Ξανθιά γυναίκα γυρισμένη πλάτη με μαζεμένα μαλλιά σε χαμηλό κότσο
© Unsplash/ Lindsay McGrath
Beauty

5 εύκολα χτενίσματα αν βρεθείτε καλεσμένη σε γάμο

Μπορείτε να τα πετύχετε μόνες σας μέσα σε λίγα λεπτά

Είστε καλεσμένη σε γάμο; Μάθετε πώς να δημιουργήσετε εύκολα ένα φρέσκο και απόλυτα επίσημο χτένισμα.

Η εποχή των γάμων/βαφτίσεων έχει φτάσει και στο ημερολόγιο μας υπάρχουν αρκετές τελετές που θα πρέπει να παραβρεθούμε (hello covid-free καλοκαίρι). Έτσι, ως καλεσμένες, έχουμε ήδη ξεκινήσει να ψάχνουμε για τα ιδανικά δώρα, περιτυλίγματα, outfits και παπούτσια. Τι γίνεται όμως με τις τελευταίες πινελιές, όπως τα μαλλιά; Είναι κάτι που αφήνουμε συχνά για το τέλος. Το αποτέλεσμα είναι να καταλήξουμε με ένα υπερβολικό ή overpriced κομμωτηριακό χτένισμα (ειδικά αν βρεθούμε σε κάποιο νησί), ή να προσπαθούμε τελευταία στιγμή να στερεώσουμε κανένα τσιμπιδάκι.

Για να αποτρέψομε λοιπόν κάθε «hair panic» της τελευταίας στιγμής, συγκεντρώσαμε 5 φρέσκα και καλοκαιρινά χτενίσματα για όταν βρεθείτε καλεσμένη σε γάμο. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι μπορείτε να τα δημιουργήσετε μόνες σας μέσα σε λίγα λεπτά, έχοντας ένα απόλυτα επίσημο αποτέλεσμα.

 

 

Sleek bun
Ένας απλός sleek κότσος χρειάζεται δευτερόλεπτα για να γίνει, είναι τέλειος για να κρατήσει τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο τους καλοκαιρινούς μήνες και δείχνει ακόμα πιο σύγχρονος αν αφήσετε δυο τούφες να πέσουν γύρω από το πρόσωπο. Ακόμα και τα κοντά μαλλιά μπορούν να κάνουν έναν τέτοιο κότσο να λειτουργήσει υπέροχα κάνοντάς τον χαμηλά στον αυχένα.

 

 

Πώς να το πετύχετε: Ορίστε μια χωρίστρα, ψεκάστε με λακ και τραβήξτε τα μαλλιά σας προς τα πίσω σαν να πρόκειται να τα δέσετε σε αλογοουρά. Ύστερα, στρίψτε την αλογοουρά γύρω από τον εαυτό της, στερεώστε με τσιμπιδάκια και είστε έτοιμες. Για να πάτε το συγκεκριμένο χτένισμα στο επόμενο επίπεδο, τυλίξτε γύρω από τον κότσο σας ένα μεταξωτό φουλάρι και αφήστε τις άκρες του κάτω χαλαρές.


 

 

Μισά-μισά
Είναι μια υπέροχη επιλογή για όσες προτιμούν να αφήνουν τα μαλλιά τους κάτω, αλλά θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πιο ιδιαίτερο για ένα τέτοιο event. Το χτένισμα «μισά πάνω - μισά κάτω» δείχνει extra chic σε ίσια μαλλιά, με γυρισμένες άκρες (τύπου Arianna Grande) και τραβηγμένα έντονα ψηλά. Αν όμως έχετε ένα boho στιλ, μπορείτε άνετα να δοκιμάσετε μια χαλαρή πλεξούδα.

 

 

Πώς να το πετύχετε: Αφού ισιώσετε τα μαλλιά σας, χωρίστε τα οριζόντια στη μέση (λίγο πιο πάνω από το ύψος του αυτιού) και δημιουργήστε με αυτά μια ψηλή αλογοουρά. Έπειτα, με το σίδερο μαλλιών, σχηματίστε ένα ελαφρύ «γύρισμα» στις άκρες. Για ένα boho look αφήστε την υφή των μαλλιών σας φυσική και πλέξτε όλο το πάνω μέρος σε μια πλεξούδα.


 

 

Φυσικοί κυματισμοί
Τα επιμελώς ατημέλητα, σπαστά μαλλιά μπορούν να ισορροπήσουν υπέροχα ένα επίσημο outfit. Επίσης, ταιριάζουν απόλυτα σε έναν καλοκαιρινό γάμο σε νησί ή κάπου τέλος πάντων στην εξοχή. Μη κολλάς στο ότι πρέπει να έχεις απαραίτητα ένα μακρύ μαλλί για να πετύχεις αυτή την εμφάνιση. Τα κοντά καρέ κουρέματα με messy κυματισμούς είναι ότι πιο hot υπάρχει για φέτος το καλοκαίρι, ειδικά αν προσθέσουμε και κάποιο glam αξεσουάρ στο πλάι.

 

 

Πώς να το πετύχετε: Αν είσαι φυσική σγουρομάλλα, αυτό είναι το go-to χτένισμα σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σπρέι αλατιού για beach waves και είσαι έτοιμη. Αν πάλι τα μαλλιά σου είναι ίσια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σίδερο για μπούκλες. Το μυστικό για ένα ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα είναι να αφήσεις λίγα εκατοστά από τις άκρες των μαλλιών, χωρίς να τις περάσεις στο σίδερο.


 

 

Ψηλή αλογοουρά
Οι πολύ ψηλές, αυστηρές αλογοουρές είναι στο επίκεντρο των τάσεων αυτή τη στιγμή, και είναι ένα από τα top hairstyles για ένα κάλεσμα σε γάμο. Τα θετικά του να σηκώνεις τα μαλλιά ψηλά και μακριά από το πρόσωπο σου τα ξέρεις: Αναδεικνύεται ο λαιμός, τα σκουλαρίκια, μια ιδιαίτερη πλάτη ενός ρούχου και ούτω καθεξής. Όλα αυτά μέσα σε 5 λεπτά. Αν έχεις πολύ μακριά μαλλιά, το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

 

 

Πώς να το πετύχετε: Ξεκίνα στεγνώνοντας τα μαλλιά σου προς την φορά που θα έχει η κοτσίδα. Ύστερα πιάσε τα μαλλιά σου ψηλά, και στερέωσέ τα με ένα λαστιχάκι. Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο gel για να εξαφανίσεις κάθε φύτρα που πετάει δίνοντας ένα τέλειο sleek look.


 

 

Wet look
Δεν είναι απαραίτητο ένα χτένισμα να είναι περίτεχνο για να δείχνει επίσημο. Την ίδια αύρα επισημότητας μπορεί να δώσει και ένα απλό, τραβηγμένο προς τα πίσω μαλλί σε wet look. Το συγκεκριμένο χτένισμα έχει αγαπηθεί από αρκετές celebrities για το σεξαπίλ που προσδίδει, ενώ το έχουμε δει άπειρες φορές στο κόκκινο χαλί. Το καλύτερο απ’ όλα βέβαια είναι ότι ταιριάζει σε κάθε τύπο μαλλιών και χρειάζεται λίγα λεπτά για να το δημιουργήσετε.

 

 

Πώς να το πετύχετε: Πάνω σε νωπά μαλλιά εφαρμόστε λίγο gel μαλλιών και χτενίστε προς τα πίσω μέχρι να αποκτήσετε ένα τελειοποιημένο αποτέλεσμα. Μόλις στεγνώσει, περάσετε στις άκρες ένα ενυδατικό λάδι, κρατώντας τις ίσιες ή σπαστές, ανάλογα με το ύφος που θέλετε να δώσετε.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice