Ασπρόμαυρη φωτογραφία κοπέλας με πιασμένα μαλλιά σε χαμηλό κότσο
© Pexels
Beauty

Sleek bun: Το χτένισμα που χαρίζει εφέ άμεσου lifting στο πρόσωπο

Κάτι ξέρουν οι Bella και Gigi Hadid που ορκίζονται στο συγκεκριμένο hairstyle

Sleek bun: Δείτε πώς μπορείτε να υιοθετήσετε και εσείς το model off-duty στιλ μαλλιών, που μεταμορφώνει το πρόσωπο και είναι super trend αυτή τη στιγμή.

Μπρος τα κάλλη, τι είναι ο πόνος λένε πολλοί. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις που αντικρούουν το παραπάνω ρητό. Για παράδειγμα, ο τρόπος που θα χτενίσουμε τα μαλλιά μας, μπορεί να μας δώσει μια πιο νεανική όψη, με «ανεβασμένα» ζυγωματικά και ανοδικά μάτια και φρύδια. Το νέο hairstyle λοιπόν που βάζει ένα τικ σε όλα τα παραπάνω, ονομάζεται sleek bun και πρόκειται για έναν εύκολο και πρακτικό κότσο που μπορούμε όλες να πετύχουμε. Ίσως να τον έχεις ακούσει και ως «model off duty bun» διότι έχει υιοθετηθεί από τα μοντέλα στις εμφανίσεις τους εκτός των shows.

Κάποια celebrity models που έκαναν σήμα κατατεθέν τους το συγκεκριμένο hair trend είναι η Kendall Jenner και οι αδερφές Gigi και Bella Hadid. Και οι τρεις, τονίζουν πάντοτε στο έπακρο τα ζυγωματικά και το αμυγδαλωτό σχήμα των ματιών τους, μέσω του «τραβήγματος» που δίνει ο συγκεκριμένος κότσος.

 

 

 

 

 

 

Αρκετές celebrities που επίσης ορκίζονται στο μαγικό εφέ και την κομψότητα του sleek bun είναι οι JLo, Hailey Bieber και Hilary Duff.

 

 

 

 

 

 

Σε αντίθεση με τον πιο ατημέλητο κότσο (messy bun) που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, το sleek bun είναι πιο προσεγμένο. Η χωρίστρα είναι έντονη βρίσκεται στη μέση ή στο πλάι. Τα μαλλιά έχουν συχνά ένα λαμπερό φινίρισμα, και φυσικά, δίνεται μεγάλη έμφαση στο τράβηγμα που θα δώσουμε στον κότσο.

 

 

Για να δοκιμάσετε και εσείς αυτό το στιλ, θα χρειαστείτε ένα στερεωτικό προϊόν όπως η λακ μαλλιών, μια χτένα και τσιμπιδάκια. Ξεκινήστε ορίζοντας με τη χτένα την χωρίστρα σας και έπειτα ψεκάστε στις ρίζες μια γενναιόδωρη ποσότητα της λακ. Στη συνέχεια, μαζέψτε σφιχτά τα μαλλιά σας προς τα πίσω σε μια αλογοουρά, στο σημείο που δημιουργείται ένα lifting εφέ στο πρόσωπό. Ο κανόνας λέει ότι όσο πιο ψηλά βρίσκεται η κοτσίδα και όσο πιο πολύ τραβήξουμε το μαλλί, τόσο πιο πολύ θα ανασηκωθεί το περίγραμμα του προσώπου μας. Τέλος, ψεκάστε την αλογοουρά, στριφογυρίστε την γύρω από τον εαυτό της ώστε να δημιουργηθεί ο κότσος και στερεώστε με τσιμπιδάκια. Αν σας αρέσει το glass hair εφέ, μπορείτε να ψεκάσετε τα μαλλιά με ένα σπρέι λάμψης ή πρωτίστως να έχετε εφαρμόσει κάποιο ενυδατικό λαδάκι μαλλιών. Η γυαλάδα ενδείκνυται για το συγκεκριμένο hair look.

 

 

Για ένα αυθεντικό Y2K στιλ, μπορείτε να αφήσετε δυο τουφίτσες να πέσουν στο μπροστινό μέρος του προσώπου σας, τις οποίες βέβαια θα πρέπει αρχικά να ισιώσετε. Έπειτα, αφού στριφογυρίσετε τον κότσο, αφήστε λίγες τούφες να εξέχουν (αφού πάλι τις ισιώσετε) και ψεκάστε τις με λακ δημιουργώντας μύτες. Το συγκεκριμένο look είναι ότι πιο hot υπάρχει, όπως είδαμε στις πασαρέλες του καλοκαιριού αλλά και φυσικά στο Tik-Tok.

 

@chrisappletonhair This is how to get Bella middle part bun the right way - @colorwow.hair ♬ original sound - Chrisappleton1

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice