Blorange: Αυτό είναι το πιο τρέντι χρώμα μαλλιών για το καλοκαίρι του 2022.
Marcelo Chagas / pexels
Beauty

Blorange: Το πιο τρέντι χρώμα μαλλιών για το καλοκαίρι του 2022

Ένα ζεστό χρώμα με σπαρταριστές πορτοκολί, ροζ, ξανθές, ροδακινί ανταύγειες

Blorange: Αυτό είναι το πιο τρέντι χρώμα μαλλιών για το καλοκαίρι του 2022.

Το ξανθό, το χάλκινο, το κόκκινο, η μονοχρωμία γενικώς είναι μια μπαναλιτέ που δεν έχει θέση στα μαλλιά μας. Μπλοκέ στα εύκολα και βαρετά! Η κομμωτική έχει εξελιχτεί σε κανονική τέχνη, βασίζεται όλο και περισσότερο στο blending και την ελεύθερη πινελιά, ενώ οι hair experts δημιουργούν διαρκώς νέες αποχρώσεις και νέες τεχνικές για να σώσουν τα «άσωστα», δηλαδή τις DIY βαρβαρότητές μας. Όλες αυτές οι εξελίξεις και το νέο χρωματολόγιο απαιτούν την επιστράτευση γλωσσολόγων για να περιγραφούν επακριβώς. Σε αυτή την τάση εντάσσεται και το blorange, το πιο τρέντι χρώμα της εποχής.

Γλωσσολογικά μιλώντας, το blorange είναι λέξη-portmanteau, αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία. Ετυμολογικά, προέρχεται από τις λέξεις blonde και orange, δηλαδή ξανθό και πορτοκαλί, ή κατά άλλους από τη σύμπτυξη του blood και orange, δηλαδή του αιματί με το πορτοκαλί. Στην πράξη πάντως είναι όλα αυτά και ακόμα περισσότερα ζεστά χρώματα μαζί. Είναι, για παράδειγμα, και ροζ, και ροδακινί, και κοραλλί, και μανταρινί, και ματζέντα, και φούξια. Είναι όλα τα έντονα χρώματα που αγαπήσαμε και επιχειρήσαμε να αποκτήσουμε. Είναι αυτό που λέγεται στη μαγειρική «fusion», κάθε τουφίτσα και καημός, κάθε καημός και χρώμα.

Αν και το blorange υπάρχει από το 2017, πέντε χρόνια μετά βρίσκεται εντελώς στα πάνω του. Και το γεγονός αυτό οφείλεται στις καραντίνες και τους πειραματισμούς στους οποίους επιδοθήκαμε κατά τη διάρκειά τους. Τα λάθη, διαχρονικά, έχουν οδηγήσει πολλές φορές σε σπουδαίες ανακαλύψεις. Αν σε κάποια φάση επομένως έγινες πλατινέ ξανθιά, ή έβαψες τα μαλλιά σου ροζ το οποίο ξεθώριασε, ή έπαιξες με το κόκκινο και έχασες, και όλες αυτές οι απόπειρες αποτυπώνονται στο κεφάλι σου, μόλις ανακαλύψεις το blorange θα αναφωνήσεις «να η λύση για το χάλι μου». Είναι η πιο σέξι, τολμηρή, αισιόδοξη, σπαρταριστή επιλογή που θα καλύψει τις βλακείες του παρελθόντος και θα σε μεταμορφώσει σε φάρο φωτεινό!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLEACH (@bleachlondon)

Πώς θα πετύχεις το τέλειο blorange; Στο κομμωτήριο, δεν γίνονται στο σπίτι αυτά! Εκεί, αν δεν είναι ανοιχτόχρωμα τα μαλλιά σου, πιθανόν θα σου κάνουν ένα ντεκαπάζ. Μετά θα κάνουν τα μαγικά τους με τα χρώματα και, ανάλογα με τα γούστα σου, ή θα βάψουν blorange τα μαλλιά σου από τη ρίζα ως τις άκρες ή θα σου κάνουν μπαλαγιάζ.

Κι αν τώρα θέλεις να σπάσεις πλάκα με τον φίλο ή το αδελφό ή τον άνδρα σου, που έμαθε πρόσφατα να ξεχωρίζει το σαντρέ από το ανοιχτό ξανθό, πες του ότι θα βάψεις τα μαλλιά σου blorange. Κι άσ’ τον να ψάχνεται.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice