revlon
Revlon © EPA Pool
Beauty

«Tεχνητή αναπνοή» στην Revlon - Δάνειο 375 εκατ. δολ. για στήριξη της αλυσίδας εφοδιασμού

Το lockdown και τα δάνεια «λύγισαν» την μεγάλη εταιρεία

62224-137655.jpg
Newsroom |

Revlon: Έγκριση για δάνειο από το πτωχευτικό δικαστήριο.

Άδεια για να λάβει δάνειο 375 εκατομμυρίων δολαρίων έδωσε το πτωχευτικό δικαστήριο την Παρασκευή στον κολοσσό καλλυντικών Revlon, λέγοντας ότι θα χρησιμοποιήσει το αρχικό δάνειο για να υποστηρίξει τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας αναφέρει το Reuters.

Ο Αμερικανός δικαστής του πτωχευτικού δικαστηρίου, Ντέιβιντ Τζόουνς στη Νέα Υόρκη ενέκρινε το προτεινόμενο πτωχευτικό δάνειο της Revlon σε προσωρινή βάση, αφού άκουσε τη μαρτυρία ότι η ρευστότητα της εταιρείας είχε μειωθεί στα 6 εκατομμύρια δολάρια και ότι δυσκολευόταν να εκπληρώσει εντολές λιανικής πώλησης.

Ο επικεφαλής αναδιάρθρωσης της Revlon, Ρόμπερτ Καρούζο, κατέθεσε την Παρασκευή ότι οι περισσότεροι από τους πωλητές πρώτων υλών της Revlon πάγωσαν τις παραγγελίες και πολλοί απαιτούσαν πληρωμή προηγούμενων χρεών ή καταθέσεις για μελλοντικές παραδόσεις.

Η εταιρεία που έχει ιστορία 90 χρόνων, ξεκίνησε να πουλά βερνίκια νυχιών στη δίνη της Μεγάλης Ύφεσης και αργότερα πρόσθεσε κραγιόν στη συλλογή της. Μέχρι το 1955, είχε γίνει ένα brand με διεθνή αναγνωρισιμότητα.

Ο ισχυρός άνδρας της Revlon έβγαλε στο σφυρί τα πάντα – Το lockdown σάρωσε την αυτοκρατορία του

O ζάπλουτος επιχειρηματίας που, πριν από μία εικοσαετία υπήρξε για σύντομο χρονικό διάστημα ο πιο πλούσιος άνθρωπος στις ΗΠA, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει προς πώληση το ιδιωτικό του τζετ, ένα Gulfstream 650, καθώς και το γιοτ του μήκους 257 ποδών. Επίσης, συμφώνησε με τον οίκο Sotheby’s να πουλήσει έργα τέχνης αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την κατοικία του στο Upper East Side.

Με πέντε γάμους στην πλάτη του και συνηθισμένος όχι μόνο να ζει πλουσιοπάροχα αλλά και να δανείζεται πολλά δισεκατομμύρια με στόχο την επέκταση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, ο Πέρελμαν καλείται τώρα, σε ηλικία 79 ετών, να αλλάξει συθέμελα τη ζωή του.

Για την Revlon είχε καταβάλει 1,74 δισ. δολ. το 1985 και τώρα η αγοραία αξία της φθάνει τα 365 εκατ. 1,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πλήρωσε για την εταιρεία το 1985. Είναι κάτοχος περίπου 87% της Revlon και έχει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, υπό τη διεύθυνση της κόρης του.

Για δεκαετίες, η Revlon ήταν κάτω από την πίεση ενός δυσθεώρητου χρέους και ο Πέρελμαν αναγκάστηκε να ρίξει πολλά χρήματα για να την κρατήσει στην επιφάνεια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice