβάλ προσώπου, ντεκολτέ, άκρα (χέρια)».

Κοπέλα που της εφαρμόζεται μάσκα προσώπου

«Ελαφριά χημικά peeling (όπως το μανδελικο οξύ), για λαμπερή επιδερμίδα ακόμα και το καλοκαίρι».

«Το καλοκαίρι αποφεύγονται οι θεραπείες έντονης απολέπισης, τα χημικά peeling με οξέα (όπως σαλικυλικό ή TCA ) και οι θεραπείες με laser γιατί μπορεί να προκαλέσουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα όπως πανάδες. Καλές βουτιές!»

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice